Hétfőn a bajnokság egyik esélyese és egyetlen veretlen csapata, a Haladás látogatott az SG Kecskemét Futsal otthonába a férfi futsal NB I. 6. fordulójában. A mérkőzés elején szerencsés módon egy megpattanó lövés után szerzett vezetést a Haladás. Ezután többször is esélye volt az egyenlítésre a Kecskemétnek, de ez nem jött össze és végül 27 másodperccel a vége előtt megszületett a második szombathelyi gól, amivel eldőlt a két pont sorsa.

A meccs előtt – okulva a Berettyóújfalu elleni összecsapásból, ahol rengeteget hibázott hátul és nyolcat kapott a ScoreGoal – arra hívta fel a figyelmet a Kecskemét vezetőedzője, Koós Károly, hogy nem szabad a saját térfelükön annyit hibázni, mint az előző mérkőzésükön. Ehhez képest 14 másodperc sem telt el, amikor a kecskeméti Simic Bozidar eladta a labdát, de Tombácz védte a válogatott Dróth közeli lövését. A harmadik perceben azonban tehetetlen volt a hírös városi kapus, miután egy ártalmatlannak tűnő, oldalról érkező beadás több játékoson is megpattant, amely után a kapuban kötött ki a labda, a gólt Simic Milosnak adták, 0-1. Pár perccel később egyenlíthetett volna az SG, Mánya szabadrúgása vágódott le a kapufáról, majd a túloldalon Sipos Gergő kísérlete is kapufát talált. Az első félidő utolsó másodpercében Mánya távoli próbálkozása egy szombathelyi kézre pattant, ez volt a vendégek hatodik szabálytalansága, és jöhetett a kisbüntető, ám Mánya azt kihagyta, így 0-1-es állással vonultak szünetre a felek.

A második felvonás elején egymás után kétszer is egalizálhatott volna a Kecskemétnek, de Nyeste három méterről a kapusba lőtte a játékszert, majd Simic nem talált kaput, miután jó kiugratást kapott, így maradt hátrányban a Koós-csapat. Ezután a Haladás előtt is két nagyobb lehetőség adódott, de Tombácz állta a sarat. Három perccel a vége előtt, érezve a pontszerzés esélyét, időt kért Koós Károly, és úgy küldte vissza övéit, hogy lehozta kapusát. Több mezőnyjátékossal odaszorította kapuja elé a Haladást a Kecskemét, de az utolsó percben egy eladott labdát követően Dróth vitte végig az akciót és jól helyezte el a menteni igyekvő Ristic mellett, eldöntve ezzel a találkozót, 0-2. A ScoreGoal nagyott küzdött, de gólt nem szerzett, így a Haladás három ponttal gazdagodott.

Az SG Kecskemét Futsal legközelebb idegenben, a Nyírgyulaj otthonában lép majd pályára október 19-én.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal): Nagyon fontos volt, hogy a múlt heti csúnya vereség után javítsuk az akkor elkövetett hibákat. Ma meg akartuk mutatni, hogy igenis vagyunk annyira jó csapat, és vagyunk olyan sportemberek, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. Azt gondolom, a játékosaim tökéletesen megvalósították azt, amit elterveztünk. Nyilván rúgott gól nélkül nem lehet meccset nyerni, ez az egy hiányérzet van bennem, de érzésem szerint nem érdemeltünk vereséget. Talán az iksz igazságosabb lett volna, de még dolgoznunk kell azon, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen pontot, pontokat tudjunk szerezni.

Calvo Rodriguez Juan Ramon (Haladás VSE): Tudtuk a meccs előtt, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk, mert a Kecskemét kiváló csapat. Úgy gondolom, az első félidőben jobbak voltunk ellenfelünknél, és szerencsére mi szereztünk vezetést. A második félidőben leromlott a teljesítményünk, de a végén jól védekeztünk az öt a négy elleni szituációnál és el tudtuk dönteni a találkozót. Sokat kell még fejlődnünk. Gratulálok a kecskemétieknek is, mert jól teljesítettek és jó meccset játszottunk.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 0 – 2 (0 – 1)

Férfi futsal NB I., 6. forduló
2020. október 12. hétfő, 19:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Belicza, Boda. Időmérő: Kakuk

SG: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Simic B., Scherban. Csere: Nagy D., Móra, Nyeste, Mánya, Szedmák. Edző: Koós Károly

Haladás: Alesztics – Soares, Nagy K., Simic M., Dróth. Csere: Gyimesi, Hajmási, Horváth P., Sipos G., Dávid R., Papp Zs., Gerencsér, Vas Á., Vidák. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

Gólszerzők: Simic Milos (3’), Dróth Zoltán (40’)

Sárga lap: Soares (8’).

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?