Menü

„Az első benyomásaim meggyőzőek afelől, hogy nagyszerű csapatot fogunk alkotni” – interjú a KNKSE régi-új kapusával

Már javában zajlik a GBB ZRT Kecskeméti NKSE felkészülése a 2020/21-es szezonra. A csapat kerete a nyári átigazolási időszakban igencsak átalakult, így kapusposzton is történt változás: Nagy Éva visszatért Kecskemétre.

A kapus 2015 novemberétől bő egy éven keresztül védte a KNKSE portáját, tagja volt az élvonalba jutott együttesnek, ám váratlan módon távozni kényszerült Kecskemétről. Most – három és fél évvel később – ismét a hírös városban kezdte meg az edzéseket a kiváló hálóőr. Bár távozásáról csak szűkszavúan nyilatkozott, Nagy Éva a kesport.hu-nak elárulta, miért döntött a visszatérés mellett és mik a céljai a következő idényben. Interjú:

Siófokon kaptad meg életed első profi szerződését, Dunaújvárosban nemezközi kupában is szerepelhettél, de több más csapatban – köztük több, mint egy éven keresztül Kecskeméten is – megfordultál. Mely állomáshely volt a legnagyobb hatással eddigi pályafutásodra?

Mindegyik csapat, ahol megfordultam, formált rajtam és a pályafutásomon is. Az összes eddigi állomáshelyem, klubom, edzőm másképp volt hatással rám. Siófokon és Dunaújvárosban is csak epizódszerepelő voltam, mégis sok tapasztalatot szereztem, majd utána Kecskeméten már elsőszámú kapusként számítottak rám. Ha választanom kell, akkor éppen az utóbbi indok miatt a hírös városi másfél év lehetett mind közül a legnagyobb hatással a pályafutásomra, mert a KNKSE-ben kulcsemberként vehettem ki a részem a csapat sikereiből, illetve a klub történelmi feljutásából az élvonalba.

Milyen érzésekkel gondolsz vissza a Kecskeméten töltött időszakodra, és miért távoztál?

Nagyon megszerettem a várost, imádtam Kecskeméten élni és rengeteg barátot szereztem. Karrierem szempontjából is jó volt, mert – bár csak 14 hónapot töltöttem el itt – sokat fejlődtem. A szívemben kedves helyet foglal el a feljutás is, örülök, hogy tagja lehettem annak a nagyszerű gárdának. Hogy miért döntöttem anno a távozás mellett, arra nem szívesen térek ki. Akkor úgy éreztem távoznom kell, így is lett, azonban ez már a múlt, most örömmel térek vissza a KNKSE klubjához.

Távozásod után a karrieredben Szeged, Orosháza és Pázmánd következett. Hogy értékelnéd az elmúlt szezonjaidat?

Csak úgy, mint mindenhol, úgy Szegeden, Orosházán és Pázmándon is rengeteget tanultam, kiváló edzőkkel dolgozhattam. Egyik klubra sem tudok egy rossz szót sem mondani, jól éreztem magam ezekben a városokban, és úgy gondolom, engem is szerettek, ugyanis kihoztam magamból a maximumot.

Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz Kecskemétre?

Teljesen új vezetőség áll a klub élén, mint legutóbb, mikor itt játszottam, és nagyon szimpatikus volt a jövőterv, amit felvázoltak elém. Varga József munkásságát jól ismerem és tudom, hogy Kecskeméten profi munka folyik. Kovácsné Bartha Anikóról, az együttes kapusedzőjéről nagyon sok jót hallottam és ez is nagymértékben befolyásolta a döntésemet, hogy igent mondjak a kecskeméti hívásra.

Jobb, érettebb játékosként térsz vissza a KNKSE kapujába?

Az biztos, hogy érettebb lettem, ugyanis az elmúlt szezonokban rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Remélem, nemcsak érettebb, de jobb is vagyok, azonban erre a kérdésre csak a bajnokságban mutatott teljesítményem láttán fogunk választ kapni.

A csapat az előző héten megkezdte a felkészülést. Hogy teltek az első edzések, és milyen célokat fogalmaztál meg magadnak a következő bajnoki idényre?

Az első hét nagyon jól telt, remek érzés volt végre kézilabdázni és az öltözői hangulattal is meg vagyok elégedve. A lányokkal még ismerkedünk egymással, de eddig az első benyomásaim abszolút meggyőzőek afelől, hogy nagyszerű csapatot és közösséget fogunk alkotni. A célom mindig az, hogy kihozzam magamból a maximumot, és hogy a gárda hasznos tagja legyek.

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Bús Csaba | baon.hu)