A GBB ZRT KNKSE női kézilabdacsapata korábban hivatalos honlapján jelentette be, hogy Jámbor-Herceg Réka mellett újabb Kecskemétre visszatérő játékost igazolt. Kisjuhász Petra hét év után húzhatja fel újra a hírös városiak mezét, vele készítettünk interjút:

Legutóbb 2013-ban játszották Kecskeméten. Azóta az Abony, a Cegléd és az Inárcs-Örkény igazolt sportolója voltál. Hogy telt ez a hét év?

Hosszú hét év telt el azóta, hogy eligazoltam Kecskemétről. Akkor térdsérülésem után döntöttem úgy, hogy a felépülésemet követően nem a KNKSE színeiben folytatom a pályafutásomat. Abonyban csak fél évet töltöttem, de ott nem is léptem pályára, az egy holtidőszak volt. Cegléden a harmadosztályban kézilabdáztam, érezhető volt az osztálykülönbség, de a karrierem szempontjából nekem akkor nagyon jól jött az a lehetőség, mert önbizalomhiánnyal távoztam a hírös városból, és Cegléden újra tudtam magam építeni. Utána megint jött egy komolyabb sérülésem, de hála Istennek egy kecskeméti gyógytornásznak köszönhetően újra pályára tudtam lépni, és még két évet lehúztam Cegléden, ahol több poszton is helyt tudtam állni. Legutóbbi éveimet Inárcson töltöttem, ahol a csapattal a vártnál sokkal rosszabbul szerepeltünk. Ráadásul idén mire belejöttünk volna a játékba, addigra a vírushelyzet közbeszólt.

Hogy érzed, jobb, érettebb játékosként térsz vissza a KNKSE-be?

Biztos, hogy érettebb lettem. Nagyon fiatal voltam, mikor legutóbb Kecskeméten kézilabdáztam. Plusz adalék, hogy azóta már utánpótlásedzőként is dolgozom, a KESI fiataljait edzem, így nagyon sokat tudtam komolyodni és előrelépni. Egyértelműen érettebb játékosnak vallom magamat. Szerencsére a sérülések sem hátráltatták a fejlődésemet, sőt, sok esetben már másféle szemléletből közelítem meg a sportot emiatt. Az, hogy sok időt töltöttem el az NB II-ben, biztos, hogy csak az önbizalmamat erősítette.

Mint említetted, nem hagytad el Kecskemétet ebben a hét évben sem, hiszen a KESI kézilabdaedzője vagy. Ezentúl is így lesz ez, a játékoskarriered mellett továbbra is edzősködni fogsz?

Így van, maradok a Kecskeméti Sportiskolánál, ebben nem lesz változás, csak annyi, hogy már erőnléti edzőként is fogok tevékenykedni.

Edzőként és játékosként két fronton is teljesítened kellett otthonról az elmúlt időszakban a koronavírus miatti leállás következtében. Hogy élted meg ezt?

Nagyon rosszul éltem meg. Azon a márciusi héten, amikor robbant a hír, hogy leállhat a bajnokság, mert a vírus elérte hazánkat, akkor még szerdán játszottunk Tökölön egy rangadót. Oda a családom már el sem tudott utazni, mert zártkapus meccs volt, de a második helyen álló hazaiakat sikerült megvernünk. Reménykedtünk abban, hogy tudjuk folytatni a szezont, mert pont kezdtünk lendületbe jönni, de sajnos nem így lett. A gyerekekkel is nehéz volt. A március-április környéke a csúcsterhelésről szól, mérkőzésről mérkőzésre, tornákról tornákra jártunk volna a csapatokkal. Ezek természetesen elmaradtak, pedig a gyerekek ezt várják mindig a legjobban, mert itt lehet érmeket, kupákat szerezni. Online edzéseket tartottam a fiataloknak – 11-12 évesekkel foglalkozom jelenleg – de nagyon nehéz írott, száraz anyagot csatolni nekik, ezért videós formában tartottam velük a kapcsolatot, így osztottam meg velük a feladatokat is. Két-három hétig még ebben is tud izgalmat találni az ember, de az, hogy huzamosabb ideig nem állhattunk személyes kontaktban a gyerekkel, nehéz volt, mert az edzések, a kicsikkel való foglalkozások mindig is feldobták a napjaimat.

Szerencsére a karanténos időszaknak vége, és az is kiderült, hogy Kecskeméten folytatod játékospályafutásod. Miért döntöttél így?

Őszinte leszek: nekem már régóta dédelgetett álmom volt, hogy visszatérjek Kecskemétre kézilabdázni. Amikor leültem Veress Zsuzsanna elnökkel beszélni, akkor gyorsan kiderült, hogy hasonlóan gondolkodunk a sportágról, és úgy gondoltam, hogy élnem kell azzal a lehetőséggel, amit a KNKSE kínált nekem.

Az új versenykiírás szerint a 2020-2021. évi NB I/B felnőtt bajnoki osztályokból a 10-12. helyen végzett csapatok kiesnek az NB II. osztályba, a 8. és a 9. helyen végzett csapatok osztályozó mérkőzést játszanak az NBI/B osztályban maradásért. Az idei csonkaszezont a KNKSE a 9. helyen zárta. Aláírnád most, ha azt tennék eléd, hogy a szezon végén a hetedik, biztos bennmaradó helyen végeztek?

Aláírnám, de ha a célokról beszélgetünk, akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy az lenne a jó, ha a hetediknél jobb helyen végeznénk. Nagyon nehéz már most jóslatokba bocsátkozni, mert nem látjuk még azt, hogy a versenytársainknál, más kluboknál milyen változások történtek. Mi is egy teljesen új csapatot fogunk alkotni, én sem ismerem személyesen az összes csapattársamat még, éppen ezért a felkészülést hamarabb fogjuk elkezdeni, és ez biztosan a mi javunkat fogja szolgálni. Csak jót tudok remélni ettől a csapattól, szerintem jó brigád leszünk, és csak rajtunk fog múlni, hogy jól tudunk-e szerepelni.

Mik lesznek az egyéni céljaid a következő szezonra?

Úgy gondolom, nekem nagyon sok tartozásom van még ennek a városnak. Sok törleszteni valóm van, mert hét éve a bajnokság felénél hagytam itt a csapatot, és kihagytam hét évet a kecskeméti felnőtt kézilabdázásból. Motivált vagyok, és minden nap arra fogok törekedni, hogy alapember és meghatározó tagja lehessek a KNKSE együttesének.

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Ceglédi Panoráma)

Vélemény, hozzászólás?