2020. július 15-én Varázstáska elnevezéssel elindult az önkormányzat jótékonysági tanszergyűjtő programja, melyhez több civil szervezet, vállalat és bevásárlóközpont mellett a Kecskeméti Sportiskola és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia is csatlakozott.

A kecskeméti főtéren nyitotta meg a jótékonysági programot Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A városvezető beszédében elmondta, a Varázstáska tanszergyűjtő esemény célja, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat támogassák, és hogy egyik gyermek se érezze az iskolakezdéskor hátrányban magát a többiekkel szemben azért, mert számára kevesebb tanuláshoz szükséges eszköz áll rendelkezésre.

Az akció mellé a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. is odaállt.

– A vírus- és a veszélyhelyzet sokunk számára akadályokat gördített, és mi úgy hisszük, hogy a nehézségeken úgy tudunk túllendülni, ha összefogunk, és ha segítjük egymást – mondta portálunknak a szervezet ügyvezetője, Ivkovicsné Béres Tímea azzal kapcsolatban, hogy a kezdeményezést a KESI és a Kosárlabda Akadémia is támogatja. – ­­­­­­A közösségeknek egymást kell támogatni és erősíteni, és mi nagy örömmel álltunk az akció mellé, mert a jótékonysági program célja és a mi hitvallásunk párhuzamban van, miszerint a gyerekek egyenlő esélyeket érdemelnek a rajtnál, ezesetben az iskolakezdéskor. A hátrányba került családok gyermekeinek tudunk segíteni ezzel az akcióval.

A program ünnepélyes megnyitójakor mind Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, mind Ivkovicsné Béres Tímea kiemelte, fontos szerepe van a sikeres gyűjtés során annak, hogy önkéntesekkel is együtt tudjanak dolgozni. Ehhez a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. minden segítséget próbál megadni:

– A tárgyi felajánlások mellett – füzeteket, tormazsákokat, különböző tanszereket adományoztunk – az önkénteskedésben is segíteni fogunk, hiszen nálunk és csapatainkban több, mint 1700 gyermek sportol, és közülük sok a tinikorú, akik tudják, hogy milyen fontos a közösségért tenni, azt formálni. Őket hívjuk, és mindenkit, aki egyetért a céljainkkal, buzdítunk arra, hogy álljanak az akció mellé, és önkéntesként vagy felajánlásokkal támogassák a Varázstáska programot. – tette hozzá Ivkovicsné Béres Tímea.

A program augusztus 25-ig tart. A gyűjtőpontok a következő áruházakban találhatók meg: Alföld Áruház, Auchan Áruház, Malom Központ, Metro Áruház, Tesco Áruház. Az akciót tanszerekkel és pénzadományokkal is lehet segíteni, ez utóbbi kapcsán az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt, vagy a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet kell felkeresni.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?