Menü

KTE HUFBAU: Mészáros Dávid is nagyon kellett a Dabas elleni sikerhez

A KTE HUFBAU zsinórban hetedik sikerét a Dabas elleni rangadón érte el, mellyel fellépett az első helyre. A győzelemből vastagon kivette a részét Mészáros Dávid is, aki a hajrában több fontos védést is bemutatott, ezzel negyedik kapott gól nélküli meccsét abszolválta.

Sokáig kevés dolgod volt a Dabas elleni rangadón, de végül a hajrában nagyon kellettek a bravúrjaid is ahhoz, hogy meglegyen zsinórban a hetedik siker a bajnokságban, amivel az élre álltunk. Hogy tud egy kapus felkészülni az ilyen helyzetekre?

Egy kapusnak egész mérkőzésen készen kell állnia, még akkor is, ha már régebb óta nem kellett játékba avatkoznia, ahogy ez történt a hétvégi meccsen is. Ezek a legnehezebb típusú meccsek ezen a poszton, ezért kell végig koncentrálni.

Melyik védésedet tartod a legkomolyabb bravúrnak?

Egyértelműen azt, amikor Vladul Stefan közeli ismétlését kellett kivédenem, mert már az azt megelőző lövést sem volt egyszerű hárítani, amiből aztán jött az újabb próbálkozás.

Eddig hétszer álltál kezdőként a kapuban, csupán három gólt kaptál, négyszer lehúztátok a rolót. Egészen jó számokat hoz a támadószekció, erről már több szó esett, de a védelemre sem lehet panasz. Összeállt a védekezés?

Minden mérkőzést nehéz nullára hozni hátul, legyen bárki is az ellenfél. A legfontosabb ebben az esetben is a szervezettség, ami most megvan nálunk. Azt rögtön szeretném leszögezni, hogy minden kapott gól nélküli mérkőzés a teljes csapat érdeme, mindenkinek bele kell tennie a munkát a védekezésbe is.

Nyáron nehéz helyzetben voltál, hiszen egy sérülés miatt kevés esélyed volt a felkészülés alatt a bizonyításra. Milyen állapotban vagy most, mivel tüzelted magad abban a helyzetben?

Valóban nem voltam egyszerű szituációban, már csak azért se, mert új kapus mellett is bizonyítanom kellett. Sajnos a sérülés csak még nehezebbé tette a helyzetet, de szerencsére sikerült megkapnom a bizalmat. Azóta is az dolgozik bennem, hogy hétről hétre élni tudjak ezzel. A sérülésem alatt is végig az motivált, hogy minél hamarabb visszatérjek a pályára, ez sikerült is, jó állapotban érzem magam, teljesen felépültem.

A nyolcadik sikerre hajtotok majd zsinórban vasárnap a Dabas-Gyón otthonában. Milyen meccsre lehet kilátás?

Minden héten ugyanúgy készülünk, minden mérkőzés ugyanolyan fontos, legyen bárki is az ellenfél. Most ez a találkozó a legfontosabb számunkra. Most is azzal a céllal utazunk majd Gyónra, hogy megszerezzük a három pontot, ezért minden tőlünk telhetőt meg is teszünk vasárnap.

Nyitray András | kecskemetite.hu


Az eddig hibátlan Kiskőröst fogadja a Kecskeméti LC


Kesport TV: Karanténban az SG Kecskemét Futsal, de a célok nem változtak


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzelmi célokkal várja a Körmendet, míg a vasiak történelmi sikerre készülnek a Messzi István Sportcsarnokban


Bajnoki aranyak és sikeres rendezés a kecskeméti súlyemelő Junior Országos Bajnokságon


Élő közvetítés: PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabda mérkőzés | 17:30


Elhalasztják a ScoreGoal DEAC elleni bajnokiját és a Berettyóújfalu elleni kupameccsét is


A felkészülés során már sikerült, pénteken bajnokin is győzne Szegeden a KNKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Kisvárda kupamérkőzés képekben


Egyetlen góllal verte a Kisvárda a KTE HUFBAU-t


Elmarad a Kecskeméti RC kupa- és bajnoki mérkőzése


A Kisvárdát fogadja a MOL Magyar Kupában a KTE HUFBAU


SG Kecskemét Futsal: Karanténban a felnőtt csapat


Hivatalos: Elmarad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerdai, Falco elleni meccse


Ungvári Miklós legyőzte a koronavírust, most újra Tokió lebeg a szeme előtt


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Szegedi VSE labdarúgó mérkőzés képekben


Magabiztos játékkal aratott győzelmet idegenben a Röpke SE


Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU


Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC


Hét sárga lapot osztott ki a játékvezető a Soltvadkert elleni találkozón