Menü

A veretlen Dabas legyőzésével a tabella élén a KTE HUFBAU!

Számítani lehetett rá, hogy kiélezett lesz az NBIII Közép-csoport 11. fordulójának rangadója, az első félidőben meddő hazai fölény volt, ám a második játékrészről ezt már nem lehet elmondani. Benne volt a mérkőzésben a gól mind dabasi, mind kecskeméti oldalról, de hamarabb talált be a hírös városi alakulat, majd a 89. percben Károly másodszorra is eredményes volt, amivel eldöntötte a mérkőzést. 

Az első félidő abszolút nem volt eseménydús, hiszen a Dabas öt védővel állt ki a Kecskemét ellen, így nehéz volt helyzetet kialakítani, többnyire pontrúgásból érvényesülhetett a hazai alakulat. Tíz percet bírt Vágó, aki sérülése miatt cserét kért, így Szalai G. állt a helyére. Constantinescu többször volt veszélyes a kapura, egyszer Károly szabadrúgását követően jó ütemben érkezett, majd Puskásnak adott egy remek labdát, azonban egyikből sem született gól. Az első játékrészről elmondható a meddő hazai fölény, és a Dabas hibátlan, egyben agresszív védekezése. Kersáknak nem volt különösebb dolga, Károly pontrúgásaiba ért bele, Mészárosnak már picivel több, többször remek ütemben érkezett, illetve a szünet előtt eladott labdáját követően Vladul lövését kitolta. Az első 45 perc legígéretesebb helyzete Puskásé volt, de a hátvéd balul találta el a labdát. Félidő 0-0. Sokkal kiegyenlítettebb volt a második játékrész, mindkét csapat nagyon akart, ez sárga lapokban is megmutatkozott, hiszen a félidőt követően négyet osztott ki a játékvezető. A 63. percnél tört meg a jég, ugyanis Tóthot buktatták egy szöglet során, és Károly a büntetőt magabiztosan a bal alsóba gurította. Az utolsó 15 perc véres harc volt, a hazai hálóőrt többször próbára tették a dabasiak, de a hírös városi védelem derekasan helytállt. Szalai J. helyére beálló Lukács egy gyönyönyű cselét hatalmas tapsvihar követte, majd Grünvaldot indította kitünően, ám a csapatkapitány a kapusba rúgta a játékszert. Idegtépő utolsó perceket láthattunk, de a 89. percben Károly eldöntötte a mérkőzést, szenzációs szabadrúgását a bal felsőbe helyezte, ezzel zárult a találkozó. 2-0.

Gombos Zsolt vezetőedző (KTE HUFBAU): – Felkészültünk arra, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz. A Dabas két ponttal mögöttünk van, és ugyebár megemlítettem, hogy milyen okok miatt volt nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés. Így is alakult a meccs képe, nehéz volt áttörni az ellenfél védelmét, úgy érzem, hogy az első félidőben meddő mezőfölényben voltunk, de igazán helyzeteket nem sikerült kialakítani. Megbeszéltük a srácokkal meccs előtt, hogy ez egy olyan küzdelem lesz, amiben lehet, hogy egy pontrúgás fog dönteni. Most nem egy döntött, hanem kettő. Ettől függetlenül azt mondom, hogy nem játszottunk jól, egy nagyon jól felépített, szervezett csapat a Dabas, de megérdemelten nyertünk. A tizenegyesről azért nem szeretnék beszélni, mert én úgy gondolom, hogy teljesen jogos volt. A padról is úgy lehetett látni, hogy Dani belépett a védő elé, aki összekoccolta a lábát. A második gólnál felrúgták a játékosomat, úgyhogy nem is értettem a vendégek miért reklamálnak, de amikor visszanézem a meccset, lehet, hogy meg fogom érteni. Gratulálok a csapatomnak, mert ma nem játszottunk jól, fáradtak voltak, sokat dolgoztak a héten, ennek ellenére odatették magukat. Talán ez a legértékesebb győzelmünk.

