Szombaton rendezték a Hírös Kupa Dunszt Ferenc Emléktornát Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. Az egynapos eseményen a Kecskeméti Röplabda Club délelőtt a Kistext, délután a MAFC gárdájával csapott össze, és mindkét meccset megnyerve aranyérmes lett.

Előzetesen a MAFC csapata mellett egy cseh együttes is ellátogatott volna szeptember 5-én Kecskemétre, hogy részt vegyen a szokásos, KRC által szervezett röplabda felkészülési tornán, ám a járványügyi helyzetre való tekintettel a szervezők nem vállalták be azt, hogy a Hírös Kupa nemzetközi legyen.

A rendezvény 9 óra 30 perckor kezdődött, amikor a csapatok és a stábtagok a szurkolókkal együtt megkoszorúzták Dunszt Ferenc emléktábláját. Ezt követően három mérkőzést rendeztek, amely során mindegyik csapat megmérkőzött a másik két résztvevő együttessel.

Az első összecsapás 10 órakor kezdődött, a Kecskemét a Kistexttel játszott. A találkozó elején egyik csapat sem tudott elhúzni ellenfelétől, ám a játékrész felénél a hírös városiaknak ez már összejött, és behúzták az első felvonást. A második játszmát könnyedén nyerte a KRC alapcsapata, míg a harmadik szettben Dávid Zoltán vezetőedző inkább a fiataloknak adott játéklehetőséget. A papíron gyengébb Kistext becsülettel küzdött és sokáig tartotta magát, de a hazaiaktól mindenki hozzátette a magáét, és izgalmas végjátékot követően 25:23-ra nyerték a szettet és a mérkőzést.

A kupa második találkozóján a debütáló MAFC gárdája a duplázó Kistexttel játszott. A két fővárosi együttes összecsapása nem hozott meglepetést, a jóval esélyesebb MAFC az összes játszmát behúzta, így a Kistext végül szettgyőzelem nélkül zárta a felkészülési tornát.

17 órakor került sor a Hírös Kupa rangadójára és döntőjére is. A KRC és a MAFC az aranyéremért küzdött meg egymással. Nagyon bekezdett a meccsen a Kecskemét, nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő, és bár az első játszma végére 23 pontig eljutott a MAFC, így is a kecskemétiek nyertek. A lendületük a második szettre is kitartott, nagyon gyorsan már 2:0-ra vezettek. A harmadik játékrészben több ki nem kényszerített hibát vétettek a hazai játékosok, amit a MAFC kihasznált, és 2:1-re szépített. A negyedik felvonás elején is a vendégek domináltak, de a Kecskemét átlendült a hullámvölgyön és 25:23-ra győzött az utolsó játszmában, amivel a jó színvonalú mérkőzést, illetve a Hírös Kupa Dunszt Ferenc Emléktornát is megnyerte.

Dávid Zoltán, a Kecskeméti RC vezetőedzője portálunknak értékelte a felkészülési tornát: – Az első meccs úgy indult, ahogyan az általában szokott hosszabb kihagyás után. Tapogatózott a két csapat, pontról pontra, fej-fej mellett haladtunk a Kistexttel. 10 pont felett ellógtunk és a szett végéig tartottuk az előnyünket, illetve a második játszmát is megnyertük, így papírforma győzelmet arattunk. A MAFC elleni rangadó nagyon jó meccs volt. A fővárosiak remekül játszottak annak ellenére, hogy az egyik légiósuk hiányzott. Az első két szettben fantasztikusan játszottunk, nagyon büszke voltam, hogy négy hét felkészülés után ilyen jó teljesítményt tudtunk nyújtani. A harmadik, negyedik játszmában elért bennünket a fáradtság, a koncentráltságunk alább hagyott, és mindenki elkövette a kis hibáját. Fél éve nem játszottunk ilyen szintű mérkőzést, tehát ez várható volt. A mentális hullámvölgyünk a negyedik szett közepéig tartott, de a végén nekünk jött ki jobban a lépés, így a második meccsünket is megnyertük. Maximálisan elégedett vagyok ezzel a felkészülési tornával.

A mérkőzések végeredményei:

Kecskeméti RC – Kistext 3:0

Kistext – MAFC 0:3

Kecskeméti RC – MAFC 3:1 (25:23, 25:10, 23:25, 25:23)

Helyezések:

  1. Kecskeméti RC – két győzelemmel
  2. MAFC – egy győzelemmel, egy vereséggel
  3. Kistext – két vereséggel

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotók: Pesti Ambrus vezérszurkoló/facebook)

Vélemény, hozzászólás?