Menü

KTE HUFBAU: „Meg fogjuk nyerni a bajnokságot!” – Gombos Zsolt a bajnoki nyitány előtt

Az FTC II. – KTE HUFBAU mérkőzést a Kesport TV élőben közvetíti vasárnap, 11 órától!

Vasárnap megkezdi a KTE HUFBAU labdarúgócsapata a 2020/21-es bajnoki szezont. A lila-fehérek az FTC II. otthonába, a Népligeti Sportcentrumba látogatnak. A kecskemétiek a kis Fradi ellen szűk egy hónappal ezelőtt már megmérkőztek, s 3-1-re győztek. Gombos Zsolt, a KTE vezetőedzője portálunknak adott interjújában választ adott arra a kérdésre, hogy lehet-e messzemenő következtéseket levonni abból a barátságos találkozóból, illetve szó esett a felkészülésről, az új igazolásokról és természetesen a hőn áhított bajnoki cím és a feljutás is téma volt.

Utólag visszatekintve mennyire volt nehéz átvészelni a koronavírus-veszélyhelyzet miatti leállást, illetve ebből a helyzetből hogyan tudott visszarázódni a csapat?

A legfontosabb az, hogy a csapatban nem volt fertőzött, illetve a rokonok közül sem lett senki beteg. Az otthoni munka nagyon jól sikerült. Amíg a legtöbb klubnál ezt a kényszerhelyzetet szinten tartásra használták fel, addig mi kőkeményen edzettünk. Majdnem bajnoki sorozatterhelést kaptak a játékosaink, akik nagyszerű állapotban tértek vissza. Kondicionális képzéseket hajtottak végre a futballistáink. Probléma inkább azzal volt, hogy nagyon átalakult a keret, kilenc játékos távozott tőlünk, és az ő helyükre érkezett új igazolásoknál már más volt a felkészültségi állapot, hiszen mint mondtam, más csapatok nem edzettek olyan komolyan, mint mi.

Volt jövés-menés a csapatban, többen távoztak és sokan érkeztek a klubhoz. Az új igazolások jól be tudtak illeszkedni, összeállt a csapat?

Teljesen még nem álltunk össze, ehhez még idő kell, azonban ez nem lehet mentség, vasárnap győzni kell! Azért hosszabb az összeszokási folyamat, mert még a héten is voltak próbázóink – akik tetszettek nekem, és örülnék, ha meg tudnánk velük egyezni – pedig a hétvégén már bajnokink van. A legtöbb edzőnek nem egyeznek az elképzeléseik a labdarúgásról, és arról sem mindig, hogy egy adott játékos milyen szerepkört töltsön be. Több játékossal volt már hosszabb elbeszélgetésem, mert az előző csapataiban teljesen más feladatokat bíztak rájuk, mint amit én látni akarok tőlük. Edzésen rengeteget gyakorlunk, de a beidegződéshez idő kell, az viszont látszik, hogy napról napra egyre jobb a csapat és olyan közösség formálódik Kecskeméten, amely a sikerhez vezethet.

Úgy sikerültek az átigazolások, ahogyan szeretted volna?

Megvoltak azok a hiányposztok, amelyre muszáj volt új játékosokat igazolnunk. A komplett védelmet kicseréltük, hiszen a csapat nagyon sok gólt kapott. Belső védő posztra olyan játékosokat akartam megszerezni, akik labdabiztosak, segítik a labdakihozatalt és masszívak. Gál Szabolcs és Kis Balázs személyében megtaláltuk ezeket a játékosokat, illetve a jobb szélre is kiváló futballistát hoztunk, Puskás Gábort. A védelemhez még hozzátartozik a kapusposzt is, ahova Lékai Soma érkezett hozzánk. Fontos szempont volt a leigazolásakor, hogy olyan hálóőrünk legyen, aki jól bánik a labdával és segíti a támadásfelépítéseket. Középpályára a játékügyes Ludasi Martint szereztük meg, ő az egyik olyan új játékosunk, akitől mást várok el, mint előző edzője. A támadó szekciót is meg kellett erősítenünk. A centerünk, Tóth Dániel nem nagyon érezte a posztját, kitettem a szélre, ahol remekül érzi magát. Centerposzton van hiányunk. Ott Szalai József, egy 2002-es fiú áll rendelkezésünkre, aki fantasztikus teljesítményre képes, de csatárt még igazolni szeretnénk. Szélső támadó posztra Constantinescu Mariust igazoltuk, aki a felkészülés első hetében megsérült, meg kellett műteni és felépülőben van. Az utolsó pillanatokban még Jászberényből elhoztuk Lukács Józsefet, aki felkészülési mérkőzésen gólt lőtt ellenünk, s biztosan a csapat hasznára fog válni. Az igazolásokkal elégedett vagyok, ezzel a csapattal el kell, hogy érjük a céljainkat.

