Pontosan 301 napja volt, hogy utoljára 15 fős bajnoki mérkőzésen pályára léptek a KARC rögbisei. Az elmúlt két hónapban bár volt lehetőség tojáslabdázásra az Olimpiai 7-es bajnokság és a Balatoni Strandrögbi Fesztivál okán, de az igazi küzdelmek, a szikrázó csaták szeptember 5-én szombaton, majd egy év kényszerpihenő után indulhatnak újra.

Örömteli hír, hogy a kecskemétieknek Máthé Zoltán és Dobai Zsolt személyében két korábbi válogatott játékossal sikerült erősíteni, mindketten kölcsönbe és hiányposztokra (sarkazó és pillér) érkeznek a 2020/21-es bajnoki idényre. A játékoskeretet érintő pozitívum még, hogy az öt éve kezdett tudatos utánpótlás nevelési program a “School Rugby” is meghozni látszik első gyümölcseit, hiszen négy fiatal játékos: Gál Barnabás, Marsó Imre, Varga Dávid és Bányai Bertold csatlakoztak a felnőtt kerethez. Mind a négyen végégjárták az utánpótlás válogatottakat, így elékezett az idő számukra, hogy megmutassák;  képesek szintet lépni és méltók lenni a kék-fehér csíkos kecskeméti mezhez.

A hírös városiak szezonnyitó párharcbeli ellenfele, a Szegedi Gorillák RK az utóbbi években töretlen fejlődést mutatott, mind a szakmai munkába ölt energia, mind pedig példátlanul ügyes játékos politikájuk hozzájárult ahhoz, hogy idén már egészen biztosan komolyan kell velük számolni a bajnoki érmekért folytatott harcban. Bár a közelmúlt statisztikái inkább a vendégeknek kedveznek, a KARC ellen hazai pályán senki sem mehet biztosra, még úgy sem, hogy jelen állás szerint a bajnoki rajton öt stabil kerettagját még nélkülözni kénytelen Almási Bence játékos-edző.

Rögbi NB I 1. forduló
2020.09.05. szombat, 11.00
Kecskeméti ARC – Szegedi Gorillák RK
Széktói Stadion, Atlétika Centrum

 

Vélemény, hozzászólás?