Menü

Nem ment a Kispest ellen, megszakadt a KNKSE győzelmi szériája

Pénteken a Kispest otthonába látogatott a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata az NB I/B Keleti-csoportjának 5. fordulójában. A találkozó sokkal jobban alakult a fővárosiak számára, a második félidőben volt, hogy már tízzel is vezettek és végül 28-22-re nyertek.

Jobban kezdte az összecsapást a Kispest, hiszen a 2015 és 2018 között három szezont is Kecskeméten lehúzó és a tavalyi gólkirály, Szabó Edina vezérletével, valamint Varjú és Szerző góljaival 3-0-val kezdtek. Varga József időkérését követően Jámbor-Herceg révén megszerezte a meccs 9. percében az első gólját a KNKSE, ám két minutummal később már 5-1 volt az állás. A félidő felénél feltámadtak a vendégek, és rögvest egalizáltak Jámbor-Herceg újabb góljaival, valamint Nyakó, Borbély és Lengyel találataival, 6-6. Ezután azonban megint a Kispestnek jött ki jobban a lépés, és hiába védett megint remekül Nagy Éva – aki az előző játéknapon a Göd ellen 66%-os teljesítményt produkált a kecskeméti kapuban – ennek ellenére elléptek a hazaiak. A félidő utolsó öt percében nem tudott betalálni a Kecskemét, így a szünetre 12-8-as állással vonultak a felek.

A második felvonás úgy indult, ahogyan az első, kispesti rohammal. Már tíz perc is eltelt a játékrészből, és a KNKSE még mindig csak egy lőtt gólnál tartott, ezt kihasználva a hazaiak elkezdték kiépíteni azt az előnyüket, amit a hírös városiak már nem tudtak behozni. Szabó Edina megállíthatatlan volt, 9 lövéséből 9 gólt szerzett a meccsen, és a fővárosiak neve mellett a 40. percben már kétszer annyi egység állt, mint ellenfelüknél, 18-9. Sőt, nem sokkal később már tízzel ment a Kispest, 25-15. A hátralévő negyedórában becsülettel küzdöttek a kecskemétiek, közülük Jámbor-Herceg nyolc gólig jutott, és ennek is köszönhetően 6 gólra meg tudta közelíteni ellenfelét Varga József csapata. A vége 28-22 lett.

Ezzel a győzelmével a Kispest a második sikerét, míg a Kecskemét a második vereségét könyvelhette el az idei bajnokságban. A hírös városiak három győzelmet követően kaptak ki újra. A KNKSE legközelebb csak október 30-án lép újra pályára, hiszen a jövő héten nem léphet pályára a Hajdúnánás ellen, ahol felütötte a fejét a koronavírus.

Nagy Attila vezetőedző (Kispest NKK-Vajk): – Talán az lehetett a perdöntő, hogy erőben jobban bírtuk ezt a meccset, mint a Kecskemét. Az elmúlt héthez képest sokat léptünk előre, ám a helyzetkihasználásunk még mindig katasztrofális. A védelmünk azonban jól állt a lábán, ehhez a kapusunk is hozzá tudott tenni. Azt gondolom, a második félidő elején olyan előnyre tettünk szert, hogy azzal el is döntöttük a meccset, hiszen sokkal többet tudtam belecserélni, mint a vendégek, így az erőnket is be tudtuk osztani a végéig. 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Ha kártyahasonlattal akarok élni, akkor ez a meccs terített betli volt. Csak a két kapusunk teljesítménye ütötte meg nálunk az elvárható szintet. Nagyon jól védekezett az ellenfél, de amikor ziccerig eljutottunk, akkor is sokszor hibáztunk, illetve sokkal több volt a technikai hibánk, mint amennyi egy ilyen ellenfél ellen belefér.

Kispest NKK-Vajk – GBB ZRT Kecskeméti NKSE 28 – 22 (12 – 8)

Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 5. forduló
2020. október 16. péntek, 18:30
Soroksári Sportcsarnok
Vezette: Asztalos, Szalay

A kecskeméti gólszerzők: Jámbor-Herceg 8 (2), Lengyel 4, Borbély 4, Bab 3, Pécsi 2, Nyakó 1.

Hétméteresek: 6/6, illetve 3/2

(Vizi Zalán | kesport.hu)


Az eddig hibátlan Kiskőröst fogadja a Kecskeméti LC


Kesport TV: Karanténban az SG Kecskemét Futsal, de a célok nem változtak


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzelmi célokkal várja a Körmendet, míg a vasiak történelmi sikerre készülnek a Messzi István Sportcsarnokban


Bajnoki aranyak és sikeres rendezés a kecskeméti súlyemelő Junior Országos Bajnokságon


Élő közvetítés: PC Trade SZNKE Szeged – GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabda mérkőzés | 17:30


Elhalasztják a ScoreGoal DEAC elleni bajnokiját és a Berettyóújfalu elleni kupameccsét is


A felkészülés során már sikerült, pénteken bajnokin is győzne Szegeden a KNKSE


Kecskemét All Stars – az elmúlt hét legjobb kecskeméti sportolói


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Kisvárda kupamérkőzés képekben


Egyetlen góllal verte a Kisvárda a KTE HUFBAU-t


Elmarad a Kecskeméti RC kupa- és bajnoki mérkőzése


A Kisvárdát fogadja a MOL Magyar Kupában a KTE HUFBAU


SG Kecskemét Futsal: Karanténban a felnőtt csapat


Hivatalos: Elmarad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerdai, Falco elleni meccse


Ungvári Miklós legyőzte a koronavírust, most újra Tokió lebeg a szeme előtt


Képgaléria: A KTE HUFBAU – Szegedi VSE labdarúgó mérkőzés képekben


Magabiztos játékkal aratott győzelmet idegenben a Röpke SE


Pontokat hullajtott el a Szeged ellen a KTE HUFBAU


Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC


Hét sárga lapot osztott ki a játékvezető a Soltvadkert elleni találkozón