Pénteken rendezték a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapatának első tétmérkőzését. Bencze József legénysége a Magyar Kupa előselejtezőjében az NB II-es Baja gárdájával mérkőzött meg a Messzi István Sportcsarnokban, és egy percig sem forgott veszélyben a KTE győzelme; a hírös harcosok végül 19 gólos sikert arattak.  

Bár a Baja volt a pályaválasztó és papíron a KTE a vendégegyüttes, a mérkőzést mégis Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban játszották le a csapatok.

Kosik találatával a Baja szerezte meg a vezetést a találkozón, majd tankönyvbeillő figurát követően Tóth Norbert egalizált gyorsan. Az első percekben nem játszott alárendelt szerepet az alacsonyabb osztályban szereplő Baja, amely háromszor is előnybe került a meccs elején, ám ezt követően alábbhagyott a lendülete. A 7. percben átvette a vezetést a KTE Mazák góljával, majd Tóth Norbert egymás után háromszor is eredményes volt, így a Kecskemét tíz perc játékot követően már néggyel vezetett, 3-7. Ezután négy percig nem rezdült meg egyik csapat hálója sem, a gólcsendet Mazák törte meg, illetve Valaczkai és Csordás is betalált, és 5-12-nél időt kért a Baja. A félidő utolsó harmadába lépve már a kétszámjegyű különbségért hajtottak a kecskemétiek, amely Valaczkai kapufát is érintő bombájával be is állt a két gárda között, 6-16. A kapuban Szél mutatott be bravúrokat, ennek köszönhetően csupán hét találatig jutottak el harminc perc alatt a bajaiak, a szünetre 7-17-es eredménnyel vonultak a felek.

Érdekesség, hogy két nappal ezelőtt a KTE-Piroska Szörp a Vecsés elleni felkészülési mérkőzésén a félidőben ugyanilyen eredménnyel, 17-7-re vezetett. A két meccsen mutatott kecskeméti csapatvédekezés tehát mindenképpen dicséretre méltó, még akkor is, ha a pénteki ellenfél, a Baja egy osztállyal alacsonyabb szinten szerepel, mint a KTE.

A második játékrész első két percében Országh megszerezte első, Mazák a negyedik, míg Tóth a hatodik gólját a meccsen, 7-20. A KTE játékosai magabiztos vezetésük tudatában sem lassítottak, sokkal inkább erőt demonstráltak és úgy hajtottak, mintha ki-ki mérkőzést játszottak volna. A 40. percben remek akciót váltott gólra Horváth Andor, megszerezve ezzel első találatát. Szép megmozdulásai azért voltak a Bajának is, mint Kocsis és Szabó góljai vagy Kovács nagy védése Országh lövésénél, ám negyed órával a vége előtt már így is duplaannyi gól szerepelt a KTE neve mellett, 14-28. A kékmezesek számára a hátralévő percek célja a becsületes küzdés lehetett, míg a hírös városiak minden bizonnyal a még nagyobb gólkülönbség beállítására és a taktikai elemek gyakorlására mentek rá. Az utolsó percekben Kis Dániel és Talmácsi is feliratkozott a gólszerzők közé. A vége 18-37 lett, a Kecskemét magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában.

Gál Géza (Bajai KSE):Teljes mértékben felkészülési mérkőzésnek fogtuk fel ezt a kecskeméti fellépést. Mikor megláttam a sorsolást, akkor tudtam, hogy eredményben is osztálykülönbség lesz a két csapat között. Voltak a meccsen rosszabb periódusaink, voltak taktikai elemek, amikre készültünk, de nem tudtuk megvalósítani őket a pályán, ennek ellenére elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával. A hibáinkat a bajnokságig hátralévő két hétben minél hamarabb ki akarjuk javítani. 

Kosik Balázs játékos (Bajai KSE): – Érezhető szintkülönbség volt a két csapat között. A célunk az volt, hogy tíznél kevesebb góllal kapjunk ki, a második félidőre a játék képe alapján ez annyiban változott, hogy húszon belül akartunk maradni, ami sikerült. Örülök, hogy ilyen jó együttes ellen mérkőzhettünk meg.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp):Nehezen vettük fel a ritmust, eddigi felkészülési meccseinket jobb lendületben kezdtük, de a végeredmény önmagáért beszél. A kapott gólok számával elégedetlen vagyok, az ellenfél jól küzdött, hajtott. A lőtt gólok száma rendben volt, de még bőven van mit javítanunk a támadójátékunkon és a helyzetkihasználásunkon. A Magyar Kupában az a célunk, hogy ameddig tudunk, addig talpon maradjunk, szeretnénk majd egy élvonalbeli csapattal is játszani.    

Bíró Balázs játékos (KTE-Piroska Szörp):A szezon első tétmérkőzése volt ez, és örülök a győzelemnek, illetve annak is, hogy nézők előtt léphettünk pályára. Nehéz ilyen meccsen esélyesebb csapatként kézilabdázni, de magabiztosan vettük az akadályt. Látszott, hogy ellenfelünknél gyorsabb tempóban játszunk és több a variációs lehetőségünk, ám azok a hibáink is kiütköztek, amin dolgoznunk kell még. Jó úton haladunk, bízom benne, hogy a bajnoki rajtig sikerül még összerakni azokat a játékelemeket, amiben javulnunk kell.

Bajai KSE – KTE-Piroska Szörp 18 – 37 (7 – 17)
férfi kézilabda, Magyar Kupa előselejtező
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

A KTE gólszerzői: Tóth 8, Mazák 8, Kátai 5, Csordás 4, Valaczkai 4, Horváth 3, Szrnka 2, Kis 1, Országh 1, Talmácsi 1.

Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc

Hétméteresek: 2/1, illetve 0/0

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?