Menü

Radics Milán újabb érmet szerzett, remek nyári szezont zárt a KES Cycling Team – interjúkkal

Hétvégén rendezték a Tour de Zalakaros kerékpárversenyt. A megmérettetésen sok kecskeméti versenyző indult, közülük Radics Milán emelkedett ki, aki kategóriájában ezüstérmes lett.

Radics Milán, a Kecskeméti Első Sor U17-es kerékpárosa nagyszerűen teljesített az elmúlt hónapokban. Bár a koronavírus miatti leállás megcsonkította a biciklis versenynaptárt is, de Milán így is, ahol csak elindult, ott remekelt. A nyár elején rögtön Belgrádban nyert meg egy nemzetközi versenyt, majd a Hegyi OB-n negyedik lett, a Mezőny OB-n harmadik helyezést szerzett, az Időfutam versenyen másodikként haladt át a célvonalon, a KSI kupán Dobai Dávidot, a csapattársát segítve szintén ezüstérmet szerzett, illetve egy héttel ezelőtt az ország nagy múltú országúti kerékpáros hegyi versenyén, a XVII. Mátra-körön lett aranyérmes. Azt a 73 km-es távot 1:53:44-es idővel, majdnem 40 km/h-ás átlagteljesítménnyel zárta.

A versenyek és Radics Milán érdemei azonban nem itt értek véget, ugyanis még vasárnap a zalakarosi futamon is rajthoz állt, ahol ezüstéremmel gazdagította a KES hírnevét. A kecskeméti versenyző remek teljesítménye és második helyezése ellenére nem volt maradéktalanul boldog a Tour de Zalakaros futama után. „Sajnos nem úgy sikerült a vasárnapi viadal, ahogyan elterveztük, ugyanis a verseny elején két ellenfelem el tudott szökni a mezőnytől úgy, hogy megakadályozták, hogy utánuk eredjek. Annyira visszafogtak, hogy csak a végén tudtam utolérni őket, majd a sprintbefutó után másodikként jöttem ki a csatából. Azért elégedett vagyok a második helyezéssel is, de van bennem hiányérzet, mert benne volt a pakliban, hogy fényesebb éremmel térjek haza” – mondta portálunknak Radics Milán.

A Tour de Zalakaros versenyén egyébként több hírös városi biciklista is elindult, és évek óta ez az egyik legnagyobb kerékpáros tömegverseny az országban. Ehhez mérten nemcsak a kecskemétiek, hanem Magyarország számos pontjáról több százan álltak rajthoz.

„A több száz indulónak az első felét mi is ismertük a különböző versenyekről, hiszen rengeteg igazolt sportolóval néztek farkasszemet a mi versenyzőink – árulta el Sáfár Tamás, a KES vezetője. – Radics Milán a rövidebb távon indult és a Kőbánya csapatával harcolt nagyot, két fővárosi versenyző közé szorult be, de remek teljesítményt nyújtott és megérdemelte, hogy felállhasson a dobogóra. Másik három utánpótláskorú versenyzőnk is jól szerepelt; Dobai Dávid hetedik lett, míg Giricz Dániel tizenegyedik helyezést ért el az U17-es futamon, míg hosszútávon Csenki Csongor az utolsó 5 km-en rogyott meg 130 km megtétele után, így negyedik helyen ért célba az U19-esek között, de érdemes kiemelni, hogy őt csak magyar válogatottak tudták megelőzni.”

„Maximálisan elégedett vagyok mindenki teljesítményével, illetve az elmúlt időszakban mutatott hozzáállásával – folytatta az egyesületvezető. – A csapat egyik része most elmegy egy kis pihenőre, nekik megmondtam, hogy pihenő van, és minimum egy hétig biciklire sem ülhetnek. A csapat másik része a cyclocross idényre, a téli időszakra kezd felkészülni. Komoly kihívások várnak ránk a következő évben is, hiszen nemzetközi versenyek, hazai megmérettetések elé nézünk, illetve egyesületi szinten is nagyok az elképzeléseink. Alig várjuk már az új szezont – mondta Sáfár Tamás.

(Vizi Zalán | kesport.hu)


Az eddig hibátlan Kiskőröst fogadja a Kecskeméti LC


Kesport TV: Karanténban az SG Kecskemét Futsal, de a célok nem változtak


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzelmi célokkal várja a Körmendet, míg a vasiak történelmi sikerre készülnek a Messzi István Sportcsarnokban


Bajnoki aranyak és sikeres rendezés a kecskeméti súlyemelő Junior Országos Bajnokságon


Élő közvetítés: PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabda mérkőzés | 17:30


Elhalasztják a ScoreGoal DEAC elleni bajnokiját és a Berettyóújfalu elleni kupameccsét is


A felkészülés során már sikerült, pénteken bajnokin is győzne Szegeden a KNKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Kisvárda kupamérkőzés képekben


Egyetlen góllal verte a Kisvárda a KTE HUFBAU-t


Elmarad a Kecskeméti RC kupa- és bajnoki mérkőzése


A Kisvárdát fogadja a MOL Magyar Kupában a KTE HUFBAU


SG Kecskemét Futsal: Karanténban a felnőtt csapat


Hivatalos: Elmarad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerdai, Falco elleni meccse


Ungvári Miklós legyőzte a koronavírust, most újra Tokió lebeg a szeme előtt


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Szegedi VSE labdarúgó mérkőzés képekben


Magabiztos játékkal aratott győzelmet idegenben a Röpke SE


Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU


Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC


Hét sárga lapot osztott ki a játékvezető a Soltvadkert elleni találkozón