Július 5-én, vasárnap a Kecskeméti Atlétikai Centrum lesz a házigazdája a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat utolsó állomásának.

A nevezési lista alapján izgalmas összecsapásoknak lehetünk majd tanúi, hiszen itt lesz a magyar atlétika egyik legnagyobb ígérete, a gerelyhajítás csúcstartója, Rivasz-Tóth Norbert. Mellette két 70 méter felett tudó dobó indul, Kovács Noel és Rabb Attila. Súlylökésben a felnőtt élmezőnyből itt lesz a tavalyi bajnok Detrik Balázs , a fedettpályán 2. Fischer Márk, és persze a hazaiak még junior korú reménysége, Fekete István, aki a junior bajnoki cím mellett már a felnőttek között is dobogós volt a fedettpályás bajnokságon.

A hölgyeknél a bajnoki ezüstérmes Veiland Violetta áll a dobókörbe. A dobószámok mellet távolugrás és magasugrás is lesz műsoron, így Palkovits István kivételével ( ő Veszprémben versenyez) az összes hazai tehetséget láthatjuk. Szűcs Szabina magasugrásban és gerelyhajításban indul. Beregszászi Renáta és az ifjúsági ranglista vezető Harkai Anna súlylökésben áll rajthoz. Magyari Kristóf az ifi gerely mezőnyben méreti meg magát. Külön öröme a szervezőknek, hogy megtiszteli jelenlétével a versenyt Magyarország egyetlen atléta világbajnoka, Márton Anita! A verseny 10-kor kezdődik, érdemes kilátogatni a sportág szerelmeseinek!

(Nyitóképen: Márton Anita | fotó: Földi Imre – archív)

Vélemény, hozzászólás?