A hétvégén rendezték az Ifjúsági és Junior Atlétika Liga Döntőt, melyre az utánpótlás magyar bajnokság legjobbjai kaptak meghívást. A kecskeméti fiatalok a két nap alatt 14 érmet szereztek, amellyel a KARC-KESI a harmadik legeredményesebb egyesület lett az országban.

Szombaton és vasárnap a fővárosi MTK atlétika pálya adott otthont a 2020. évi junior és ifjúsági atlétika liga döntőknek. Erre a versenyre a fedettpályás és a szabadtéri magyar bajnokság legjobb nyolc versenyzője kapott meghívást minden versenyszámban. Ennek köszönhetően pörgős, színvonalas versenyt láthattak a nézők, ahol kiemelkedően szerepeltek a KARC-KESI kecskeméti fiataljai: a két nap alatt 14 érmet szereztek, ezzel a hírös városi klub a harmadik legeredményesebb egyesületnek bizonyult az országban.

A verseny legkiemelkedőbb eredményét a kecskeméti Szűcs Szabina érte el, aki a juniorok mezőnyében három aranyérmet is szerzett, amivel a legjobb junior versenyző címet is kiérdemelte. Szűcs Szabina 100 méteres gátfutásban, magasugrásban és hármasugrásban lett első.

Szabina az elmúlt versenyein a felnőttek között is jól szerepelt, ám előző megmérettetése során kisebb sérülés miatt nem tudta befejezni minden versenyszámát, de a sérülése láthatóan már a múlté. „Kisebbfajta teher számomra, hogy a felnőttek között is jó eredményeket értem el az elmúlt hetekben, de örülök, hogy ezzel megbirkóztam, és a juniorok között is minden számomat megnyertem – értékelte a Liga Döntőt portálunknak Szűcs Szabina. –  Legnagyobb ellenfelem Ács Viktória, aki szintén junior korú, így a felnőttek és a juniorok között is vele kell megküzdenem az aranyért. Nagyon jó barátságot ápolunk egyébként, a verseny előtt pont ő adta oda nekem a sarokszorítóját, mert nemrégiben a sarkam sérült meg. Mindig motiváljuk egymást, szeretek vele versenyezni.”

„100 méter gáton nyertem egyik aranyérmem, aminek azért örülök, mert ez a versenyszám nem volt az erősségem az elmúlt hetekben. – folytatta Szűcs Szabina. – Az időre nem figyeltem, inkább arra összpontosítottam, hogy nyerjek, bár sajnos voltak technikai hibáim. A magasugrásom kezd egyre jobban összeállni, két hete is 176 cm-rel nyertem meg az országos bajnokságot, biztató, hogy már stabilan ugrom ezt a szintet, innen tudok majd előrelépni. A hármasugrás során nem voltam kirobbanó formában, 12,72 métert teljesítettem. Technikailag jócskán elmaradtam attól, amire képes vagyok, de az aranyéremnek örülök, és a következő versenyeimen remélem összejön a hőn áhított 13 méter.”

A Liga Döntő további részében Beregszászi Renáta újabb egyéni csúccsal nyert súlylökésben, míg diszkoszvetésben a harmadik lett. Harkai Anna szintén súlylökésben az ifjúsági korosztály második helyezettje lett. Németh Mátyás magasugrásban szerzett értékes bronzérmet.

Barna Patrícia

Barna Patrícia az ifiknél három érmet is begyűjtött, magasugrásban és távolugrásban ezüstérmes, hármasugrásban bronzérmes lett. Patrícia a magasugrása során 176 cm-t ugrott, amellyel igencsak túlszárnyalta eddigi legjobbját. „Nagyon örültem az új egyéni csúcsomnak, hiszen a nyáron voltak jó versenyeim és mindegyiken ott volt a nagy ugrás lehetősége, de sajnos egyszer sem jött össze úgy, mint most; a Liga Döntőn négy centiméteres új egyéni csúcsot ugrottam. A magasugrásban szerzett ezüstérmemmel teljesen meg vagyok elégedve és ezáltal bizakodó vagyok a jövőt tekintve is, legközelebb Székesfehérváron, a csapatbajnokságon bizonyíthatok. Sajnos a távolugrásom és a hármasugrásom nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettem volna, így azzal nem vagyok megelégedve. Ha jobban jön ki a lépés, akár meg is nyerhettem volna azokat a versenyszámokat is” – mondta Barna Patrícia.  

Barna Patrícia csúcsdöntő ugrása

Szép Marcell 100 méteren szoros versenyben a második helyen ért célba, illetve 200 méteren bronzérmet szerzett. Kovács Nóra nagy meglepetést okozva egyéni csúccsal második helyezett lett hármasugrásban. Magyari Kristóf egyéni legjobb eredményével a gerelyhajítás versenyszámában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Eredmények:

Juniorok:

Lányok:

Fiúk:

Ifjúságiak

Lányok:

Fiúk:

Vélemény, hozzászólás?