Szabó István vezetőedző (FC Dabas): – Egyik szemem sír, a másik nevet. Hogyha tíz forduló után kikapunk valakitől, akkor az legyen a Kecskemét. Szívből gratulálok, és valósuljanak meg a céljaik. Én úgy láttam, hogy az első félidő a Kecskemété volt, bár stabilan védekeztünk, nem is nagyon emlékszem helyzetre egyik oldalon sem. Remekül felépített csapat a Kecskemét, jó stábbal. A második félidőben nagyon véleményes volt a büntető. Kifelé futott a kecskeméti játékos, nem volt birtokában a labda, fordított esetben kíváncsi lennék, hogyan vélekedne az edző kolléga, de most nem vele szeretnék foglalkozni, nagyon tisztelem. Azután elkezdtük játszani, fenntartottuk a védekezést, és három nagyon komoly helyzetünk volt. Összességében úgy tudom összefoglalni, hogy a gólok számítanak, a Kecskemét kettőt rúgott, nekünk meg nem sikerült gólt szerezni, így természetesen övéké a három pont. Mindenki láthatta, hogy nem kamuztam a mérkőzés előtt, hat játékos hiányzott a kezdőcsapatból. Három 18 éves volt a csapatban, és mind dabasi játékos, ennek mi nagyon tudunk örülni, a céljaink egész mások. Összességében csalódott vagyok, de van miért örülni is, mert látom a csapatnak a fejlődését és azt, hogy van tartása. Hogyha minden tizedik forduló után kikapunk, akkor elégedett leszek. Még egyszer gratulálok a Kecskemétnek.

KTE HUFBAU: Mészáros – Grünvald, Kis, Károly, Tóth, Vágó (14.), Ludasi, Puskás, Szalai J.(82.), Constantinescu (70.), Gál

cserék: Lékai, Gábor (70.), Kerekes (82.), Szalai G. (14.), Hatvani, Bodor, Popgeorgiev

vezetőedző: Gombos Zsolt

gólok: Károly (64., 89.)

FC Dabas: Kersák – Forgács, Márton, Bíró (86.), Marsa, Vladul, Erdős, Kiss, Fritz, Dudás, Ágoston (91.)

cserék: Tóth, Lévai, Buzás, Takács, Kucsván (91.), Czili (86.)

vezetőedző: Szabó István

(Marozsi Szimonetta | kesport.hu)


A második félidőben három gólt lőtt üres kapura, végig vezetve győzött az SG Kecskemét Futsal


S. Juhász Tamás, a Kecskeméti LC játékosának kedvenc fotói


Kétszer is vezetett, végül döntetlent játszott Pécsen a KTE LA U19


Cselgáncs: KJC-KESI bronzérem a junior országos bajnokságról


Élő közvetítés: Nyírgyulaj KSE – SG Kecskemét Futsal mérkőzés | 18:30


Képgaléria: Az SC Hírös-Ép – Nyárlőrinci LSC mérkőzés képekben


Alulmaradt az SC Hírös-Ép a Nyárlőrinccel szemben, hét sárga lapot osztott ki a játékvezető


A három pontért utazik a Nyírgyulajhoz az SG Kecskemét Futsal


KTE HUFBAU: Több helyzet, stabil védekezés, siker Körösladányban


Élő közvetítés: Körösladányi MSK – KTE HUFBAU labdarúgó mérkőzés | 14:30


Kesport TV | Pesti Marcell: Szerintem Apunak a legnehezebb


Képgaléria: A Kecskeméti LC – Lajosmizsei VLC mérkőzés képekben


A második félidőben döntötte el a meccset és fontos győzelmet aratott a KTE-Piroska Szörp


Nem bírt egymással a két csapat a szomszédvári derbin – Döntetlen a KLC-Lajosmizsén


Jó erőkből álló újonchoz utazik a KTE HUFBAU


Élő közvetítés: DEAC NK KFT – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Háromesélyes mérkőzés előtt áll az SC Hírös-Ép, Kitl Zoltán szerint a jó teljesítmény elvárt


Nem ment a Kispest ellen, megszakadt a KNKSE győzelmi szériája


Régi-új emberrel a fedélzetén utazik szombaton Debrecenbe a KTE-Piroska Szörp


Kesport TV: Újra Kecskemét – Lajosmizse megyei rangadó jön, ezúttal a KLC számára