Szeptember 6-án került megrendezésre az Országos Szenior Atlétikai Bajnokság.

Kecskemét színeit számos sportoló képviselte a versenyen, és a nehéz felkészülési időszak ellenére is igen szép sikereket értek el az ország minden pontjáról összegyűlt mezőnyben.

A kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért DSE versenyzői közül elsőként Magó Dávidnét (W65 korcsoport) emelnénk ki, aki magasugrásban hozta fantasztikus formáját és országos bajnok lett.  Teljesítményével új országos csúcsot állított be korosztályában.

Beke Béla (M55) sokoldalúságát bizonyítva 5 versenyszámban indult és szerzett elsőséget, ezzel  5 országos bajnoki címet nyerve. Ezek a 100 m, 200 m, 400 m, 800 m síkfutás és a gerelyhajítás.

Kovács László (M55) súlylökésben és diszkoszvetésben bronzéremmel gyarapította a kecskemétiek éremgyűjteményét.

Kosztelny Iván (M50) 400 m-en az igen erős mezőnyben az V. helyet szerezte meg.

Kovács Mariann újoncként mutatkozott be a legfiatalabb korosztályban (W35). Ő is nagyon sokoldalú sportoló, 100 m, 400 m és 800 m-en II., illetve 1500 m-en III. helyen végzett.

A KARC magasugró atlétája, Papp Napóleon (M35) az elmúlt félévben keveset edzve – és egy kis túlsúllyal – saját magát is meglepve 184 cm-t ugrott és lett első korosztályában.

A szintén KARC-os Varga Cecília (W450) szintén szép eredményeket ért el. 100 méteren és távolugrásban országos bajnok lett, 200 m-en és 4×100 m-es vegyesváltóban II. helyezést sikerült elérnie.

Sajdik Péter (KARC) (M65) magasugrásban és súlylökésben szintén korcsoportjában országos bajnoki címet szerzett, gerelyhajításban pedig IV. helyezést ért el.

 

(Czanik Éva)

 

 

Vélemény, hozzászólás?