Ma 19:00-kor első hazai meccsét vívja a szezonban a KTE HUFBAU, a gárda ellenfele a Budapest Honvéd második csapata lesz a Széktói Stadionban. Rövid időn belül kétszer is itthon lép pályára a csapat, hiszen szerdán 19:00-kor a Paksot fogadják majd.

A második fordulóra készülnek a csapatok, hiszen a nyitányon már mindkét együttes túlesett. Kecskeméti szempontból nem sikerült jól a rajt, hiszen a Ferencváros vendégeként maradtak pont nélkül. A kispestiek ugyan 0-0-os döntetlent értek az Iváncsa ellen, ám bármilyen fura is ezt leírni, egy túl fiatal futballistát is pályára küldtek (16 év az alsó korhatár az NBIII-ban), így a zöld asztal mellett 3-0-s iváncsai sikert állapított meg a Versenybizottság. A kispestiekkel harmadik éve szerepel egy csoportban a KTE, eddig háromszor játszottak velük ebben az időszakban. A mérleg teljesen kiegyenlített, hiszen egy-egy piros-fekete és lila-fehér siker mellett egy döntetlen született, legutóbb tavaly szeptemberben a Kecskemét nyert idegenben 4-2-re.

Ezt szeretné megismételni most Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője csapatával:

“Egy kemény ellenfélre számítok, a Honvéd II. megmutatta erejét a felkészülés alatt is, hiszen nem kis dolog, hogy legyőzték az Újpest NBI-es csapatát, de ikszeltek a Kaposvárral is. Masszív és jó ellenfél lesz, tele fiatalokkal, vélhetően Dorde Kamber is játszani fog. Egy olyan ikonról van szó, aki Leandróhoz hasonlóan irányítani tudja a fiatalokat, nem tudjuk még, hogy mellette kik játszhatnak vissza. Ettől függetlenül elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Nagyon sokat beszélgettünk az edzések mellett a héten, akár egyénileg, akár csoportosan, akár csapat szintjén. A siker nem ajándék, ezért meg kell dolgozni. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ahhoz rengeteg dologra van szükségünk: hitre, akaratra, nem utolsó sorban tettekre. Minden edzésen és mérkőzésen kell lennie egy belső motivációnak, folyamatosan fejlődni kell, jobbá válni, ez a kulcsa a sikernek. Amennyiben megvan az alázat a napi munka során, akkor fognak jönni az eredmények. A Fradi ellen nagyjából három-négy átlagos egyéni teljesítmény volt, a többiek átlag alatt voltak. Ez mindig, mindenhol kevés lesz, ennek úgy kell kinéznie, hogy három-négy kiemelkedő mellé kell a többiektől egy jó átlag. Játék gyorsaságban, passzok minőségében, agresszivitásban kell előre lépnünk főleg, ha ezt betartják a srácok – miért ne tartanák be – akkor nyerni tudunk.”

A vasárnapi meccs előtt, illetve a szerdai, Paks elleni bajnoki előtt is árulják a szezon bérleteket, melyek változatlan áron, 6000 forintért vásárolhatóak meg, tehát idén még több meccs árát tudja megspórolni az, aki beszerzi. A tavalyi bérletesek féláron szerezhetik be az új plasztik kártyát, ehhez csak le kell adniuk régi bérletüket. A belépő ára sem változott, egységesen 500 forintba kerül, a 14 éven aluliaknak ingyenes a meccslátogatás. Ezt a kedvezményt kiterjesztették Bács megye összes utánpótlás labdarúgójára is, hiszen aki érvényes igazolását felmutatja, az ingyen tekintheti meg a KTE HUFBAU mérkőzéseit. A 2020/2021-es szezonban továbbra is csak az A-lelátót nyitják meg.

(Nyitray András | kecskemetite.hu)

Vélemény, hozzászólás?