Rögtön a bajnokság egyik legesélyesebb csapatával, a Vasassal játszotta le első bajnoki mérkőzését a 2020/21-es szezonban a GBB ZRT Kecskeméti NKSE itthon, a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A hírös városiak nagy elánnal küzdöttek, egy pillanatra sem adták fel, ám a végét a fővárosiak bírták jobban és 35-32-re nyertek.

A két csapat a felkészülés során is megmérkőzött egymással, akkor a Vasas hazai pályán nagyon magabiztosan 41-28-ra nyert. Ez a nagy különbség a bajnoki meccsen egy pillanatra sem látszódott, sőt, az első félidőben néhol még vezetett is a KNKSE. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, elszakadni a másiktól egyik gárda sem tudott. A szünetre 15-15-ös eredménnyel vonultak a felek.

A második játékrészre sem változott meg a játék képe, a kecskemétiek Jámbor-Herceg Réka és Nyakó Rozália vezérletével végig ott loholtak a bajnoki címre esélyes ellenfelük nyakán. Az 54. percben még döntetlen állt az eredményjelzőn, ám a meccs utolsó perceiben a Vasas jobban sáfárkodott a lehetőségeivel. A KNKSE elfogyott a végére, talán azért is, mert Varga Józsefnek kevesebb cserelehetősége volt, mint kollégájának. A Vasas 35-32-re nyert.

A KNKSE legközelebb jövő hétvégén lép pályára a bajnokságban a Tempo csapata ellen.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – A mai meccsen az döntött, hogy a Vasasnak hosszabb volt a kispadja, és az ellenfél edzőjének több cserelehetősége volt. Támadásban kifejezetten jók voltunk, szép akcióink voltak. Védekezésben a végén voltak sorsdöntő hibáink, nem sikerült úgy összezárni, ahogyan kellett volna és túl sok hétméteresgólt kaptunk. Vereségünk ellenére elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel!

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Vasas SC 32 – 35 (15 – 15)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 1. forduló
2020 szeptember 13. vasárnap, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Gulybán Olivér, Juhász Dániel

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 11 (4), Nyakó 8, Lengyel 5, Borbély 4 (1), Pécsi 3, Bab 1 (1).

Hétméteresek: 9/6, illetve 8/7

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Holló Róbert)

Vélemény, hozzászólás?