Vasárnap a Gödi SE gárdáját fogadja a Messzi István Sportcsarnokban a GBB ZRT Kecskeméti NKSE az NB I/B Keleti-csoportjának 4. fordulójában. Ha nyer a Kecskemét, zsinórban harmadik győzelmét könyvelheti el, amire 2019 márciusa óta nem volt példa.

Remek formában kezdte a bajnokságot a KNKSE, ugyanis az első fordulóban megszorongatta a bajnoki címre törő Vasast, míg a második és harmadik játéknapon megverte idegenben a Tempo csapatát és a Dunakeszit. Az első hazai győzelmüket vasárnap a Göd ellen szerezhetik meg a kecskemétiek, és ha nyernének felállítanák a három meccses veretlenségüket, ami az előző idényben nem, csak az azelőttiben sikerült utoljára: akkor 2019 március közepe és április közepe között zsinórban négyszer hagyta el győztesen a parkettát a kecskeméti női kézilabdacsapat, miután nyert a Szentendre, a Balmazújváros, az Algyő és a Nyíradony ellen.

Ami a gödieket illeti, nincsenek egyszerű helyzetben, ugyanis a járvány miatt első három meccsüket elhalasztották idén a bajnokságban, így úgy érkeztek el októberre, hogy eddig csupán egy Eronovex USE elleni Magyar Kupa meccs van a lábukban, ráadásul azt el is veszítették. De ha az érem másik oldalát nézzük, akkor azt is lehet mondani, hogy a KNKSE nincs egyszerű helyzetben, ugyanis nem tudhatja, hogy mire számítson, hiszen a Göd gyakorlatilag eddig egy teljesen ismeretlen csapat a bajnokságban. Egyébként a hírek szerint a Göd keddig karanténban volt, ugyanis három – meg nem nevezett – játékosuk koronavírusos volt. Kérdés, hogy milyen fizikai állapotban lesznek a vasárnapi meccsen, mennyire vetette ez vissza a felkészülésüket, hiszen ez akár döntő faktor is lehet.

A két csapat egyébként tavaly szintén október első hétvégéjén találkozott egymással Kecskeméten, akkor a hazaiak 36-31-re nyertek, de a Göd február végén visszavágott ellenfelének, amikor 34-29-re nyert.

A kesport.hu stábjának tippje: 31-29 a KNKSE javára.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – A találkozó kulcsa az lehet, hogy melyik csapat találja meg hamarabb ellenfele gyenge pontjait. Mivel a Göd még nem játszott bajnokit, így nekünk nincs videofelvételünk róluk, ám ők ki tudtak minket elemezni, mert mi már háromszor is pályára léptünk az idei bajnokságban. A másik kulcskérdés, hogy a Vácon és Gödön kettős játékengedéllyel kézilabdázó játékosok közül kik utaznak el vasárnap hozzánk. Érzésem szerint, kényelmetlen helyzetben vagyunk, mert nem tudjuk, mire számíthatunk. Igazi orosz rulett lesz.

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Gödi SE
Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 4. forduló
2020 október 04. vasárnap, 18.00
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét
JV: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

Vélemény, hozzászólás?