Menü

KTE HUFBAU: Károly Bálint szerint a rajt kiemelt fontossággal bír – interjú

Az augusztus 2-án, vasárnap 11:00 órakor kezdődő Ferencváros II. – KTE HUFBAU NB III-as labdarúgó mérkőzést (1. forduló) a KESPORT TV élőben közvetíti!

Károly Bálint télen lett a KTE HUFBAU játékosa, s noha szinte el sem kezdődött a tavaszi szezon, a KTE utolsó tétmeccsén éppen ő talált a kapuba még márciusban, Iváncsán. Az eredményesen futballozó irányító természetesen már nagyon várja a rajtot.

Sűrű felkészülésen vagytok túl, milyen volt?

Szerintem elérte a célját a nyári munka. Sok színvonalas edzőmeccset tudtunk játszani, többször magasabb osztályban szereplő csapatok ellen, ezek mindenképpen hasznosak voltak. Összességében egy jó felkészülésen vagyunk túl.

Március óta nem játszottatok tétmeccset, hiányzik már?

Ez nem is lehet kérdés, mindenkinek nagyon hiányzik már a tétmeccsek hangulata és varázsa. Sok edzőmeccset játszottunk, de az mégsem olyan, amikor bajnoki ritmusban pörög a szezon. Szerencsére nem kell már sokat várni a rajtra, vasárnap már élesben is bizonyíthatunk.

Azt nyugodtan mondhatjuk, hogy megtaláltad a helyed a csapatban, gólerősen futballoztál a felkészülési időszakokban, márciusban bajnokin is a kapuba találtál Iváncsán. Sikerült beilleszkedni?

Igen, szerintem flottul ment a beilleszkedés, nagyon jól is érzem magam Kecskeméten. Szerencsére jönnek a gólok is. Nagyon bízom benne, hogy ezt a formát át tudom majd menteni a most rajtoló bajnokságra is.

A kis Fradival már játszottatok a felkészülés alatt. Milyennek ismerted meg őket, illetve mire számítasz tőlük vasárnap?

Elég friss még az élmény mindkét csapatnak a másikról. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Fradinál négy túlkoros is futballozhat, de nem lehet tudni előre, hogy kik léphetnek pályára ellenünk. Nem lesz könnyű így felkészülni belőlük. Egy fiatal és szervezett csapatnak tartom ellenfelünket, de bízom benne, hogy a végén mi örülhetünk majd.

Számít, hogy akármilyen osztályban és csapattal is, de a Fradival játszottok?

Egy Fradi ellen játszani önmagában motiváló, függetlenül attól, hogy melyik csapatukkal találkozunk. A lényeg azonban az, hogy a rajt mindig nagyon fontos, szeretnénk ezt sikerrel venni, illetve három ponttal hazatérni.

A cél egyértelmű: fel kell jutni. Milyen a hangulat az öltözőben, miként várja a rajtot a társaság?

Elvégeztük azt a munkát a felkészülés alatt, amit kellett, ilyenkor már mindenki nagyon várja a rajtot. Mindenki motivált, mindenki bizonyítani akar éles meccsen is. Egyelőre a legfontosabb az, hogy jól rajtoljunk vasárnap!

(Nyitray András | kecskemetite.hu)


Új kihívásokat keresve érkezett a KTE-Duna Aszfalthoz Körmendi Bence


Csordás Marcell, a KTE-Piroska Szörp játékosának kedvenc fotói


Sürgősen vérre van szüksége egy fiatal sportolónak


Perzselő Dombfutás – képekkel


KTE HUFBAU: Egygólos vereség a szezonnyitón a Népligetben


Élő közvetítés: Ferencváros II. – KTE HUFBAU | 11 órától


Kesport Kávéház: Kézilabda, Fisec, Kecskemét, KESI – nagyinterjú Vazul Zsolttal


Kesport TV: Edzőtáborral hangolódik a bajnokságra az SG Kecskemét Futsal – videó


KTE HUFBAU: „Meg fogjuk nyerni a bajnokságot!” – Gombos Zsolt a bajnoki nyitány előtt


Erős finis: Jakab Dávid is a KTE HUFBAU játékosa


Debrecenből igazolt csatárt a KTE HUFBAU


Szávay Ágnes: „Akkor lennék büszke magamra, ha már 18 évesen abba mertem volna hagyni az élsportot” – múltidéző nagyinterjú


Kesport TV: iRunMore Team – új futóklub indult Kecskeméten


Sérülés miatt világbajnoki elődöntőről, megkérdőjelezhető döntés miatt olimpiáról maradt le – múltidéző nagyinterjú E. Kovács Károllyal


Az FTC II. sok fiatallal, egy ferencvárosi ikonnal fogadja a KTE HUFBAU-t


Szigorú apa, háborús övezet, földrengések – Darko Ristic útja a profi futsal világába


Kialakult a végleges felkészülési menetrend az SG Kecskemét Futsalnál


KTE HUFBAU: Károly Bálint szerint a rajt kiemelt fontossággal bír – interjú


SG Kecskemét Futsal: Mánya Szabolcs kiválóan érzi magát Kecskeméten


Mérlegen a felkészülés: NBIII-as ellenfeleit legyőzte a KTE HUFBAU