Magyarország  Újonc, Serdülő és Ifjúsági Többpróba Bajnoksága zárta a pályaidényt atlétikában. 

Székesfehérvár volt ismét a házigazdája ennek a nagyszabású versenynek. Két napon át többszáz versenyző állt rajthoz az atlétika talán legnehezebb műfajában, hiszen itt nem elég egy dologban jónak lenni. Ebben a kemény versengésben remekül teljesítettek a KARC-KESI fiataljai. Két bajnoki cím mellett két ezüst és egy bronzérem jutott a hírös városba. 

Az ifi lányok hétpróbázó mezőnyét végig uralták a kecskemétiek. Csapatban nagy fölénnyel nyertek  bajnoki címet. Egyéniben elmaradt az összecsapás Barna Patrícia és szolnoki vetélytársa között, hiszen a hét számból hatban ért el jobb eredményt Patrícia, és több mint 300 ponttal utasította maga mögé a második helyezettet. Pontszáma az Ifjúsági Világranglista 11. helyét jelenti ami kimagasló siker. 

Kovács Nóra jól versenyezve a 4.helyen végzett egyéniben. Rajtuk kívül Seres Hanna és Palotai Dorina volt a bajnok csapat tagjai. Az újonc korosztály 13 évesek) három éremmel örvendeztette meg a klubot. Szabadkai Levente a 4 próba “B” változatában (800 m gát, távolugrás, 300 m, 1500 m) ért el második helyezést. A lányoknál Molnár Viktória a 4 próba “A” változatában (80 m gát, magasugrás, távolugrás, gerelyhajítás) szintén ezüstérmet szerzett, Kelemen Dorottya pedig a hetedik helyen végzett. A lány csapat – amelyben minden változatból kellett csapattagot adni – a bronzérmet szerezte meg! A két “A” változatos lány mellett Domján Noémi, Kozma Csenge, Vári Adrienn és Rab Lilla volt a csapatban! Az ifjúsági fiú nyolcpróba csapat minimális hátránnyal (9 pont) csúszott le a dobogóról, és végzett a 4.helyen. A csapat tagjai: Nemes Csanád, Sándor Olivér, Magyari Kristóf és Besze Kornél voltak. A csapatok felkészítői: Adamik Zoltán, Juhász István és Simity László voltak!

A képen a bajnok hétpróba ifjúsági lány csapat! Fotó: Ambrus László

Vélemény, hozzászólás?