Menü

Motiváltan várja a bajnokságot a Röpke SE

Tavaly remek formában voltak a kecskeméti lányok, bejutottak a felsőházi rájátszásba, azonban a vírushelyzet miatt végül nem tudták megmutatni mire képesek. Az új szezonnak ismét komoly tervekkel vágnak neki és szeretnének legalább olyan jól teljesíteni, mint az előzőben. A tervekről Kása Róberttel, a Röpke régi-új vezetőedzőjével beszélgettünk.

A Röpke jelenleg két korosztállyal rendelkezik: az U19 korosztályú ifi csapattal, illetve az NBII-es bajnokságban induló felnőtt gárdával. A fiatalabbak és a felnőttek is erősödtek a nyáron, hiszen sok minőségi játékossal bővült mindkét csapat kerete. ,, Az ifivel és a felnőttel egyaránt komoly terveink vannak, de mindenekelőtt kezdeném a fiatalabbakkal. Nagyon jó tizenkét fős keret jött össze, a játékosok motiváltak, képzettek, szóval szeretnénk mindenképp a lehető legtovább jutni, azaz az országos döntőbe. A nagyobbakkal pedig egyértelmű célunk a felsőházi rájátszást jelentő helyek megszerzése, és ha oda sikerül bekerülnünk, már bármi megtörténhet. Bár voltak távozóink -Hemmert Yvonn a BVSC-nél folytatja, míg testvére Kíra munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja folytatni, Kiss Viktória és Murár Bettina tanulmányai miatt fejezte be a versenyszerű játékot- szerencsére így sem gyengültünk, hiszen többen is érkeztek. Páli Petra és Korpácsi Netta hazatértek, míg Halla Petra Budapestről csatlakozott hozzánk. ’’ – kezdte a mondanóját Kása Róbert.

A járványhelyzet sok csapat életét megkeseríti, nincs ezzel máshogy a kecskeméti női röplabda csapat sem, Kása Róberték olykor még edzeni sem nagyon tudnak. ,,A legnagyobb problémánk sajnos, hogy a járványügyi intézkedések miatt sok iskola tornatermébe egyszerűen nem tudunk bemenni. Szóval igazából minden egyes hét egy újratervezés. Nem tudjuk, hogy lesz-e lehetőségünk egyáltalán edzeni, és ha lesz, mikor. Összesen négy alkalommal tudtunk teremben edzeni, azon kívül a Dombnál lévő homokpályán tréningeztünk.

A Röpke általában teltház előtt játszott a Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében, ami mindig plusz lendületet adott a lányoknak. Azonban ebben a szezonban már erre sem biztos, hogy lesz lehetősége, hiszen attól függ, hogy az MRSZ milyen protokollt ír elő a vírushelyzettel kapcsolatban. ,,Egyelőre az utánpótlásnál minden meccs zártkapus lesz, ez egészen biztos. Az idősebbeknél jelenleg az a szabály, hogy a házigazda dönti el, hogy az adott összecsapás látogatható-e, vagy sem. Jelen állás szerint mi október 4-én lépünk pályára először Kecskeméten, és reméhetőleg a szurkolókat is fogjuk tudni fogadni.” – zárta mondandóját a hírös városiak trénere.

A Röpke SE idegenben kezdi meg az NBII-es bajnokságot, ellenfele a békéscsabai BRSE lesz vasárnap 18:00-kor.

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

 


Az eddig hibátlan Kiskőröst fogadja a Kecskeméti LC


Kesport TV: Karanténban az SG Kecskemét Futsal, de a célok nem változtak


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzelmi célokkal várja a Körmendet, míg a vasiak történelmi sikerre készülnek a Messzi István Sportcsarnokban


Bajnoki aranyak és sikeres rendezés a kecskeméti súlyemelő Junior Országos Bajnokságon


Élő közvetítés: PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabda mérkőzés | 17:30


Elhalasztják a ScoreGoal DEAC elleni bajnokiját és a Berettyóújfalu elleni kupameccsét is


A felkészülés során már sikerült, pénteken bajnokin is győzne Szegeden a KNKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Kisvárda kupamérkőzés képekben


Egyetlen góllal verte a Kisvárda a KTE HUFBAU-t


Elmarad a Kecskeméti RC kupa- és bajnoki mérkőzése


A Kisvárdát fogadja a MOL Magyar Kupában a KTE HUFBAU


SG Kecskemét Futsal: Karanténban a felnőtt csapat


Hivatalos: Elmarad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerdai, Falco elleni meccse


Ungvári Miklós legyőzte a koronavírust, most újra Tokió lebeg a szeme előtt


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Szegedi VSE labdarúgó mérkőzés képekben


Magabiztos játékkal aratott győzelmet idegenben a Röpke SE


Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU


Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC


Hét sárga lapot osztott ki a játékvezető a Soltvadkert elleni találkozón