Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja

Meghökkentő, meglepő, talán elsőre nem is igazán érthető döntést hozott meg a KTE kupagyőztes labdarúgója, Patvaros Zsolt, aki 27 évesen profi pályafutásának lezárása mellett döntött. A tavaly nyáron még a KTE-hez visszatérő, majd januárban Nyíregyházára igazoló középpályás nem hirtelen felindulásból döntött így, régóta érlelődött benne a döntés, de a labdarúgástól azért nem fog elszakadni.

Csapjunk is rögtön a közepébe! Miért döntöttél úgy, hogy kvázi lezárod a pályafutásodat?

Ez egy nagyon hosszú beszélgetés lenne, ha teljes egészében kifejteném. Érlelődött bennem már egy ideje. Ennek a nyíregyházi kalandnak úgy mentem neki, adok még egy esélyt annak, hogy újra NBI-ben futballozhassak. Nyilván nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna… Utána jött egy mérföldkő, amikor azt éreztem, hogy reális esélye nincs már annak, hogy én magasabb szinten játszhassak, amiért anno gyerekkoromban elkezdtem futballozni, illetve ami az álmom volt. Abban már nem láttam perspektívát, hogy egy közepes vagy gyengébb NBII-es csapatban, vagy akár NBIII-ban futballozzak, nem akartam megélhetési játékossá válni. Inkább megmarad így a futball szeretete hobbiként, mellette aztán belecsaphatok a nagybetűs életbe is. Igazából minél előbb, annál jobb, nem mindegy, hogy az ember 27 évesen vagy 35 évesen lesz pályakezdő. Mindig is tanultam és képeztem magam, rengeteg dolog érdekel a futballon kívül is, szeretném ezt most kamatoztatni.

A KTE most is megkeresett, hogy térj vissza, miért döntöttél a KLC mellett inkább?

Egyértelmű, hogy a KTE lett volna alapesetben az elsőszámú opció számomra, de az a munka, ami itt NBIII-ban is zajlik, az mindenképpen teljes embert kívánt volna meg. Nem fért volna bele, hogy munka mellett csináljam, profi körülmények vannak, NBII-es edzésmennyiség és minőség, ezt én már a döntésem tükrében nem vállalhattam. Voltak különböző megkereséseim magasabb osztályból, illetve megyéből is emellett, jó hangulatú tárgyalásokra is sor került, de a KLC nekem helyben van, közel van, egy egész jó kis csapat formálódhat, ráadásul gyakorlatilag mindenkit ismerek. Megkerestek, beszéltünk, elmondták mik az elképzelések, ezek nekem is belefértek.

A futball hobbi lett, de milyen irányba indulsz el emellett?

Jelen pillanatban az SC Hírös-Ép-nél vállaltam feladatot technikai vezetőként, emellett a KLC-ben marad meg számomra a futball megye I-es szinten. Maradtam tehát azért a sporton belül, csinálok egy gyógymasszőr iskolát is, illetve a családi vállalkozásban fogok besegíteni édesanyám munkájába. Egyelőre ezek a feladatok várnak rám, később meglátjuk, hogyan formálódnak a dolgok.

A versenyszellem aligha veszett ki belőled, milyen elvárásokkal mész neki a megye I-es szezonnak?

Utálok veszíteni, úgyhogy biztosan azon leszünk, hogy minél több meccset megnyerjünk. Még ha otthon a családdal, vagy a párommal is bármilyen játékot játszunk, akkor sem szeretek kikapni, nehezen viselem. Szeretnénk minél jobban szerepelni, majd a bajnokság közben meglátjuk, hogy mire lesz elég az erő, amit képviselünk. Előre nem szeretnék helyezést mondani, nem is tudnék, annyira még nem ismerem a viszonyokat.

(Nyitray András | kesport.hu)

Kapcsolódó cikkek

Patvaros Zsolt befejezte profi pályafutását, a KLC-ben folytatja

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.