Menü

A KNKSE elnöke, Veress Zsuzsanna rangos strandkézilabda tornát nyert csapatával – interjú

Június utolsó hétvégéjén rendezték a VII. KuPi Strandkézi Kupát Soltvadkerten. Ahogy arról már beszámoltunk, a férfiaknál húsz csapat közül a Szeszpászító nevű gárda győzött, melynek edzője a KTE-Piroska Szörp kézilabdázója, Füstös Attila volt. A nőknél tizenhat csapat indult, és ebben a mezőnyben is olyan brigád győzött, melynek van kecskeméti érdekeltsége. Az aranyérmes Bad Girls kapuját Veress Zsuzsanna, a GBB ZRT Kecskeméti NKSE elnöke védte.

Veress Zsuzsanna mesélt portálunknak a strandkézilabda tornán elért nagyszerű sikerükről.

A nevünk Bad Girls volt és csapatunk nagy részét a lajosmizsei megyei első osztályú kézilabdacsapat alkotta két „vendégjátékossal”, illetve volt egy olyan csapattársunk is, aki ezelőtt még sohasem kézilabdázott. Én természetesen kapusként segítettem a csapatot. Őszintén szólva, egyáltalán nem voltak olyan álmaink, hogy akár csak a dobogó közelébe érhetünk, ennek ellenére elsők lettünk, aminek rettentően örültünk” – mondta a Bad Girls kapusa és a KNKSE elnöke.

Fantasztikusan jó kis csapat jött össze belőlünk, a felfogásunk és a kiváló hozzáállásunk is hozzájárult a sikerhez, de azért a szerencse is kellett hozzá. Mondhatni, nem is vettük annyira komolyan a tornát, csak az volt a célunk, hogy játszunk, élvezzük a strandkézilabdát, illetve a karanténos helyzet után kiszabadulva végre közösen, mozgással kapcsolódjunk ki, így terhet sem éreztünk a vállunkon. Ennek felszabadult játék és bajnoki cím lett az eredménye” – felelte Veress Zsuzsanna arra a kérdésünkre, hogy mi lehetett a csapat titka, amely aranyat ért.

A férfiak mezőnyében Füstös Attila Szeszpászító csapata a döntő rendes játékidejében döntetlent játszott ellenfelével, és végül szétlövésben hódította el a trófeát. Hasonlóan történt ez a nőknél is, Veress Zsuzsannáék szintén szétlövés után nyertek.

A kupa három napos volt. Pénteken két mérkőzést játszottunk, az elsőt megnyertük, a másodikon vereséget szenvedtünk. A szombati napra a csoportkörből egy meccsünk maradt hátra, amit megnyerve elsőként jutottunk be a középdöntőbe. Ott három csatát vívtunk meg, mind a hármat győzelemmel zártuk, így következhetett a döntő, amit egy remek ellenfél ellen játszottuk. A finálé borzalmasan izgalmasra sikeredett, s végül szétlövéssel nyertünk.”

A VII. KuPi Strandkézi Kupa végeredménye a nőknél: 1. Bad Girls, 2. Kupicicák, 3. Maják, 4. Jóbarátok, 5. Buzsák KC, 6. Wild Cats

A csapat hálóőre bízik abban, hogy ezzel a brigáddal, amellyel megnyerte a soltvadkerti tornát, mihamarabb hasonló strandkézilabda kupán vehet részt:

Ez a csapat ilyen formában életében először állt így össze, de olyan kedvet kaptunk a továbbiakra, hogy szerintem – és ezt remélem is – biztosan fogunk még hasonló rendezvényeken részt venni ezzel a gárdával. Már az idei nyáron tervezünk pár másik strandkézilabda kupán elindulni” – zárta gondolatait Veress Zsuzsanna.

(Vizi Zalán | kesport.hu)


Új kihívásokat keresve érkezett a KTE-Duna Aszfalthoz Körmendi Bence


Csordás Marcell, a KTE-Piroska Szörp játékosának kedvenc fotói


Sürgősen vérre van szüksége egy fiatal sportolónak


Perzselő Dombfutás – képekkel


KTE HUFBAU: Egygólos vereség a szezonnyitón a Népligetben


Élő közvetítés: Ferencváros II. – KTE HUFBAU | 11 órától


Kesport Kávéház: Kézilabda, Fisec, Kecskemét, KESI – nagyinterjú Vazul Zsolttal


Kesport TV: Edzőtáborral hangolódik a bajnokságra az SG Kecskemét Futsal – videó


KTE HUFBAU: „Meg fogjuk nyerni a bajnokságot!” – Gombos Zsolt a bajnoki nyitány előtt


Erős finis: Jakab Dávid is a KTE HUFBAU játékosa


Debrecenből igazolt csatárt a KTE HUFBAU


Szávay Ágnes: „Akkor lennék büszke magamra, ha már 18 évesen abba mertem volna hagyni az élsportot” – múltidéző nagyinterjú


Kesport TV: iRunMore Team – új futóklub indult Kecskeméten


Sérülés miatt világbajnoki elődöntőről, megkérdőjelezhető döntés miatt olimpiáról maradt le – múltidéző nagyinterjú E. Kovács Károllyal


Az FTC II. sok fiatallal, egy ferencvárosi ikonnal fogadja a KTE HUFBAU-t


Szigorú apa, háborús övezet, földrengések – Darko Ristic útja a profi futsal világába


Kialakult a végleges felkészülési menetrend az SG Kecskemét Futsalnál


KTE HUFBAU: Károly Bálint szerint a rajt kiemelt fontossággal bír – interjú


SG Kecskemét Futsal: Mánya Szabolcs kiválóan érzi magát Kecskeméten


Mérlegen a felkészülés: NBIII-as ellenfeleit legyőzte a KTE HUFBAU