Pénteken a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 5. fordulójában a Kispest otthonába látogat, ahol harmadik idei idegenbeli mérkőzésén a harmadik győzelmére készül. A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti!

Remekül indult a szezon a KNKSE számára, amely ennek fényében előkelő helyről várja az 5. fordulót, ugyanis Varga József csapata eddigi négy meccséből hármat megnyert, és csupán a bajnoki címre törő Vasas ellen kapott ki, ott is csak a végjátékban. Azóta a kecskemétiek legyőzték idegenben a Tempot és a Dunakeszit, míg az előző játéknapon a Gödi SE ellen nyertek 30-16-ra a Messzi István Sportcsarnokban.

A Kispest az idei szezonban eddig csak két meccset tudott lejátszani, hiszen az első fordulóbeli FTC U20 elleni összecsapásukat elhalasztották. Ezután a Pénzügyőrt 26-23-ra legyőzték a fővárosiak, ám az előző meccsükön súlyos vereségbe szaladtak bele a Vasas ellen (31-18). Nem is kérdés, hogy a Kispest ezt ki akarja javítani, míg a KNKSE tovább írná nagyszerű szériáját.

Ami a múltat illeti, a két csapat legutóbbi 12 mérkőzésén csupán kétszer tudtak nyerni a kecskemétiek, három döntetlen mellett hét kispesti siker született, míg idegenben legutóbb 2015-ben nyert a KNKSE, azóta kétszer a Kispest nyert otthon, illetve játszottak a felek egy 36-36-os döntetlent is tavaly májusában.

A pénteki találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik a Soroksári Sportcsarnokban. A Kesport TV élő közvetítéssel fog jelentkezni!

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a KNKSE

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Úgy gondolom, a pénteki meccs kulcsa a jó csapatteljesítmény, a közös összefogás és egymásért való küzdeni akarás lehet. Mindenkinek jól kell teljesítenie ahhoz, hogy győzni tudjunk, csak úgy, mint legutóbb a Göd ellen. A Kispest ellen iramot kell diktálnunk. Érzésem szerint van olyan fizikális hátterünk futómennyiségben is, hogy nekünk mindenképpen azon kell lennünk, hogy jó védekezésből rendezetlen védelem ellen minél gyorsabban fejezzük be a támadásainkat. A vírushelyzet egyébként mindent keresztbe vág. Nehéz úgy készülni hétről hétre, hogy nincs ritmusa a bajnokságnak. Előző héten pont szünet volt, most játszunk, de a következő héten megint nem játszunk, mert a Hajdúnánás elleni találkozónkat elhalasztották, míg több más csapatnak is kellett már mérkőzést kihagynia. Így teljesen másképp kell készülni, de a lényeg, hogy négy meccs után van 6 pontunk, ez önbizalmat kell, hogy adjon a csapatnak! 

Kispest NKK-Vajk – GBB ZRT Kecskeméti NKSE

Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 5. forduló
2020. október 16. péntek, 18:30
Soroksári Sportcsarnok
Vezeti: Asztalos, Szalay

 

Vélemény, hozzászólás?