Menü

A meccs elején és a végén a KNKSE diktálta a tempót – kecskeméti siker a Tempo otthonában

Sikerrel vívta meg első idegenbeli mérkőzését a GBB ZRT Kecskeméti NKSE az NB I/B Keleti-csoportjának 2. fordulójában. Varga József együttese a Tempo otthonában nyert 33-30-ra.

Sokkal jobban kezdték az összecsapást a kecskemétiek, ugyanis 4-0-ás rohammal indítottak. Kilenc és fél percig gólt sem tudott szerezni a Tempo, ennek ellenére a 10. perc után nagyon beindultak a hazaiak, és rögvest egy gólra zárkóztak, 5-6. A KNKSE játéka kicsit beakadt, a Temponak az egyenlítés is összejött. A félidő utolsó két percére kétgólos kecskeméti előnnyel léptek be a csapatok, de két labdavesztésnek hála megint egalizáltak a hazaiak. A szünetben 15-15-ös eredményt mutatott a tábla.

Érdekesség, hogy mindkét csapat pont 15 találatig jutott el az első fordulóban is a félidőre, sőt, a KNKSE ugyanilyen, 15-15-ös állással várta a nyitómeccsen a második játékrészt a Vasas ellen.

A második felvonás vendég góllal indult, ám a Tempo hamar átvette az irányítást és a vezetést is először a meccsen 17-16-nál. Innentől kezdve egészen a találkozó 55. percéig a hazaiak voltak előnyben, és még az is aggasztó lehetett a hírös városi szurkolóknak, hogy negyedórával a vége előtt Borbély – aki így is 9 gólig jutott a meccsen – begyűjtötte harmadik kétperces kiállítást, így ő nem folytathatta. Helyére Radva érkezett, aki fontos szituációban harcolt ki bátran hétméterest, amit Jámbor-Herceg értékesített, illetve a kecskemétiek átlövője nem csak ezt, de a KNKSE utolsó hat találatából négyet is magára vállalt. Mellette még Nyakó állt a vendégsereg élére, ő 10 gólig jutott. A KNKSE hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve felállt kétgólos hátrányából, és megnyerte a feszült meccset, 30-33.

Csenki Csilla vezetőedző (Tempo KSE): – Az első percekben nagyon nem ment a játék számunkra, balszerencsénk is volt sokszor, mert négy kapufát is lőttünk. Utána sikerült visszajönnünk a meccsbe. Jól cselező játékosaink vannak, nekik köszönhetően a kecskemétiek gyorsan összeszedtek pár kétperces kiállítást. Nagyon tud küzdeni a csapatom, büszke is vagyok rájuk, de azért vannak köztük még rutintalan játékosok. Már a második meccsünket veszítjük el a közvetlen végjátékban, ebben kell nagyon sokat fejlődnünk.  

Varga Panni játékos (Tempo KSE):Sajnos az előző héten is a meccs utolsó perceiben buktuk el a két pontot és most is így történt. Sok pontatlanságunk volt sorsdöntő helyzetekben, amit a KNKSE kihasznált. Igyekszünk javítani ezen, és remélem, nemsokára megszerezzük az első győzelmünket.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Az akarat és a szív megvolt, a küzdéssel nem volt baj, de fejben voltak problémák. Ez elsősorban a védekezésünkben ütközött ki, mert hiába beszéltük meg előre, hogy az ellenfélből melyik játékos milyen technikai elemekkel fog dolgozni és támadni, a pályán ez nem mutatkozott meg. Érzésem szerint, egy ekkora szerkezetű csapattól nem szabadna ennyi gólt kapnunk. Csak akarattal nem fogunk tudni minden meccset megnyerni. Csak azzal vagyok elégedett, hogy győzelemmel hagytuk el a pályát.

Jámbor-Herceg Réka (GBB ZRT Kecskeméti NKSE):Az utolsó öt percből kell építkeznünk, ugyanis csak az a periódus volt olyan, amikor úgy teljesítettünk, ahogyan azt elvárjuk magunktól. Jól küzdöttünk és az akaratunkkal nyertük meg ezt a mérkőzést. Végig az lebegett a szemünk előtt, hogy muszáj megszereznünk a két pontot.

Tempo KSE – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 30 – 33 (15 – 15)

Női kézilabda, NB I/B Nyugati csoport, 2. forduló

2020 szeptember 19. szombat, 18.00

Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ

Játékvezetők: Bába Sándor, Horváth Péter

A KNKSE gólszerzői: Nyakó 10, Borbély 9, Jámbor-Herceg 7, Lengyel 3, Pécsi 2, Bab 1, Nagy É. 1.

Kiállítások: 12 perc, illetve 14 perc

Hétméteresek: 7/5, illetve 6/6

(Vizi Zalán | kesport.hu)


Élő közvetítés: Kecskeméti LC – Kiskőrösi LC labdarúgó mérkőzés | 13:30


Kesport TV: Dávid Zoltán és a KRC csapata is elkapta a koronavírust


Az első félidőben magabiztosan vezetett, a másodikban teljesen megtört és vereséget szenvedett a KNKSE


A listavezető ellen billentené pozitív irányba mérlegét a HÉP-Röpke SE


Az eddig hibátlan Kiskőröst fogadja a Kecskeméti LC


Kesport TV: Karanténban az SG Kecskemét Futsal, de a célok nem változtak


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzelmi célokkal várja a Körmendet, míg a vasiak történelmi sikerre készülnek a Messzi István Sportcsarnokban


Bajnoki aranyak és sikeres rendezés a kecskeméti súlyemelő Junior Országos Bajnokságon


Élő közvetítés: PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabda mérkőzés | 17:30


Elhalasztják a ScoreGoal DEAC elleni bajnokiját és a Berettyóújfalu elleni kupameccsét is


A felkészülés során már sikerült, pénteken bajnokin is győzne Szegeden a KNKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Kisvárda kupamérkőzés képekben


Egyetlen góllal verte a Kisvárda a KTE HUFBAU-t


Elmarad a Kecskeméti RC kupa- és bajnoki mérkőzése


A Kisvárdát fogadja a MOL Magyar Kupában a KTE HUFBAU


SG Kecskemét Futsal: Karanténban a felnőtt csapat


Hivatalos: Elmarad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerdai, Falco elleni meccse


Ungvári Miklós legyőzte a koronavírust, most újra Tokió lebeg a szeme előtt


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Szegedi VSE labdarúgó mérkőzés képekben