Menü

Újabb országos elismerés – első lett a szakosztályi rangsorban a KTE Súlyemelő Szakosztálya – interjúk

A Magyar Súlyemelő Szövetség közgyűlésén – a vírushelyzet miatt a szokásoshoz képest későbbi időpontban – augusztus elején díjazta a 2019-es év kiemelkedő eredményeit, sportolóit és a klubokat.

A Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztálya az országos szakosztályi rangsorban első helyezett lett, ami a bajnokságokat illeti, a hírös városi U15-ös és az U17-es csapat bajnok lett, míg a felnőtt gárda ezüstéremmel gazdagodott.

„Harmadik alkalommal lettünk a szakosztályi rangsorban elsők, amely fantasztikus elismerés számunkra – mondta Bálint Csaba szakosztályvezető. – Szakosztályonként a legjobb tíz versenyzőt veszik figyelembe az elbírálás során, és a Robi pontrendszer segítségével össze tudják hasonlítani például egy serdülő eredményét egy felnőtt versenyzővel, vagy a női és a fiú eredményeket is igazságosan össze tudják mérni egymással, így kialakul egy teljesen reális kép és rangsor az ország súlyemelő klubjairól. Mindenkinek az adott súlycsoportjának és korosztályának a világcsúcsához számítják az eredményét. Az adott világcsúcs 1000 pontot jelent, ehhez képest a versenyzők megkapják a teljesítményük alapján a megfelelő pontszámokat, amiket összeadnak a szakosztályokon belül.”

„Azért nagy dolog, hogy ismételten az ország első szakosztálya lettünk a rangsorban, mert az elmúlt évek során tapasztalt versenyzőket vesztettünk el, akik abbahagyták a versenyzést, de őket utánpótláskorú fiatalokkal tudtuk pótolni, és velük is a legjobbak lettünk. Nekem az a legfontosabb, hogy a legjobbak mögé mindig felsorakozzanak a fiatalok, és készek legyenek átvenni a helyüket, ha eljön ennek az ideje – tette hozzá Bálint Csaba.

A KTE klubjának sikere tehát nagymértékben a fiataloknak, köztük a két magyar válogatottnak, Kmegy Máténak és Árva Cintiának is köszönhető.

„Nagyon jó érzés, hogy megint a KTE lett a rangsorban az első – kezdte Kmegy Máté, aki az MSSZ Kupán ezüstérmes lett. – Már évek óta tartja a súlyemelő szakosztályunk az első helyét, ez is mutatja, hogy kiemelkedő sportolóink vannak, illetve nevelőedzőnk, Bálint Csaba is nagyszerű munkát végez. Személy szerint a saját teljesítményemet úgy értékelném, hogy a tavalyi első fél évem jól sikerült és a második félévben elszenvedett balszerencsés sérülésemből mára már sikeresen visszatértem. Sokkal erősebb vagyok, mint voltam, jó úton haladok és úgy gondolom, hogy az október végi felnőtt Európa-bajnokságra ennek meg lesz az eredménye.

A kecskemétiek másik válogatottja, Árva Cintia is boldog, hogy ilyen nagymúltú és jelenleg sikeres egyesületben, a KTE-ben versenyezhet. Kmegy Mátéval együtt ő is Tatán tartózkodik jelenleg, hiszen a válogatottal együtt készülnek.

„Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy a KTE súlyemelője lehetek – árulta el Árva Cintia. – Remek munkát végez mindenki, megérdemeltük azt, hogy a szakosztályi rangsorban elsők legyünk. Bár egyéni sportágról van szó, ennek ellenére nagyon fontos a csapatszellem, ami nálunk kiváló, ez röpítette a KTE-t az első helyre. Ami engem illet, tavaly az olimpiai kvalifikáció miatt sok versenyen indultam, ami megterhelő volt, de kihoztam magamból a maximumot. Jól szerepeltünk a korosztályos országos bajnokságokon és a kiemelt versenyeken is. Külön öröm, hogy egyre kedveltebb Kecskeméten a súlyemelés, növekszik a súlyemelők létszáma és az edzőtermünk is megújult. A közösségünk kiváló, jó hangulatban telnek az edzések, csak úgy, mint Tatán, ahol jelenleg a válogatottal vagyok. Napi két edzésen veszünk részt, uszodába járunk regenerálásképp és teljes gőzzel készülünk a megmérettetésekre.”  

Jövő hét végén kerül sor a hagyományos Messzi István Emlékversenyre. A KTE súlyemelői már nagyon várják a megmérettetést, ám nézők nélkül rendezik meg a versenyt, ezt kérdésünkre Bálint Csaba is megerősítette:

„Sajnos jelenlegi ismereteim alapján a zárt térben megrendezésre kerülő sportrendezvényekre nézőket nem lehet beengedni, így a jövő hét végén sorra kerülő Messzi István Emlékversenyt zárt kapuk mögött kell megtartanunk. Mivel ez lesz már a huszadik emlékversenyünk, rutinból készülhetünk a rendezvényre. Van egy jól bevált csapatunk, amely előkészít mindent úgy, ahogyan kell. Jelenleg támogatókat keresünk még az esemény mellé, bízom benne, hogy a vírushelyzet ellenére is mellénk tudnak állni a szponzorok az előző évekhez hasonlóan” – zárta gondolatait a KTE Súlyemelő Szakosztályának vezetője.

A XX. Messzi István Emlékversenyt augusztus 15-én, szombaton rendezik, a helyszín természetesen a olimpiai ezüstérmes kecskeméti súlyemelőről elnevezett sportcsarnok lesz.

(Vizi Zalán | kesport.hu)


KTE HUFBAU: Mészáros Dávid is nagyon kellett a Dabas elleni sikerhez


Galéria: A KTE-Piroska Szörp – Békési FKC férfi kézilabda kupamérkőzés képekben


Másodjára is legyőzte a Békést, továbbjutott a Magyar Kupában a KTE-Piroska Szörp


KTE-Piroska Szörp: Visszatért Németországból az egykori csapatkapitány, már a mai meccsen bevethető lesz!


A Hajdúnánással csap össze a Magyar Kupában a GBB ZRT Kecskeméti NKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Meccsgazdag hétvégén vannak túl a KESI kézilabdázói


Bácsvíz-KVSC éremeső a XII. Arena-Hód Faktor úszóversenyen


Befejeződtek a 2020. évi Bács-Kiskun Megyei asztalitenisz utánpótlás ranglista versenyek – eredményekkel


Radics Milán újabb érmet szerzett, remek nyári szezont zárt a KES Cycling Team – interjúkkal


Élő közvetítés: Ma a Magyar Kupában is legyőzné a Békést a KTE-Piroska Szörp


Galéria: A KTE HUFBAU – FC Dabas mérkőzés képekben


A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!


Győzelemmel kezdte az idényt a Kecskeméti RC


Kettőből kettő idegenben; szenzációs KNKSE-siker Dunakeszin


Igaz, csak a szezon elején járunk, de vasárnap létfontosságú lenne a győzelem a KNKSE számára


Kesport Kávéház | Ifj. Dunszt Ferenc: “Édesapám büszke lenne rám”


Élő közvetítés: DEAC – Kecskeméti RC férfi röplabda mérkőzés | 17:00


Nem várt döntetlent játszott az SC Hírös-Ép


Második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a KTE-Piroska Szörp