Pászti Edit, a Kecskeméti Első Sor triatlonistája nemrégiben Baján, a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságon korcsoportjában, az 50-54-es korúak között aranyérmes lett, ráadásul úgy lett bajnok, hogy egyéni csúcsot döntött. Pászti Edittel készítettünk interjút a sikeréről:

A sprint távon 750 métert kell úszni, 20 kilométert kerékpározni és 5 kilométert futni. Ugyan a versenyzés közben nem minden úgy ment, ahogyan azt a kecskeméti sportoló megálmodta, még így is mindenkit maga mögé utasított és a célon elsőként ő haladhatott át.

„Amiért én a rövidebb távokat nem szeretem, így a sprint távot sem, az a depózás, mert nekem az sose sikerül gördülékenyen. Kapkodni kell az úszás után az átöltözéssel, és az idő rövidsége miatt, ha bármi gikszer közbejön, az nagyban befolyásolhatja a futam végkimenetelét. Most is volt bajom a depóval, mert, bár az úszás nagyon jól sikerült, utána a kerékpározás előtt a sisakomat nem tudtam bekapcsolni rendesen. Ezt követően, ahhoz képest, hogy a bicikliváltómmal voltak gondjaim, egészen jó időt tekertem. Az utolsó része a megmérettetésnek, a futás már jobban sikerült, így jutottam el végül egyéni csúcsig és így lettem aranyérmes” – mesélte portálunknak a verseny történéseit Pászti Edit.

Az új egyéni csúcs 1:15:07 lett. Ezzel az idővel zárta a viadalt Baján, a hatalmas melegben Pászti Edit.

„Amellett, hogy egyéni legjobb időmet futottam meg, elmondható, hogy nagyon jól is esett – folytatta az aranyérmes. – Minden pillanatát élveztem a versenynek. Annak ellenére is, hogy nagyon meleg, majdnem 35 fok volt. Az idei nyáron nem tudtunk eddig még hozzászokni a nagy meleghez, de a 30 fok feletti hőmérséklet engem rövidebb távon nem zavar, hosszabb távon az ember már azért érzi ennek a hátrányait. Mindig fantasztikus érzés felállni a dobogó legfelső fokára, büszke vagyok, hogy ez nekem Baján megadatott. Sokat tettem érte, kiadtam magamból mindent, így abszolút elégedett voltam.”

Pászti Edit a következő hétvégéken is rajthoz áll, méghozzá különböző távú versenyeken.

„A mostani hétvégén Ironman távú versenyen, Nagyatádon fogok indulni váltóban, majd Fadd-Domboriban lesz az újabb sprint távú verseny. Szeptemberben Balatonkenesén a középtávú OB lesz a következő nagyobb versenyünk, amit már nagyon várok. Akkor már nem lesz ekkora meleg, mint mostanában, de remélem a víz sem hűl majd le nagyon, mert az szintén befolyásolhatja a teljesítményünket” – zárta gondolatait a KES versenyzője.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?