Szombaton rendezték a XXXVI. SporTolna Triatlon Fesztivált Fadd-Domboriban. A KES versenyzője, Pászit Edit az 50-54-es korcsoportban aranyérmes lett.

A kecskeméti triatlonista nemrégiben Baján is elsőként ért célba a Sprint távú Triatlon Országos Bajnokságon, ebből is látszik, hogy remek formában van. Fadd-Domboriban ráadásul – ahol 750 métert kellett úszni, 20 kilométert kerékpározni és 5 kilométert futni – a múltkori remek idejét is megjavította Pászti Edit.

„Rengetegen indultak el a versenyen, nagy volt a mezőny, ennek oka elsősorban az lehet, hogy nincsenek külföldi versenyek a vírushelyzet miatt, így az elit kategóriába tartozó sportolók is rajthoz álltak a hazai Fadd-Domboriban megrendezett, jó színvonalú viadalon – mondta portálunknak Pászti Edit. – Az úszásom a várakozásaimnak megfelelően, jól sikerült. A verseny kerékpáros része is gördülékenyen ment, bár nem volt teljes útzár, ami miatt néhol veszélyes volt a helyzet, de a pálya abban a  tekintetben nagyon jó volt, hogy nem volt technikás, mert lényegében végig hosszú egyenes szakaszon ment a futam. A harmadik versenyszám, a futás már kicsit nehezebb volt, mert a pálya tele volt buckákkal, vakondtúrásokkal. Mindenkinek egyformán nehéz volt, jó tempót futni ilyen körülmények között nem volt egyszerű, de szerencsére összességében sikerült remek idővel befejeznem a futamot.”

Pászti Edit legutóbb Baján új egyéni csúcsot állított fel, hiszen akkor a sprint távot 1:15:07-es idővel zárta, ám most ezt is megdöntötte, pontosan három perccel teljesített jobban, Fadd-Domboriban 1:12:07 alatt ért be a célba.

A futásom sikerült lassabban az átlagosnál a hétvégén, de ezt betudom a pálya rossz minőségének, ám a kerékpározás viszont jobban sikerült, mint szokott. Kompenzálta egymást a kettő. Például Baján nagyon sok kanyarból állt a kerékpáros rész, most egyszerűbb volt, emiatt tudtam ilyen jó időt menni, amivel természetesen abszolút elégedett voltam” – árulta el Pászti Edit.

„A következő megmérettetésem szeptember 13-án lesz Balatonkenesén. Ott már más távon, a Középtávú Országos Bajnokságon fogunk rajthoz állni. Ott már 1,9 km-t kell úszni, 90 km-t kerékpározni és félmaratont, 21,1 km-t futni. Most már gőzerővel arra a versenyre készülök” – tette hozzá a KES aranyérmes triatlonistája.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?