A Kecskeméti TE nagy létszámú csapattal érkezett az Iskolás Országos Bajnokságra; kilenc fővel képviselték Kecskemétet és a versenyzők iskoláit.

Lányoknál serdülő korcsoportban Vincze Bianka 59 kg-os súlycsoportban ezüstérmes lett. Székely Alexandra a 76kg-os mezőnyben 105kg-os összetett eredménnyel állhatott a dobogó második fokára. A serdülő kecskeméti versenyzők is eredményesek voltak, a lányokhoz hasonlóan egyéni csúcsokat emeltek, Bagoly Zsombor hetedik helyezést ért el, Latos Levente a 94kg-os súlycsoportban lett bronzérmes.

Ifjúsági korcsoportban Nagy Adrienn 64 kg-os súlycsoportban, míg Sándor Panka +81 kg-os mezőnyben lett ezüstérmes, mindketten túlszárnyalták eddigi legjobb eredményüket.

A junior női mezőnyben Árva Cintia és Klajó Kinga 59 kg-os súlycsoportban lépett dobogóra. Cintia szakításban 67kg-os sikeres kezdőfogást követően a 70kg-ot is teljesítette. Lökésben is folytatódtak a sikeres gyakorlatok, 90 kg-ot lökött a feje fölé. 160 kg-os összetett eredménnyel bajnoki címet nyert, valamint a junior korcsoport és a női mezőny legjobb versenyzője lett. Klajó Kinga ezüstérmes lett súlycsoportjában, 103kg-os teljesítménnyel.

Balog Ádám a 89kg-os súlycsoportban, a junior mezőnyben szerzett értékes negyedik helyezést.

Örülök, hogy ilyen nagy létszámban és eredményesen tudtunk részt venni az országos bajnokságon – mondta Bálint Csaba vezetőedző – hiszen a  veszélyhelyzet miatt sajnos sok idő kimaradt a felkészülésből. Szerencsére Takács Erika edzővel sikerült rövid idő alatt hatékonyan felkészíteni a fiatalokat, akik közül többen egyéni legjobb eredményükön is javítani tudtak. Egy héttel korábban a junior és U23 versenyzőink is kiemelt versenyen vettek részt, ahol Kmegy Máté 81 kg-os súlycsoportban és a verseny legjobb versenyzője lett 300kg-os eredménnyel. Nagy Noel és Nagy Dániel súlycsoportjuk aranyérmese lett” – tette hozzá a szakember.

Vélemény, hozzászólás?