Menü

A KNKSE jobbszélsője szerint a csapat reális célja a középmezőny elérése lehet – interjú a Csurgóról igazolt játékossal

Az elmúlt héten elkezdte a felkészülést a GBB ZRT Kecskeméti NKSE. A csapat végleges kerettel rendelkezik a 2020/21-es szezonra, melynek tagja a Csurgóról igazol Bab Ágota is. A jobbszélső poszton bevethető játékos a kesport.hu-nak beszélt Kecskemétre igazolásának okairól és a céljairól:

Csurgóról érkeztél Kecskemétre, ahol Mato Matijevic volt az edződ. Előrelépésnek véled a karriered szempontjából, hogy a nyugati csoportból a keletibe igazolsz és a hírös városban folytatod pályafutásod?

Abszolút előrelépésnek ézem, mert a kecskeméti női együttes, a KNKSE évek óta stabil tagja a női másodosztálynak, illetve Varga József vezetőedzőnek is van neve a szakmában és biztos vagyok benne, hogy a kezei alatt sokat fogok fejlődni. Tapasztalatszerzésnek jó volt a csurgói kitérő, mert remek külföldi edzővel dolgozhattam együtt és nagyon jó barátokat szereztem, de azért is a távozás mellett döntöttem, mert közelebb szerettem volna kerülni a családomhoz, akik Marosvásárhelyen élnek.

Miért pont Kecskemétet választottad?

A döntésem meghozatalakor nagy vonzerő volt maga a város. Csurgó vidéki kisváros, az én mentalitásom azonban eléggé pörgős, ezért olyan helyre vágytam, ahol több lehetőség van. Voltak más megkereséseim is, de Kecskemétről több pozitív tényezőt hallottam, remek szakmai stáb dolgozik a KNKSE sikereiért, adott a kiváló környezet. Hanusz Boglárkával, a csapat volt játékosával nagyon jó viszonyban vagyok, vele beszéltem arról, hogy milyen ennél a klubnál játszani, és csak jókat mondott. Ő jól érezte magát Kecskeméten és vonzó lett nekem ez a kaland, így igent mondtam Veress Zsuzsanna elnöknek. A tanulmányaimmal is jobban összeegyeztethető lesz a sport az életemben azáltal, hogy közelebb kerültem Busapesthez is, hiszen az Eötvös Loránd Tudományegyetemen rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakot végeztem, s jelenleg a Semmelweis Egyetemen táplálkozástudományi mesterszakon tanulok levelezőn.

Hogy élted meg a koronavírus miatti leállást?

A koronavírus okozta karantént kétféleképpen éltem meg. Egyrészről rossz volt ennyi időn keresztül szeretett sportágam, a kézilabda nélkül élni, a csapattársak társaságát nélkülözni. Másrészről viszont együtt lehettem a családommal, akikkel normál esetben évente két-három alkalommal tudok csak találkozni, így megtaláltam ennek a helyzetnek is a pozitívumait.

Szerinted mi lehet a KNKSE reális célja a következő szezonra, valamint mik lesznek a te saját céljaid Kecskeméten?

A csapat teljesen más lesz a korábbihoz képest, sok új igazolás érkezett a KNKSE-be, szóval először össze kell kovácsolódnunk, meg kell néznünk a versenytársaink erősségét, hogy megállapíthassuk a célokat. Úgy gondolom, a középmezőny elérése reális cél lehet. Az egyéni céljaim nem változnak. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból és szeretnék stabil, megbízható pont lenni a csapattársaim számára. Ugyan még nem játszottam keleten, de tudom, hogy erős a mezőny. Azt vallom, hogy szorgalommal bármit elérhet az ember.

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Csurgói NKC facebook)


Szombaton lesz a XX. Messzi István Emlékverseny az ország súlyemelő „krémjével” – beharangozó interjú Bálint Csabával


NB III. Közép csoport: Sok meglepetést hozott a hétközi forduló


Galéria: A KTE HUFBAU – Paksi FC II. mérkőzés képekben


Végig uralta a játékot a KTE HUFBAU a Paks II. ellen


Galéria: Az Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp mérkőzés képekben


Kesport TV: Hamarosan a gyógyászat és a szaunavilág is üzemelhet az uszodában


KTE HUFBAU – Paksi FC II: így várják a meccset a vezetőedzők


Hengerelt az SG Kecskemét Futsal


Hétközi bajnoki mérkőzés: A Paks II. érkezik a Széktói Stadionba


Patvaros Zsolt, a Kecskeméti LC játékosának kedvenc fotói


KTE Kosárlabda: Névadó marad a Duna Aszfalt, a válogatott Horti Bálint érkezett


Galéria: Jó játékkal, népes szurkolótábor előtt győzte le a KTE HUFBAU a Honvéd II. csapatát


KARC-KESI: Felnőtt országos bajnoki címek, egyéni csúcsdöntések – interjú Szűcs Szabinával és Palkovits Istvánnal


Kesport Kávéház: Ujhidy Tibor mindig az összefogás erejében hitt


Jön az első hazai meccs: a Honvédot fogadja a KTE-HUFBAU


Dramicanin és Pesakovic is Kecskeméten


Forgács Tamás, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójának kedvenc fotói


Kosárlabda: Csorvási Levente sportigazgatóként építette fel magát


KTE HUFBAU: vasárnap a Honvéd II. érkezik – így várják a meccset a vezetőedzők


Országos bajnok lett a kecskeméti triatlonista – interjú Pászti Edittel