Orell Bettina a tavalyi szezon felénél elhagyta a GBB ZRT Kecskeméti NKSE gárdáját, hogy csatlakozzon az NB I/B-ben szereplő Kispest együtteséhez, ám azóta a kecskeméti születésű játékos ismételtlen csapatot váltott. A balszélső poszton bevethető kézilabdázó Csurgóra igazolt, ahol Skaliczki László lesz majd az edzője. 

Orell Bettinával készítettünk interjút a csapatváltásáról, a céljairól és edzői pályafutásáról:

Csupán fél évet töltöttél el a Kispest csapatánál. Hogy értékelnéd ezt a fél évet, és miért sikeredett ilyen rövidre a fővárosi kitérőd? 

Sajnos, mint minden csapat esetében, a koronavírus-járvány a Kispestet sem kerülte el, ezért kevés időt tudtam a fővárosban eltölteni. Ennek köszönhetően belemelegedni sem tudtam a játékba, és sajnálom, hogy nem tudtuk befejezni a szezont. Ami nagyon pozitív volt, az az, hogy elkezdtem tanítani a Kispesti Vass Lajos Általános Iskolában, illetve folytatni tudtam a már Kecskeméten megkezdett edzői pályafutásomat. Azért sikeredett ilyen szűkösre ez az időszak, mert idő közben olyan ajánlatot kaptam Csurgóról, ami a játéklehetőséget tekintve, valamint az edzői karrierem szempontjából is mindenféleképpen előrelépést jelent.

Játékosként és tanárként is helyt kellett állnod online formában az elmúlt időszakban. Hogyan élted meg a koronavírus miatti leállást, illetve ez közrejátszott-e a távozásodban?

Nem a koronavírus játszotta a főszerepet abban, hogy csapatot váltottam. A pandémiás helyzet miatti leállást én is nehezen éltem meg, csak úgy, mint sokan mások. Nem voltak edzések, tréningeket tartani is csak online tudtam, valamint tanítani is csak digitálisan lehetett. Nagyon hiányzott a gyerekekkel való személyes kapcsolat, és ugyanezt éreztem az ő részükről is.

Miért döntöttél a távozás mellett és miért a Csurgót választottad? 

Mint már említettem, a pályafutásom előrehaladását tekintve ez volt a lehető legjobb megoldás, mert van még bőven hova fejlődnöm, mint edző és mint játékos egyaránt. Úgy gondolom, ez a fejlődési folyamat Csurgón adott lesz. Nem titok, amióta édesapám, Orell Zsolt átadta a kecskeméti női kézilabda vezetését tavaly nyáron, azóta játékosügynöki tevékenységet folytat. A segítségével és a MED-Sport Kft. támogatásával sikerült az ajánlatok közül a számomra legmegfelelőbbet kiválasztani.

Említetted, hogy edzői pályafutásod szempontjából is előrelépés a csurgói szerepvállalásod. Milyen csapatot fogsz majd irányítani, valamint az iskolában való tanítást is folytatni fogod-e?

Egyelőre még nem tudni, hogy milyen korosztályban, de utánpótlásedzőként fogok majd dolgozni, és nagyon várom már, hogy ezen a pályán is még többet tapasztaljak, még tovább fejlődjek. Természetesen tanítani is szeretnék majd, ha időm is engedi, de ez még nem eldöntött. 

Az előző csonkaszezonban a Csurgó női kézilabdacsapata az NB I/B. nyugati csoportjának középmezőnyében végzett. Mik lesznek a következő idényben a csapatcélok? 

Az elnök által felvázolt jövőkép alapján, és látva az odaigazolt lányok játéktudását, a csapat minőségét, a 2020-21-es évad célja az első öt hely egyikének elérése lesz.  

A volt magyar válogatott szövetségi kapitány, Skaliczki László lesz a vezetőedződ. Hogyan várod a közös munkát a nagy múltú trénerrel?

Skaliczki László neve minden kézilabdaszerető számára ismert. Természetesen nagyon várom a július közepét, és azt, hogy elkezdjük a felkészülést a csapattal. Annak fényében is nagyszerű lehetőség számomra az, hogy ilyen vezetőedzővel dolgozhatok napról-napra, hogy ugyebár utánpótlásedzői pályafutásomat is folytatni fogom, és biztos vagyok benne, hogy Skaliczki László, a Mester nagyon sokat fog nekem ebben segíteni. 

Mik lesznek az egyéni céljaid Csurgón?

Nem titkolt vágyam, hogy szeretnék még az élvonalban kézilabdázni. Mindent alá fogok rendelni ennek és a kézilabdázásnak, hogy elérjem ezt a célom. Az edzői karrieremet nézve, minél többet szeretnék tanulni, hiszen az is a vágyaim között szerepel, hogy amennyiben úgy alakulnak a dolgok a későbbiekben, akkor otthon, Kecskeméten folytatnám az edzői pályám.  Ami még ezen felül fontos számomra, az az, hogy megszerezzem az edzői B licenszt, ugyanis minél magasabb szinten szeretnék majd edzősködni. 

Vélemény, hozzászólás?