A Kecskeméti Első Sor Cycling Team U17-es kerékpárosai, Dobai Dávid és Radics Milán a 43. KSI Kupán indultak a hétvégén, és remek csapatmunkájuknak köszönhetően odaértek a dobogó első és második fokára. Az aranyérmet Dávid szerezte meg, Milán a második lett. Őket és a KES vezetőjét, Sáfár Tamást kérdeztük a sikerről:

„Évtizedes múlttal, az országban a legkomolyabb hagyományokkal rendelkezik az országúti utánpótlás kerékpárversenyek közül a KSI Kupa, amelyen rajthoz álltunk a hétvégén Tiszagyendán – kezdte értékelését Sáfár Tamás. – Kétnapos versenyről van szó, korosztályokra van bontva a mezőny, az első napon rendezték az időfutamot, vasárnap mezőnyfutam volt. Szombaton Radics Milán grandiózus időt ment, a 10 km-es időfutamot 42 km/órás átlagsebességgel teljesítette, amivel első lett. Dobai Dávid is remekül vette az akadályokat, negyedikként ért célba. Másnap jött a 40 km-es mezőnyverseny, ami előtt fontos megjegyezni, hogy még a verseny előtt szerdán leültem a srácokkal beszélgetni, kiértékeltük az elmúlt időszakot. Milánt rettentően bosszantotta, hogy a nagyszerű sikerei miatt rá minden csapat elkezdett külön odafigyelni, igazából ezt használtuk ki azzal, hogy csapattaktikát változtattunk és Dávid sikerére építettük fel a futamot. Milán azt a feladatot kapta, hogy az első 10-15 km-en megállás nélkül támadja a mezőnyt, fárassza a versenytársakat. Dávid megbújt a mezőnyben és várt az adandó alkalomra, rá nem figyelt oda senki, és 10 km után megindította előrefutását. A fáradt mezőnyt ez váratlanul érte, senki sem tudott utánuk menni, míg Milán a második helyen tartotta magát, és tördelte a többiek Dávid utáni üldözését.”  

„Fantasztikus érzés látni, hogy klubunk neveltjei szerezték meg az első és a második helyet, főleg úgy, hogy nálunk sokkal esélyesebb csapatokat utasítottunk magunk mögé – folytatta büszkén a KES vezetője. – Egyéb csapatoknál látok példát arra, hogy a kerékpárosok nem hajlandók csapattársuk sikeréért dolgozni, csakis önmagukra koncentrálnak. Boldoggá tesz, hogy a fiatal kecskeméti versenyzőink már ennyi idősen felfogják és megértik, hogy ez a sport igenis csapatsport. Dávid és Milán kiskoruk óta barátok, és igenis azonosulni tudnak azzal, hogy miről is szól a kerékpározás. Az elmúlt időszakban Dávid sokat dolgozott Milán sikeréért, aki ezt most visszaadta, ez így működik.”

„Nem régóta kerékpározom, a triatlon sportágából csatlakoztam át a Kecskeméti Első Sorba, így nagyon felemelő érzés volt, hogy fél év kerékpározás és kőkemény edzés után beérett a munka és versenyt tudtam nyerni – mondta az aranyérmes, Dobai Dávid. – Sikerünk kulcsa a csapatmunka volt, Milán rengeteget segített nekem azzal, hogy fárasztotta a mezőnyt. 12 kilométernél sikerült elszöknöm a többiektől és összességében elmondható, hogy szökésem után a csapattársamnak hála könnyű dolgom volt. Rám építettük fel a taktikát, emiatt nagy volt rajtam a nyomás, úgy kellett versenyeznem, hogy minden rajtam áll vagy bukik. Szerencsére jól sikerült a megmérettetés és nagyon örülök annak, hogy Milán barátom a második lett.”

„Közel 40 induló és sok csapat ellen szálltunk harcba Tiszagyendán a KSI Kupán. Fő célunk az volt, hogy Dávid nyerjen, és ez össze is jött, hiszen csapattaktikánk remekül sült el. Miután Dávid elszökött, onnantól kezdve visszafogtam a mezőnyt, nem engedtem, hogy bárki utánaeredjen, és végül nekem is sikerült mindenkit magam mögött tartani, így megérdemelten arattunk okos, kettős győzelmet” – árulta el az ezüstérmes, Radics Milán.

„Az U19-es korcsoportban Csenki Csongor is nagyszerűen versenyzett. Nagyon reménykedünk abban, hogy az augusztus végén tartandó világkupa futamot nem törlik a vírushelyzet miatt. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy Csongor indulási jogot fog nyerni arra a versenyre, ez esetben kecskeméti indulója is lesz a világkupának” – tette hozzá reményteljesen a jövőbe tekintve az egyesületvezető, Sáfár Tamás.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?