Szombaton délelőtt tartotta évadnyitó ünnepségét a Kecskeméti Sportiskola a Messzi István Sportcsarnokban. A szokásostól eltérő módon ezúttal nem telt meg a csarnok több száz fiatal sportolóval és szülővel, ugyanis a díjazottokon és a hivatalos személyeken kívül mindenki otthonról követte az eseményeket.

A rendezvény a szakosztályok egy-egy sportolóinak a bevonulásával indult, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, rendhagyó ez az év, csak úgy, mint ez az évnyitó, azonban ez a furcsa járványhelyzet összehasonlítható a sporttal. „A győzelemhez edzettség, jó stratégia, taktika, fegyelem és szerencse kell. Csak akkor érhetünk el sikereket, ha mind erre odafigyelünk. A járványhelyzetre ugyanez igaz. A sportolók most példát mutathatnak a társadalomnak” – mondta az alpolgármester.

Ezt követően Fritz Ágnes, a KESI szakmai igazgatója szólalt fel, és kiemelte, bár a legtöbb bajnokság és kupasorozat nem fejeződött be a pandémia miatt, ő mégis 1400 bajnoknak (ennyien sportolnak a sportiskolában – a szerk.) és 72 szakmai munkatársnak teszi a nyakába jelképesen az aranyérmet, ugyanis mindenki kitartó és fegyelmezett volt az elmúlt időszakban. Egyben köszönetet mondott a szülőknek is, majd a beruházásokról is szó esett. Megvalósult az elmúlt években egy kültéri kézilabdapálya, a strandmedencét felújították, elkészült a jégpálya és annak fedése, illetve a KESI tervei között szerepel, hogy a Zrínyi iskola területén két kültéri röplabdapályát építenek, ami a remények szerint a jövő nyárra készülhet el.

Fritz Ágnes beszédében külön kiemelte az előző év bajnokait, hiszen még a csonkaszezonban is nyolc bajnoki címet ünnepelhettek a Kecskeméti Sportiskola növendékei:

A bajnokok:

Atlétika szakosztályban:

Judo szakosztályban:

Jégkorong szakosztályban:

Ezután minden szakosztályból díjazták azokat a fiatalokat is, akik a befejezetlen idényben is maradandót alkottak. Ők lettek az év sportolói:

Az Év Sportolói Díjban részesültek:

Az összes díj átadását követően Ivkovicné Béres Tímea beszéde zárta a rendezvényt és nyitotta meg az új szezont. A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője két fő jelszót fogalmazott meg felszólalásakor: az összefogás, illetve a felelős gondolkodás és viselkedés fontosságára hívta fel a figyelmet, majd hivatalosan is megnyitotta a 2020/21-es szezont a Kecskeméti Sportiskolában.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?