Ezekről a célokról hamarosan beszélni fogunk, de előtte vegyük górcső alá a felkészülést és az elmúlt hat hetet. Mennyire voltál elégedett az elvégzett munkával és a felkészülési mérkőzésekkel?

A kollégáim jól tudják, sohasem vagyok teljesen elégedett.  Az a dolgom, hogy mindig észre vegyem a nüansznyi hibákat is, ahol fejlődni tudunk. A lényeg az volt, hogy mindig, amit azon a héten gyakoroltunk, azt a meccsen viszontlássam. Ha egyik héten a labdakihozatalt, másik héten a négyesláncok védekezését, csapatvédekezést gyakoroltuk, akkor azon a héten az adott mérkőzésen azt akartam látni a játékosaimtól, amit megbeszéltünk. Ezt a csapat teljesen jól hajtotta végre. Egyedül a Szeged elleni 4-1-es vereség volt elfogadhatatlan, ennyi gólt egyetlen csapattól sem szabad kapnunk, de hála Istennek, időben kijöttek a védekezésben elkövetett hibáink.

Az FTC II. ellen is játszottatok felkészülési mérkőzést, ahol 3-1-re győztetek. Lehet abból a meccsből messzemenő következtetéseket levonni?

Azért jó visszagondolni arra a meccsre, mert láttuk, hogy Máté Csaba, a kis Fradi edzője mit akar játszatni a csapatával. A fővárosiak mindent el fognak követni a győzelemért, ám náluk az az elsődleges, hogy az U19-ből kiöregedő, és a Soroksárba – a Ferencváros másodosztályú partnercsapatába – be nem férő játékosokat tűzben tartsák. Remek lehetőség, hogy beépítsék a fiatalokat a felnőtt fociba. Egyébként nem lesz könnyű dolgunk az NB I-es gárdák második számú csapataival, így a kis Fradival szemben sem, mert náluk sosem tudni, hogy kik lépnek majd pályára. Abszolút győzelmi vágyakkal utazunk a fővárosba!

Fontos a jó rajt, ahhoz, hogy elérjétek a klub célját, amely nem is lehet más, mint a feljutás.

Így van. Úgy gondolom, hogy az NB III. Közép-csoportjában a KTE a bajnokság egyik esélyese. Mindenképpen egy olyan csapatot akartunk a nyáron összerakni, amelyben nagyon fontos a játékosok személyisége, és az, hogy motiváltak legyenek, és legyenek céljaik. Cél lehet az, hogy akarjanak játszani egy ilyen nagymúltú klubnál és bizonyítani akarjanak. Ezzel a kerettel meg fogjuk tudni oldani a feljutást, ezt ki merem jelenteni. Szerethető csapatunk lesz, ami szintén nagyon fontos, mert – ahogyan mindig is hangsúlyoztam – a labdarúgásban a legfontosabbak a nézők, értük játszunk. Miattuk is szeretnénk elérni a céljainkat, fel akarunk jutni az NB II-be. Reális elvárás a bajnoki cím a várostól, a szurkolóktól és a tulajdonostól is. Ezt el fogjuk érni, meg fogjuk nyerni a bajnokságot!

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotók: kecskemetite.hu)


Meccsgazdag hétvégén vannak túl a KESI kézilabdázói


Bácsvíz-KVSC éremeső a XII. Arena-Hód Faktor úszóversenyen


Befejeződtek a 2020. évi Bács-Kiskun Megyei asztalitenisz utánpótlás ranglista versenyek – eredményekkel


Radics Milán újabb érmet szerzett, remek nyári szezont zárt a KES Cycling Team – interjúkkal


Élő közvetítés: Ma a Magyar Kupában is legyőzné a Békést a KTE-Piroska Szörp


Galéria: A KTE HUFBAU – FC Dabas mérkőzés képekben


A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp


Ismét jó játékkal tudott felülkerekedni ellenfelén a Kecskeméti LC


Élő közvetítés: Hatvani KSZSE – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Folytatná jó sorozatát a Kecskeméti LC


SG Kecskemét Futsal: Parázs meccs Dunaújvárosban, tovább él a veretlenségi sorozat


Újra felállítaná a kétéves veretlenségi sorozatát az SC Hírös-Ép, ezúttal Tiszaalpárra látogatnak


Kesport TV: Rangadóra készül a KTE HUFBAU, a veretlen Dabas jön a Széktóiba