Kecskeméti kötődésű sportolók és sportvezetők kedvenc fotóit és a róluk mesélt történeteket idéző rovatunk következő alanya, Borbély Márta, a GBB ZRT Kecskeméti NKSE játékosa.

1996. december 25-én születtem Gyulán. Két idősebb fiútestvérem van, akik kiskorom óta a legnagyobb testőreim, és akik mellett egy óriási élmény volt felnőni.

2003-ban Újkígyóson – ahol felnőttem – kezdtem el kézilabdázni, majd 2009-ben Békéscsabára kerültem, ahol végigjárva a ranglétrát egészen az NB1-ig jutottam.

Bátran mondhatom, hogy ezek voltak a legmeghatározóbb éveim, hiszen a 2013/2014-es idényben Magyarország legjobb junior csapata voltunk, és 2013-ban kaptam meg az első válogatott meghívómat is.

2015-ben végeztem a tanulmányaimmal, és a pályafutásomat is máshol folytattam. Ezután több NB1/B-s csapatban is megfordultam, például Egerben, ahol “hosszú” idő után 2018-ban újra az első osztályban játszhattam.

Tavaly a Szentendre csapatában játszottam, de sajnos a koronavírus okozta nehézségek miatt nem sikerült a bajnoki cím megszerzése, és ekkor érkezett a kecskeméti megkeresés. Így kerültem tehát a hírös városi csapatba.

Időközben a kézilabda mellett több képzést is elvégeztem, például a „C” licences edzőképzést. A tanulmányaimat sem fejeztem be, hiszen a Budapesti Testnevelési Főiskola padjait koptatom.

A kézilabda mellett túlzottan sok szabadidőm sosem volt, de amikor nincs edzés vagy meccs, akkor minden időmet a párommal, barátaimmal és a családommal töltöm. Ők a legfontosabbak számomra!

Több tetoválás is “díszíti” a testem, itt van például a legfrissebb, a legjobb barátnőmmel egy közös bokalánc.

(Lejegyezte: Marozsi Szimonetta | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?