Menü

Pekár László nagy tervekkel igazol a Vasashoz, szurkol a KTE-nek is

A KTE saját nevelésű támadója Kecskeméten mutatkozott be az NBI-ben, összesen 56 élvonalbeli meccset játszott lila-fehérben. Az utánpótlás-válogatott támadó Nyíregyháza, Felcsút, majd ismét Nyíregyháza érintésével igazolt Mezőkövesdre, ahol kifejezetten jó szezont futott csapatával az NBI-ben. A 27 esztendős játékosra most a Vasas színeiben várnak új kihívások.

Klubszinten nyugodtan mondhatjuk, hogy ez volt a legsikeresebb szezonod, hiszen negyedik helyen zártatok a bajnokságban, illetve kupadöntőt játszottatok a Mezőkövesddel. Te hogyan értékelnél?

Igazából, ha a szezon kezdete előtt valaki azt mondja, hogy mi ilyen eredményeket érünk el, akkor szerintem mindenki boldogan aláírta volna a klubnál. Ez megváltozott a vírus utáni időszakra, akkor már senki sem ment volna ebbe bele. Furcsa szezon volt ez ilyen szempontból, mert bár sikeresnek ítélhető, lemaradtunk végeredményben az európai porondról.

Mi fáj jobban? Az elveszített kupadöntő, vagy az, hogy végül lemaradtatok a dobogóról?

Mindkettő, de igazából elég lett volna az egyik a nemzetközi szerepléshez. A kupadöntő egy mérkőzés, ott lehet, hogy nagyobb esélyünk lett volna, de sajnos nem úgy sikerült. Ugyanakkor a bajnokságban még hatpontos előnyünk volt a vírus előtti időszakban, azt sajnos nagyon elszúrtuk. Ezzel együtt szép szezonunk volt, nem vagyunk elégedetlenek, de kis hiányérzet azért mindenkiben maradt, mert nagyon közel voltunk.

A Puskás Arénában pályára lépni alighanem minden magyar labdarúgó nagy vágya most, neked rögtön góllal sikerült ezt az élményt megfejelni a döntőben. Milyen volt először belépni a Puskásba?

Nagyon szép stadion, nagyon fel is dobott minket a hangulat és a látvány. Örülök természetesen, hogy első meccsemen rögtön gólt is tudtam lőni ott, de ez sajnos nem ért kupagyőzelmet. Idővel azért azt gondolom, hogy élményként fog ez megmaradni mindenkiben, így bennem is, meg fognak szépülni az emlékek. Most azért még mindenkiben ott van egy kis csalódottság.

27 éves vagy, talán a legjobb kor a labdarúgásban. Fontos döntést is meghoztál, hiszen nagyon friss hír, hogy aláírtál a komoly terveket szövögető, jelenleg NBII-es Vasashoz. Milyen célokkal vágsz neki az új kihívásnak?

Azért igazoltam a Vasashoz, mert ugyan voltak NBI-es ajánlataim is, de itt éreztem azt, hogy mindenáron akarnak engem, Nagy Miklós tulajdonos, illetve Bene Ferenc vezetőedző is. Nem ez volt az első alkalom, hogy megkerestek, korábban is volt már szó néhányszor arról, hogy a Vasasba igazoljak, de akkor valamiért ez mindig meghiúsult. Most eljött a lehetőség, ami úgy gondolom a Vasasnak, a Mezőkövesdnek és nekem is jó volt. Úgy jöttem ehhez a Vasashoz, hogy a klubnak jövőre az NBI-ben kell játszania, azt látom az edzőn, azt látom a tulajdonoson is, hogy ezért mindent meg is tesznek.

A szenzációs emlékű magyar-norvég pótselejtezőt kerettagként élhetted meg, feltételezem nem mondtál le a válogatott álmokról. Miként látod az esélyeidet?

Semmiképpen sem mondtam el erről. Most is az a célom, hogy támadóként minél több gólt lőjek, minél több gólpasszt adjak, segítsem a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy az NBII-ből most nem fognak behívni, de hosszútávú célom a válogatott. Ehhez meg kell mutatnunk a Vasassal majd az NBI-ben is, hogy ennek a klubnak az élvonalban a helye.

Kecskeméti nevelésű és kötődésű játékosként azóta is visszajársz azért a városba, ebben a szezonban KTE meccsen is találkoztunk egyszer a válogatott szünetben. Követed a klub életét?

Szoktam nézegetni a híreket, látom, hogy az a csapat célja, hogy feljusson az NBII-be. Ehhez én nagyon sok sikert kívánok! Hajrá, tessék feljutni! Azért Kecskeméten az NBI-es, NBII-es színvonal mindig megvolt, az kívánom, hogy ez legyen meg most is. Nagyon sok barátom van Kecskeméten, hozzájuk is szoktam rendszeresen járni. Mindig jó érzésekkel térek vissza, hiszen nagyon szép emlékek kötnek engem oda. A héten is ott voltunk a családdal, éppen lakásváráslásban vagyunk, benne van a pakliban az is, hogy egyszer majd Kecskeméten fogunk letelepedni a jövőben.

(Nyitray András | kesport.hu | fotó: vasasfc.hu)


Szombaton lesz a XX. Messzi István Emlékverseny az ország súlyemelő „krémjével” – beharangozó interjú Bálint Csabával


NB III. Közép csoport: Sok meglepetést hozott a hétközi forduló


Galéria: A KTE HUFBAU – Paksi FC II. mérkőzés képekben


Végig uralta a játékot a KTE HUFBAU a Paks II. ellen


Galéria: Az Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp mérkőzés képekben


Kesport TV: Hamarosan a gyógyászat és a szaunavilág is üzemelhet az uszodában


KTE HUFBAU – Paksi FC II: így várják a meccset a vezetőedzők


Hengerelt az SG Kecskemét Futsal


Hétközi bajnoki mérkőzés: A Paks II. érkezik a Széktói Stadionba


Patvaros Zsolt, a Kecskeméti LC játékosának kedvenc fotói


KTE Kosárlabda: Névadó marad a Duna Aszfalt, a válogatott Horti Bálint érkezett


Galéria: Jó játékkal, népes szurkolótábor előtt győzte le a KTE HUFBAU a Honvéd II. csapatát


KARC-KESI: Felnőtt országos bajnoki címek, egyéni csúcsdöntések – interjú Szűcs Szabinával és Palkovits Istvánnal


Kesport Kávéház: Ujhidy Tibor mindig az összefogás erejében hitt


Jön az első hazai meccs: a Honvédot fogadja a KTE-HUFBAU


Dramicanin és Pesakovic is Kecskeméten


Forgács Tamás, a KTE-Piroska Szörp kézilabdázójának kedvenc fotói


Kosárlabda: Csorvási Levente sportigazgatóként építette fel magát


KTE HUFBAU: vasárnap a Honvéd II. érkezik – így várják a meccset a vezetőedzők


Országos bajnok lett a kecskeméti triatlonista – interjú Pászti Edittel