Menü

KTE HUFBAU: A Jászberény elleni sikerrel indult a felkészülés

Szerdán Jászberényben játszotta első felkészülési mérkőzését a KTE HUFBAU. A csapat alig három edzés után, próbázókkal, friss igazolásokkal, illetve több fiatallal kiegészülve lépett pályára, ám ezzel együtt is sok pozitívumot láthatott a játékban Gombos Zsolt vezetőedző.

A nagy meleg ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátor játékra törekedett. Az első lövés Asztalosé volt, majd Urbán lövése halt el a blokkban egy szöglet után, amit aztán két hazai lehetőség követett, Lékainak azonban nem kellett védenie. Jó 20 perc elteltével Grünvald ziccere maradt ki, majd Pantelisz beadása után Tóth lőtt fölé közelről. A 31. percben már Pantelisz tesztelte a kapust, majd egy közvetett szabadrúgást Károly próbált laposan a kapuba préselni, az ekkor folyamatosan érkező kecskeméti rohamokat Ludasi mellé pattogó, balos átlövése zárta. A 36. percben erősen véleményesnek mondható büntetőt fújt be a hazaiaknak a játékvezető, amiből meg is szerezte a vezetést a Jászberény (1-0). Ennek ellenére nem tört meg a kecskemétiek lendülete, Pantelisz, Asztalos és Károly is lövéssel próbálkozott, végül a 45. percben ki is egyenlítettek: egy kis szöglet után Pantelisz húzott befelé, majd jobbal a hosszú felsőbe lőtt (1-1).

Szünetben gyakorlatilag teljes sort cserélt mindkét együttes, a lila-fehéreknél is beálltak a fiatalok. Kevesebb helyzetük adódott ugyan, de ezeket kíméletlenül kihasználták, köszönhetően Szalai Józsefnek. Az ifjú támadó előbb az 51. percben lépett be jól a tizenhatoson belülre, majd pókhálózta ki a hosszú felsőt (1-2), 10 minutummal később aztán egy labdaszerzést, illetve jó cseleket követően 16-ról lőtt a jobb alsóba (1-3). Az ivószünet után azért fáradni látszott a megfiatalított gárda, de a kapuban szenzációs napot fogott ki Mészáros Dávid, aki szabadrúgást, távoli bombát, illetve ziccert is fogott a hajrában, az utolsó pillanatokban ráadásul a kapufa is vele volt, így az eredmény már nem változott.

Jászberény – KTE HUFBAU 2-3 (1-1)

Edzőmeccs, Jászberény

KTE: Lékai – Erdős, Gál Sz., Urbán, Grünwald, Asztalos, Daróczi, Ludasi, Károly, Pantelisz, Tóth.

Szünetben beállt: Mészáros, Szalai J., Gyarmati, Bodor, Vágó, Edmilson, Faragó, Tomisics, Fehér.

Gólszerzőink: Pantelisz, Szalai J. (2)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU, vezetőedző): Az eredménnyel elégedett vagyok, a srácoknak elmondtam, hogy akárki is az ellenfél, edzőmeccseken is győzelemre fogunk játszani, mindig ez lesz a cél. Az már egy másik dolog, hogy kaptunk két gólt, egyik legfontosabb feladatunk, hogy a bajnokság kezdetéig minimalizáljuk ezt a számot. Ettől függetlenül elégedett vagyok, csapatszinten is láttam szép akciókat, illetve meggyőző egyéni teljesítményeket. A jó egyéni teljesítmények mellett voltak gyengébbek is, becsúsztak hibák, de a futball ilyen. Azon vagyunk, hogy ezeket folyamatosan csökkentsük, illetve az erényeinket erősítsük. A felkészülés fő feladata, hogy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki, nekünk minden meccsen nyomás alatt kell majd játszanunk, minden mérkőzést meg kell nyernünk! 

(Nyitray András | kecskemetite.hu)


Új kihívásokat keresve érkezett a KTE-Duna Aszfalthoz Körmendi Bence


Csordás Marcell, a KTE-Piroska Szörp játékosának kedvenc fotói


Sürgősen vérre van szüksége egy fiatal sportolónak


Perzselő Dombfutás – képekkel


KTE HUFBAU: Egygólos vereség a szezonnyitón a Népligetben


Élő közvetítés: Ferencváros II. – KTE HUFBAU | 11 órától


Kesport Kávéház: Kézilabda, Fisec, Kecskemét, KESI – nagyinterjú Vazul Zsolttal


Kesport TV: Edzőtáborral hangolódik a bajnokságra az SG Kecskemét Futsal – videó


KTE HUFBAU: „Meg fogjuk nyerni a bajnokságot!” – Gombos Zsolt a bajnoki nyitány előtt


Erős finis: Jakab Dávid is a KTE HUFBAU játékosa


Debrecenből igazolt csatárt a KTE HUFBAU


Szávay Ágnes: „Akkor lennék büszke magamra, ha már 18 évesen abba mertem volna hagyni az élsportot” – múltidéző nagyinterjú


Kesport TV: iRunMore Team – új futóklub indult Kecskeméten


Sérülés miatt világbajnoki elődöntőről, megkérdőjelezhető döntés miatt olimpiáról maradt le – múltidéző nagyinterjú E. Kovács Károllyal


Az FTC II. sok fiatallal, egy ferencvárosi ikonnal fogadja a KTE HUFBAU-t


Szigorú apa, háborús övezet, földrengések – Darko Ristic útja a profi futsal világába


Kialakult a végleges felkészülési menetrend az SG Kecskemét Futsalnál


KTE HUFBAU: Károly Bálint szerint a rajt kiemelt fontossággal bír – interjú


SG Kecskemét Futsal: Mánya Szabolcs kiválóan érzi magát Kecskeméten


Mérlegen a felkészülés: NBIII-as ellenfeleit legyőzte a KTE HUFBAU