,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával

Télen nagy meglepetésre három légióssal erősített az SG Kecskemét Futsal. Szerbiából Bozidar Simic és a válogatott Aleksandar Gavrilovic érkezett, míg az ukrán élvonalból Vladyslav Scherbant sikerült megszereznie a kék oroszlánoknak. A három légióssal beszélgettünk.

Simic és Gavrilovic is egy szerb edző segítségével érkezett Magyarországra: ,,Az egyik válogatott edző Vladimir Jovanovic Prsa felhívott, hogy nem lenne-e kedvem játszani pár edzőmeccset egy klubnál, én meg úgy voltam vele, hogy miért ne?!” – kezdte Gavrilovic. ,,Én is hasonló úton kerültem Kecskemétre, mint Aleksandar. Engem is Vladimir ajánlott be, de megmondom őszintén eleinte kicsit tartottam a dologtól, mert nem éltem még külföldön soha és angolul sem beszélek, szóval nehezen vettem rá magam erre az egészre.” – folytatta Simic. Scherban azonban egészen szokatlan módon érkezett Kecskemétre, facebookon vette fel az edzőkkel a kapcsolatot, akik aztán lehetőséget adtak neki a bizonyításra, amivel a jelek szerint sikerült is élnie: ,,Igazából csak annyi történt, hogy felvettem facebookon a kapcsolatot az edzőkkel, lehetőséget kaptam tőlük, és most már az SG játékosának mondhatom magamat.”

Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak futsalban, mint a magyarok, így joggal merül fel a kérdés mindenkiben, hogy miért jöttek Kecskemétre légióskodni. Főleg, hogy mindhármuknak akadtak más ajánlatai is. ,,Jóval előrébb járnak a szerbek ls az ukránok is, ez tény. Viszont csak otthonról kaptunk ajánlatokat és szerettünk volna belevágni egy kalandba, hiszen eddig még egyikünk sem játszott külföldön és az SG-vel a legjobbkor találtunk egymásra.” – válaszolt Gavrilovic. Mindhárman eltöltöttek itt egy kis időt a városban, mielőtt aláírtak volna, de nem sokáig kellett gondolkozniuk az ajánlaton, hiszen annak ellenére, hogy a játékban előrébb járnak külföldön, vannak dolgok,  amikben a magyarok viszik a prímet. ,,Ukrajnában ehhez képest rosszak a körülmények, itt sokkal jobb az infrastruktúra és könnyebben meg lehet élni, mint otthon.” – így Scherban. “Ami engem meg Bozat (Bozidar Simic – a szerk.) leginkább meggyőzött, az az elnök és az edző személye volt. Tamás mindent megtesz ezért a klubért és ez egyre jobban látszik az eredményeken. Karcsi (Koós Károly vezetőedző – a szerk.), egy mindenre elhivatott szakember, aki állandóan fejlődni akar. Emberileg és szakmailag is ott van a topon.” – tette hozzá Gavrilovic.

Tavaly februárban mutatták be őket hivatalosan, de a koronavírus-járvány miatt nem húzhatták eddig magukra túl sokszor a ScoreGoal mezét, ám a bajnokikon látványosan feljavult a hírös városiak játéka a három új érkezőnek köszönhetően. Mivel újabb egy évre aláírtak, így a kék oroszlánoknak merészebb céljai is lehetnek, mint a bentmaradás. ,,Nagyon jól érezzük itt magunkat, szóval egy pillanatig sem volt kérdés, hogy maradunk Kecskeméten. Szeretnénk segíteni a ScoreGoalt abban, hogy legalább a középmezőnyben végezzen és ne legyenek kiesési gondjai. Ehhez minden körülmény adott, nekünk csak ki kell hoznunk magunkból a maximumot.” – zárta le a beszélgetést Gavrilovic.

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

,,Az ukránok és a szerbek is jóval előrébb tartanak, mint a magyarok” – interjú az SG Kecskemét Futsal három légiósával

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.