Vasárnap megkezdődik az új szezon a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata számára. A hírös városiak rögtön az egyik legnehezebb ellenféllel találkoznak az első fordulóban, ugyanis a Vasas gárdája látogat a Messzi István Sportcsarnokba.

Az előző szezon nem úgy sikerült a KNKSE számára, ahogyan azt Varga József vezetőedző és stábja eltervezte, ugyanis a 2018/19-es bravúros bajnoki bronzérem után a tavalyi idényben 16 meccsen csupán kilenc pontig jutottak a kecskemétiek. A hírös városi keret a nyáron igencsak kicserélődött, hiszen a tavalyiak közül a fiatalok mellett csupán a télen érkező Lengyel Leonetta és az együttes csapatkapitánya, Pálinkás Viktória tagja még mindig az együttesnek.

Visszatért Kecskemétre Jámbor-Herceg Réka, aki a felkészülés során az egyik legeredményesebb játékosa volt Varga József csapatának. Szintén újra a KNKSE játékosa lett a kapus, Nagy Éva és a kényszerű okok miatt eddig jobbára a jobb szélen játszatott Kisjuhász Petra. Mellettük érkezett átlövőposztra Pap Mercédesz és jobb szélre Bab Ágota. Mindketten Csurgóról igazoltak Kecskemétre, ám előbbi nem játszhat az első fordulóban kézközépcsont törése miatt. Borbély Márta irányító posztra, Nyakó Rozália átlövőbe érkezett. Kérdés, hogy Borbély tudja-e vállalni majd a játékot, mert ő is sérüléssel bajlódott és a Mezőtúr elleni Magyar Kupa meccsen – amit simán nyert a Kecskemét – nem volt bevethető. Az említett játékosok mellett ki kell még emelni a balszélső Pécsi Villőt, aki kétségtelenül a nyár felfedezettje, nagyszerűen teljesített az eddigi meccseken, valamint nagy szerep hárulhat még Lengyel Leonetta cseréjeként beálló pozícióban Megyesi Millára.

A kecskemétiek az egyik, hanem a legnehezebb ellenfél ellen kezdik meg a bajnoki menetelést, vasárnap a Vasas csapata fog Kecskemétre látogatni. A két gárda egy hónappal ezelőtt a felkészülési időszak elején már megmérkőzött egymással, akkor a fővárosban a hazaiak 41-28-ra nyertek. Bár felesleges lehet edzőmeccsből messzemenő következtetéseket levonni, annyiból mégis érdemes ezt megtenni, hogy a KNKSE azon a meccsen sem számíthatott Pap Mercédesz játékára, akit a találkozó előtt szállítottak bordasérülése miatt kórházba, így az erőviszonyok nagyjából hasonlók lesznek. Illetve visszagondolva arra az összecsapásra, az is tanulság lehet a kecskemétiek számára, hogy nagyon kell figyelniük arra, hogy ne engedjenek sok gyorsindítást a Vasasnak. Azon a felkészülési meccsen ugyanis rengeteg könnyű gólt szereztek a fővárosiak, ez okozta a KNKSE 13 gólos vereségét.

A Kecskemétnek tehát a Vasas elleni lesz majd az első bajnoki meccse, de nem az első tétmérkőzése, ugyanis a Mezőtúr otthonában könnyedén győzött a Magyar Kupa első fordulójában szeptember 4-én, míg a Vasas a Liga Kupában játszotta le első téttel bíró találkozóját augusztus végén, amely során 22-20-ra legyőzte a Pénzügyőrt.

A kesport.hu stábjának tippje: Három góllal győz a Vasas

Pálinkás Viktória csapatkapitány (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Nagyjából fél év telt el a legutóbbi bajnoki meccsünk óta. Úgy érzem, mindenki nagyon várja már a nyitómérkőzést, és azt, hogy újra nézők előtt játszhassunk. A csapat nagy része kicserélődött, de úgy gondolom, sikerült összekovácsolódnunk a felkészülési időszak alatt. Az öltözőben remek a hangulat, és a szezon során nagy erényünk lehet majd az, hogy képesek vagyunk küzdeni egymásért. Kimondottan nehéz mérkőzésre számítok az első fordulóban, hiszen a bajnokesélyes Vasas lesz az ellenfelünk. Ha papíron nem is mi vagyunk a találkozó esélyesei, de az biztos, hogy amíg le nem fújják a meccset, addig mi küzdeni és hajtani fogunk egymásért és a szurkolóinkért egyaránt.

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Vasas SC

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 1. forduló

 

Vélemény, hozzászólás?