A hétvégén rendezték az U15-ös és az U17-es korosztályokban a Súlyemelő Országos Bajnokságot. A KTE hét fővel képviseltette magát a versenyen, és a hírös városi fiatalok két bajnoki címmel, illetve két ezüstéremmel térhettek haza.

„Abaújszántón rendezték meg a versenyt, nagyszerű körülmények vártak minket – kezdte értékelését a KTE Súlyemelő Szakosztályának vezetője, Bálint Csaba. – Hét utánpótláskorú versenyzővel képviseltettük a KTE-t és Kecskemétet, akik közül ketten – Székely Alexandra és Sándor Panka – bajnoki címet szereztek, illetve a többiek is remekül szerepeltek, ugyanis mindenki egyéni csúcsot döntött. Ezek az új rekordok ráadásul nagyon nagy sikerek voltak, hiszen mindenki 5-15 kilóval döntötte meg eddigi legjobbját.”

„Számunkra az az egyesületi cél, hogy új embereket tudjunk beépíteni a csapatunkba – folytatta Bálint Csaba. –Örömteli, hogy Árva Cintia és Kmegy Máté, illetve a nagyszerű felnőtt csapatunk után az utánpótlás előtt is fényes jövő áll, és most ők értek el sikereket. Nagyon elégedett vagyok mindenki teljesítményével, és külön boldogságot jelent számunkra, hogy nemcsak eredményben ért el minden versenyzőnk jobbat, mint eddig, hanem helyezésben is. Például Székely Alexandra harmadik helyen jutott be az országos döntőbe, ahol aztán magabiztosan aranyérmes lett.”

„Ami azonban a legnagyobb eredményünk, az az, hogy hét olyan fiatal KTE-s súlyemelőről beszélünk, akik tavaly még nem voltak tagjai az egyesületünknek, tehát ez az idei toborzásunk eredménye. Ráadásul két emberünk, Rácz Barnabás, illetve a 7 éves Rezsi Péter a még fiatalabb generációhoz tartozik, ők ezután kezdik el a versenyzést. Látszik annak a munkának az eredménye, amit Takács Erikával végzünk el” – zárta gondolatait a szakosztályvezető.

Az OB kecskeméti eredményei:

U15 (serdülő korcsoport):

Név                                súlycsoport/kg      helyezés     eredmény/kg

– Székely Alexandra                76                     bajnok           119

– Vincze Bianka                       59                   ezüstérmes     72

– Bagoly Zsombor Gábor       67                      IV.                 98

– Latos Levente                       96                     IV.                 131

– Borsos Borisz                       61                      VII.                91

U17 (ifjúsági korcsoport):

– Sándor Panka                     +81                 bajnok            115

– Nagy Adrienn                     64                   ezüstérmes      85

A KTE súlyemelőinek a következő megmérettetése a Kecskeméten megrendezésre kerülő Junior Országos Bajnokság lesz, ahol dobogóra lép Árva Cintia, Klajó Kinga, Nagy Dániel (aki a szeptemberi Főiskolás Országos Bajnokságon Nagy Noel mellett szintén bajnok lett), valamint a hétvégén érmet szerzett U15-ös és U17-es fiatalok. A verseny október 24-én és 25-én lesz.

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?