Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói

Kecskeméti kötődésű sportolók kedvenc fotóit, és a róluk mesélt történeteket idéző rovatunk következő alanya, Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosa.

1994. július 22-én születtem, Békéscsabán. Itt ismerkedtem meg a (most már mindennapi életemhez tartozó) röplabdával. Általános iskola harmadik osztályában, 10 évesen kezdtem el röplabdázni a BRSE színeiben. Így a kedvenc képeim sorát, a békéscsabai röplabdás éveimmel kezdem.

2. Sajnos a pályafutásomat a gimnáziumi éveim alatt pár évre meg kellett szakítanom. Ennek oka, hogy csak így kerülhettem el egy komolyabb korai térdműtétet. Így 10-12. osztályos koromig csak az iskola diákolimpiai csapatában játszottam. Az érettségit követően Budapestre költöztem, itt töltöttem az egyetemi éveimet, és hét év alatt jó pár csapatnál megfordultam. Elsőnek a Testnevelési Egyetem Budapest Bajnokságban szereplő csapatához igazoltam, ahol két szezont töltöttem el.

3. A Testnevelési Egyetemről az akkori edzőmmel és pár csapattársammal a BDG csapatához igazoltam. Ebben a csapatban is két szezont játszottam.

4. A szezon lezárása után megkerestek a Pénzügyőr SE női csapatától, így újabb kihívások után vágyakozva, megint egy új csapatba kerültem. A budapesti pályafutásomat tekintve, habár mindegyik csapathoz szép emlékek és élmények fűznek, azt hiszem ebben a csapatban szerettem a legjobban játszani.

5. Az edzéseken kívül a sok női- és férfimeccs látogatása meghozta eredményét: a 2016/2017. évi Magyar Kupa Döntőt követő buliban megismerkedtem (az akkoriban az Openhouse Szolnoki Röplabda Klub-nál játszó, korábban és később a Kecskeméti Röplabda Clubnál leigazolt) férjemmel, Török Rolanddal. Így nem volt kérdés, hogy az egyetemi éveimet követően Kecskemétre költözöm én is. A 2019/2020-as szezont a HÉP-Röpke SE NB II-es csapatában kezdtem meg. Sajnálom, hogy ennek a szezonnak így kellett lezárulnia, hiszen nagy reményekkel telve, újult erővel vágtunk neki a rájátszásnak. Remélem a lányok a következő szezonban még nagyobb lendülettel vágnak neki az NB I-es cél elérésének, amit én a leendő anyai örömeim mellett a lelátóról fogok tudni támogatni.

6. Bármelyik csapatomra gondolok vissza, nagyon sok szép és maradandó élményt szereztem a röplabdának köszönhetően, nem is beszélve a barátságokról, amikkel az elmúlt 16 év alatt gazdagodtam, így a koszorúslányaim több, mint fele is az egykori és mostani csapattársaim közül kerültek ki.

 

(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta | kesport.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

Bartolák Lilla, a Röpke SE játékosának kedvenc fotói

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.