Pénteken komoly rangadó vár a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapatára, amely a tavaly még az első osztályban szereplő Mezőkövesdet fogadja a Messzi István Sportcsarnokban. A meccsen létfontosságú lesz a győzelem a Kecskemétnek. A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti.

Kecskeméti szemszögből nézve, három fordulót követően máris kritikus pontjához érkezett a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportja, hiszen a KTE eddigi három meccséből kettőt elveszített, és a cél, azaz a bajnoki cím eléréséhez nem lenne szabad több vereséget elszenvedni, főleg nem így a bajnokság elején. Ám a negyedik játéknapon nagy csapatot fogadnak Bencze József legényei, hiszen az előző két szezont az élvonalban töltő Mezőkövesd látogat Kecskemétre. Nem kérdés, hogy a hírös városiak célja legyőzni a borsodiakat, és elmozdulni a tabella hátsó szegletéből.

Ami az ellenfelet illeti, a Mezőkövesd az idei szezonban mindenféle kimenetelű mérkőzést játszott már. Drizner Péter csapata döntetlennel nyitott az Ózd otthonában, majd legyőzte azt a Hatvant, amelytől a KTE kikapott, illetve az előző játéknapon nagyon kiélezett találkozót bukott el Debrecenben.

Egyébként a Mezőkövesd nem esett ki az előző idényben az NB I-ből, hiszen a pályán kiharcolta a bennmaradást, ám a vírushelyzet következtében pénzügyi és gazdasági szempontokat figyelembe véve a klubvezetés úgy döntött, nem vállalja az új szezonban a legmagasabb szinten való indulást. Ennek fényében többen is elhagyták a gárdát, amelyet így jobbára saját nevelésű, fiatal játékosok alkotnak. A kövesdieknél a bajnokságra nevezett 21 fős keretből 14-en 2000 után születtek. Összehasonlításképp, a KTE-ben csak egy ilyen játékos van, a 2002-es Francia Zalán.

A rutin tehát a kecskemétiek mellett szól, ám sok a sérültje a KTE-nek. Erre az egyik megoldást a nagy visszatérő, Miss Zoltán jelentheti, aki első meccsén a Békés ellen előző kedden megsérült, Hatvanba el sem utazott, ám a Mezőkövesd ellen már vállalja a játékot. Ezt portálunknak is megerősítette: „Bevethető leszek, közel 100 százalékos állapotban vagyok. Az edzői stábon múlik, hogy mennyi játéklehetőséget kapok, de minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot. Csakis a győzelemre koncentrálunk” – mondta Miss Zoltán, akinek papíron ez lesz az első és egyben utolsó bajnoki meccse kecskeméti színekben, hiszen a találkozót követően vissza kell utaznia három hétre Németországba munkaügy miatt. Hogy utána újra az együttes rendelkezésére tud-e állni, az a jövő zenéje.

A meccs 19 órakor kezdődik és a Kesport TV élőben fogja közvetíteni.

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a KTE

Bíró Balázs csapatkapitány (KTE-Piroska Szörp):Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig két mérkőzésünk előtt nyilatkoztam le, hogy itt már nincs helye a mellébeszélésnek és nyernünk kell, azonban mind a két meccsünket elbuktuk. Ám a céljaink nem változtak. Dolgozunk tisztességgel, és megint csak azt tudom mondani, hogy nyernünk kell! A Mezőkövesd nagyon erős csapat, megverte a Hatvant is és kulturált kézilabdát játszik, de hazai pályán ezt a feladatot meg kell oldanunk. A társaságunk sikerre éhes. Az eddigi találkozóinkon a második félidőkben rendre hullámvölgybe kerültünk, de biztos vagyok abban, hogy ez előbb-utóbb változni fog, és lesz eredménye annak a rengeteg munkának, amit ebbe beleteszünk. Mindenre felkészültünk, de ezt a pályán is meg kell megmutatnunk. Nem lesz zárt kapus a meccs, és mi ki akarjuk szolgálni azokat a szurkolóinkat, akik továbbra is kitartanak mellettünk. Megérdemlik, hogy szép játékkal örömet okozzunk nekik, mi ezen leszünk! 

KTE-Piroska Szörp – Mezőkövesdi KC

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 4. forduló
2020. október 09. péntek, 19:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Vélemény, hozzászólás?