Pénteken rendezték a kerékpár Időfutam Országos Bajnokságát, melyen az utánpótlás korosztályok mellett master korcsoportban is érdekeltek voltak a kecskeméti versenyzők, akik nagyszerűen teljesítettek. Sáfár Tamás, a KES Cycling Team vezetője elégedett volt kerékpárosai teljesítményével.

Radics Milán hetek óta fantasztikus formában versenyez, az ellenfelei már külön odafigyeltek rá az elmúlt viadalokon, és erre a kiemelt figyelemre most is rászolgált, hiszen az U17-es korosztályban második helyezést ért el az Időfutam OB-n. 15 kilométer kellett tekernie a mezőnynek, melyen Radics 42 km/h-ás átlagteljesítménnyel végzett.

„Debrecen mellett rendezték az Időfutam Bajnokságot. A 15 kilométeres távon nem volt különösebb taktikánk, az volt a lényeg, hogy minél hamarabb célba érjünk, így végig sprintben haladtunk. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, reálisnak gondolom azt, hogy ezüstérmet szereztem, nem éreztem úgy, hogy az első helyet megcsíphettem volna” – értékelt portálunknak Radics Milán.

„Csütörtökön már elkezdtük a hosszúhétvégét, hiszen nemzeti ünnepünk napján elutaztunk Debrecen mellé a Bocskaikertbe – mondta Sáfár Tamás, a KES vezetője. – Évek óta itt rendezik az Időfutam Bajnokságot, és a Kecskeméti Első Sor az utánpótláskorosztálytól kezdve egészen a master korcsoportig képviseltette magát. Radics Milán szerepelt a legjobban, amely a formáját tekintve nem is meglepő. A korosztályában elsőéves, így még komolyabbak azok a sikerek, amiket elért (a Hegyi OB-n negyedik lett, a Mezőny OB-n harmadik, most az Időfutam versenyen második). Kíváncsian várom, hogy sikerül-e még inkább előre lépnie a szeptemberi Kritérium versenyen, amit Tatabányán rendeznek majd. Milánban mindig benne van a kiugró eredmény.”

„A többi kecskeméti résztvevő is remekül teljesített, a legfiatalabb versenyzőnk, Sáfár Lili, a kislányom a WU13 (kezdő kategória) mezőnyében hatodik lett. Dobai Dávid az U17-es versenyen nyolcadik lett. Radics Milán 42 km/h-ás átlaggal lett ezüstérmes, míg társa, Dobai 40-es átlagot tekert, ami ugyancsak fantasztikus produkció, amellyel a legjobb tízbe került. Csenki Csongor nagyon erős mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg az U19-esek között, ő 43 km/h-ás átlagot ment a 20 kilométeres távon. Gáspár Levente master2 korcsoportban, azaz a 40 és 50 éves korosztályban indult. Kőkemény versenyben negyedik lett, köszönhetően annak, hogy ő is 42-es átlaggal zárta a futamot” – sorolta boldogan a kecskeméti sikereket Sáfár Tamás.

A Kecskeméti Első Sor már az elmúlt hetekben is korosztályokon átívelő sikerekkel, remek eredményekkel öregbítette városunk hírnevét. Ez most sem volt másképp. „A 12 éves gyerektől a negyven feletti versenyzőig szinte minden korcsoportban képviseljük Kecskemétet, ami hatalmas boldogság számunkra és a kerékpárszeretők számára” – büszkélkedett Sáfár, majd hozzátette, hogy a KES csapatának több tagja még mindig az ország keleti részén tartózkodik, hiszen Tokaj-hegyalja egyik településén, Erdőbényén vasárnap az U23-as elit versenyen, 175 kilométeres távon három kecskeméti versenyző fog rajthoz állni, és addig is kihasználják az időt, hogy megismerkedhessenek a pályával.

Radics Milán számára még nem ért véget a nyári megmérettetések sora, hiszen a kecskeméti versenyző tagja az U17-es magyar válogatottnak, amellyel – ha a vírushelyzet is engedi – szeptember elején Jevickóban lépnek fel. Ebben a korosztályban világesemények, Európa-bajnokságok és világbajnokságok még nincsenek, ám erre a cseh versenyre szinte minden nemzetből érkeznek versenyzők.

Az kerékpárosok országúti szezonja lassan véget ér, kis pihenő után viszont azonnal kezdetét veszi a cyclocross idénye, a téli terepkerékpáros magyar kupasorozatot. „Nagy reményekkel várjuk a cyclocross szezont. Nemzetközi kapcsolatainkat kihasználva még Szlovákiába is tervezünk elutazni, hogy ott gyakorolhassunk, edzhessünk. A célunk az, hogy januárban az terepkerékpáros OB-n több dobogós eredményt érjünk el” – árulta el Sáfár Tamás egyesületvezető.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?