Nagyon mozgalmas hétvégén vannak túl a Kecskeméti Első Sor Cycling Team kerékpárosai. A hírös városiak utánpótlás szinten, a felnőttek között és az idősebb korosztályban is dobogós eredményeket értek el. A sikerekről és a teljesítményekről átfogóan Sáfár Tamás, a KES vezetője nyilatkozott portálunknak, illetve megszólaltattuk azt a három versenyzőt is, akik egyaránt dobogós helyezéssel öregbítették Kecskemét hírnevét.

UTÁNPÓTLÁS:

„Számunkra minden évben a Mezőny Országos Bajnokság a legfontosabb verseny. Több országos bajnokság is van, amelyek rávezetnek a mezőny viadalra – mondta Sáfár Tamás. – Ezen a futamon mindenki a legjobb formáját próbálja hozni. U17-ben és U19-ben is három-három fővel voltunk érdekeltek; előbbi kategóriában Radics Milán, Dobai Dávid és Giricz Dániel, utóbbi kategóriában Szabó Etele, Csenki Csongor és Fábián Levente állt rajthoz.”

Az U19-es korcsoportban dobogós eredményt nem értek el a kecskemétiek, de az U17-eseknél Radics Milán csapatmunkával odaért az éremszerző pozícióba:

„Az U17-eseknek általában 70 km-t kell teljesíteniük, most 85 km-es volt a táv. Jól edzettek a versenyzőink, idén kb. már 8000 km-nél tartanak, ami a nyeregben megtett távot illeti. A futamban nagy szelekció volt, többen leszakadtak az elején. A főmezőnyben Radics Milán és Dobai Dávid maradt versenyben. Dávid nagy tempót diktált és a mezőny élére állt, célja az volt, hogy ne tudjon senki az utolsó pillanatokban elszakadni a mezőnytől. A sprintbefutó technikás volt, Dávid elfáradt a végére, de Milán jól helyezkedve odaért a dobogóra harmadikként, ami kiváló eredmény, hiszen korosztályában elsőéves, azaz vannak nála idősebbek a mezőnyben. Nagyon boldog vagyok, hogy a versenyzőim tudják, hogy az országúti kerékpározás csapatsport” – fogalmazott Sáfár Tamás.

fotó: bringasport.hu

„Nagyon örültem annak, hogy sikerült megszereznem a harmadik helyet. – kezdte értékelését Radics Milán. – Kihoztam magamból a maximumot, korosztályomban elsőéves vagyok, vannak nálam idősebbek a mezőnyben, és a harmadik helyezésem teljesen reálisnak mondható. A verseny vége sprintbefutóra jött ki, nem centiméterek, hanem méterek választottak el a jobb helyezéstől, tehát nemigen volt benne több, de a bronzzal is boldog vagyok. Sáfár Tamás edzőmnek is köszönhetően úgy gondolom, most vagyok életem legjobb formájában. A következő versenyre a hétvégén kerül sor, mezőnyversenyen és időfutamon indulunk, ahol Dobai Dáviddal és Giricz Dániellel együtt csapattaktikát alkalmazva megpróbálunk nyerni” – mondta Radics.

fotó: KES Cycling Team fbook

FELNŐTT SZINT:

A hétvégén a felnőttek között is képviseltette magát a KES. A Tamási Hegyi Kupán az U23-as korosztályú Sylvester Balázs állt rajthoz a felnőttek között, s szintén a harmadik helyen zárt. „Normális szezonban a Hegyi Kupa általában idénynyitó szerepet tölt be, most az év közepén került erre sor. Ez a futam arról szól, hogy majdnem végig felfelé kell tekerniük a versenyzőknek. Balázs egy nagyon meredek résznél kezdett támadásba, el tudott szakadni a mezőnytől és viszonylag könnyedén ért célba harmadikként két nagyon erős kerékpáros mögött. Fűzfa Mabrus Zoltán és Csorba Bence is jól szerepelt a kecskemétiek közül, előbbi negyedik, utóbbi hatodik lett” – elemezte a versenyt Sáfár Tamás.

„Edzőtábor jelleggel utaztunk Tamásiba, nem pihentünk rá a versenyre, hiszen az előtte lévő napokban a rajtig több, mint 500 km volt a lábunkban – nyilatkozta a bronzérmes, Sylvester Balázs. – Előttünk ketten voltak szökésben, ők dominálták a mezőnyt, így értünk el a másfél km-es domb aljáig, amire én fordultam rá harmadikként és végül a célba is én értem be a harmadik helyen. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, kiváló célt szolgált ez a verseny a Mezőny Országúti Bajnokságra való felkészülésünkben.”

fotó: Horváth Szabolcs – Sylvester Balázs fbook

60 ÉV FELETTI KOROSZTÁLY:

„Korosztályokon átívelő sikereket értünk el a hétvégén, ez remekül modellezi a sportág szerepét számunkra a társadalomban. Hajagos István a Master Országos Bajnokságon, a 60 év felettiek mezőnyében ugyancsak bronzérmes lett. Pista bácsi hatalmas példakép a régió fiatal kerékpárosai számára, most is bebizonyította, hogy miért, hiszen nagyon nehéz pályán sikerült bronzérmet szereznie” – értékelte a sikert büszkén a KES vezetője, Sáfár Tamás.

Hajagos István az eredményéről így nyilatkozott portálunknak: „Nagyon vártam már ezt a sikert, mert az elmúlt években nem akart összejönni. Voltam már ötödik, hetedik helyezett, de az OB nekem mindig mumus volt, a dobogót sose sikerült elérnem. Nagyon sokat készültem a hétvégi megmérettetésre, különösen a téli balesetem miatt, ami után még többet kellett dolgoznom, hogy visszanyerjem régi formámat. A mezőny erős volt, a három körös viadal második körében még úgy álltunk, hogy bárki nyerhetett volna, végül az utolsó kilométerekre öten maradtunk, akik eséllyel pályáztak a dobogóra, és a sprintbefutó után hatalmas örömömre a harmadik helyet értem el.”

fotó: KES Cycling Team fbook

„Különösen fontos volt számunkra, hogy jól szerepeljünk a hétvégi versenyeken, hiszen – ahogyan már korábban is említettem – új szponzor állt a klubunk mögé, a Mészáros cégcsoport támogat bennünket, és jó eredményekkel próbáljuk meghálálni a bizalmat” – zárta gondolatait az egyesületvezető, Sáfár Tamás.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?