Az MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadták a hírös városiak az NBI. 5. fordulójában. A vendégek érvényesítették a papírformát, 1-8.

Nem kezdődött jól a meccs a Kecskemét számára, hiszen rögtön Scherban eladott labdája után megszerezte a vezetést a Berettyó, 0-1. A nyomás ezután sem csökkent a hazaiak kapuján, többször is védenie kellett Tombácznak. Szabó lövésére viszont már nem volt ellenszere, remek akció végén megszerezte az MVFC második találatát a vendégek tízese, 0-2. A vége előtt nem sokkal aztán a semmiből helyzetbe került Gavrilovic, de próbálkozása végül a kapufán csattant. A félidő egy újabb vendég-góllal zárult, Horváth ültette be Simicet, majd a hosszúba tüzelt, 0-3.

A második etap Oliveira helyzetével indult, próbálkozását nagy bravúrral hárította Tombácz. Aztán rögtön a kontrából Ristic zúdította kapura a játékszert, de a keresztléc megmentette Sándort. Ezután azonban már nem volt megállás a vendégek számára. Scherban újabb gólt érő hibáját követően 0-4-re módosult az állás, majd nem sokkal később Fernandes remek átadását Nagy passzolta közelről a ketrecbe, 0-5. A vendégek lazára vették a figurát, több komoly lehetőséget is elszórakoztak, de ez 0-5-nél már nem bosszulta meg önmagát. Fernandes szögletére érkezett jó ütemben Silva, megszerezve a 6. vendég találatot, 0-6. A kék oroszlánok kijöttek 5 a 4 ellen, hogy szerezzenek legalább egy becsületgólt, de ebből sem jöttek ki jól, hiszen egy kisebb kavarodás után Luis csente el a labdát majd lőtte a kapuba, 0-7. Továbbra is létszámfölényben támadott a ScoreGoal, és végre megszületett a hőn áhított gól, Simic és Ristic játszott össze, majd utóbbi rúgta be a ziccert, 1-7.  Viszont az utolsó másodpercekre sem állt le a berettyói henger, Horváth egyéni alakítását követően Silva elé tálalt, aki közelről nem hibázott, 1-8.

Ezzel megtört a ScoreGoal négy meccse tartó veretlenségi sorozata. Legközelebb a Haladást fogadja hazai pályán kecskeméti együttes, október 12-én a Messziben.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét): – Ha vicces szeretnék lenni azt mondanám, hogy bennünket ma csak Müller Cecília tudott volna megmenteni, ha karanténba rakja a Berettyót. Alapvetően a játék minden elemében jobb volt a bajnok csapat, nehéz értékelni, mert rögtön az elején gólokat kaptunk, egyéni hibákból. Onnantól kezdve pedig menni kellett volna az eredmény után. Azt láttam, hogy ma nem hittük el, hogy itt van keresnivalónk. A szépítő gól összejött, ez pozitívum. Azt mondom, hogy inkább egy Berettyó ellen kövessünk el ilyen gyermeteg hibákat és kapjunk ki sokkal még, ha fáj is, mint közvetlen riválisainkkal szemben. Orvosolni kell a problémákat majd, sajnos szétestünk ma teljesen.

Sergio Cabrera Mullor vezetőedző (Berettyóújfalu): – Az első félidőben nem voltunk olyan jók, de szerencsére a másodikban tudtunk javítani a hibáinkon. Nehéz felállt fal ellen támadni, de a második játékrészben sokszor kinyíltak hátul, nagy területeket hagyva, amiket be tudtunk játszani.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 1-8 (0-3)

SG: Tombácz – Mánya (C), Ristic, Gavrilovic, Scherban
csere: Nagy D. – Nyeste, Récsei, Szedmák, Móra, Simic

MVFC: Sándor – Horváth, Daróczi, Rábl(C), De Luis
csere: Mezei – De Oliveira, Rézműves, Nagy I., Szabó, Fernandes, Da Silva

Gólszerzők: Ristic ill., Horváth 2, Da Silva 2, Nagy I., Szabó, Fernandes, De Luis

 

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotók: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?