Menü

Régi-új emberrel a fedélzetén utazik szombaton Debrecenbe a KTE-Piroska Szörp

A KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata az NB I/B Keleti-csoportjának 5. fordulójában Debrecenbe látogat. A csapathoz visszatért kettős játékengedéllyel Podoba János, vele együtt győzelemre törne a Kecskemét a DEAC ellen. A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti! 

A kecskeméti férfi kézilabdázók nem úgy kezdték a szezont, ahogyan arra készültek, hiszen két vereséget is elszenvedtek három forduló után (az FTC U22 és a Hatvan ellen), de azóta kiegyenesedni látszik a helyzet, hiszen behúztak egy győzelmet és a vele járó továbbjutást a Magyar Kupában a Békés ellen, míg az előző bajnokin nagyon masszív teljesítménnyel kiütötték a tavaly még az NB I-ben szereplő Mezőkövesdet.

A KTE következő ellenfele a DEAC lesz, amely a koronavírus miatt az első két mérkőzését nem tudta lejátszani a bajnokságban. Így csupán a harmadik körben csatlakozott be a menetelésbe a cívis városi gárda, amikor egy góllal felülmúlták a Mezőkövesdet, majd előzőleg simán, 29-23-ra kikaptak a Szeged U22 otthonában.

A két csapat legutóbb 2019 márciusában találkozott egymással Debrecenben, akkor 28-26-ra a Kecskemét győzött, ám a hírös városban a DEAC nyert. Egyébként annak a szezonnak az lett a vége, hogy utolsó előtti helyen végeztek és kiestek a debreceniek, ám tavaly rajt-cél győzelmet arattak az NB II-ben, így rögtön felléptek az NB I/B Keleti-csoportjába.

Nincs egyszerű helyzetben a KTE, hiszen több sérülttel is küzd. Még a nyáron kiesett a szélről Csordás Marcell, valamint a Hatvan ellen lesérült és kérdéses a játéka Horváth Andornak. A legérdekesebb azonban a kapusposzt, ugyanis az eddig kezdőként játéklehetőséget kapó Kiss Olivér elkapta a koronavírust. Ezt természetesen jelezte a KTE vezetősége a szövetségnek, de a többi játékos nem beteg, így a szombati meccs lejátszható. Kiss Olivér mellett Zaklajda József sem állhat Bencze József rendelkezésére a kapuban, hiszen térdsérüléssel küzd. Maradt egy kapusa a Kecskemétnek Szél Gergő személyében – akinek egyébként jót tett a teher, hiszen a Mezőkövesd ellen a meccs embere volt – de a kapushiányt orvosolta a KTE, hiszen kettős játékengedéllyel ismét lecsaptak Podoba Jánosra, illetve a 43 éves Sárközi Zsolt is ott lehet a csapattal a DEAC ellen, aki eddig jobbára az edzéseken segített az együttesnek.

A DEAC-KTE találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A meccset a Kesport TV élőben közvetíti! 

A kesport.hu stábjának tippje: Három góllal győz a KTE.

Apró Ferenc szakmai igazgató (KTE-Piroska Szörp):A mérkőzés kulcsa a védekezés lesz. Ha megint olyan jól és keményen fogunk védekezni, mint legutóbb a Mezőkövesd ellen, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre. Nehéz meccs lesz, mert a Debrecen masszív és hazai pályán jó játékot mutat. Mindenféleképpen győzelemre készülünk, mert a bajnoki álmainkhoz ez a győzelem is nagyon kell. A dabasiak nagyon sportszerűek volt, és hozzájárultak ahhoz, hogy Podoba János kettős játékengedéllyel ismét nálunk is védjen. Janira a kapuban azért van szükség, mert Kiss Olivér koronavírusos lett, illetve a másik hálóőrünk, Zaklajda József térdsérülése komoly, rá hosszú ideig nem számíthatunk. A csapatunkban még egy bemutatkozó lesz, még egy kapus. Sárközi Zsolt 43 éves, már január óta nálunk van, de eddig nem volt alkalma a bemutatkozásra, viszont a kapusposzton történt változások miatt felajánlotta segítségét. Edzésen rengeteget segít nekünk, és ha a vezetőedző, Bencze József úgy ítéli meg, akkor a meccsen is szerephez juthat.  

DEAC NK KFT – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 5. forduló
2020. október 17. szombat, 18:00
Debrecen, DESOK Sportcsarnok
Vezeti: Fibec, Herbák

 


A második félidőben három gólt lőtt üres kapura, végig vezetve győzött az SG Kecskemét Futsal


S. Juhász Tamás, a Kecskeméti LC játékosának kedvenc fotói


Kétszer is vezetett, végül döntetlent játszott Pécsen a KTE LA U19


Cselgáncs: KJC-KESI bronzérem a junior országos bajnokságról


Élő közvetítés: Nyírgyulaj KSE – SG Kecskemét Futsal mérkőzés | 18:30


Képgaléria: Az SC Hírös-Ép – Nyárlőrinci LSC mérkőzés képekben


Alulmaradt az SC Hírös-Ép a Nyárlőrinccel szemben, hét sárga lapot osztott ki a játékvezető


A három pontért utazik a Nyírgyulajhoz az SG Kecskemét Futsal


KTE HUFBAU: Több helyzet, stabil védekezés, siker Körösladányban


Élő közvetítés: Körösladányi MSK – KTE HUFBAU labdarúgó mérkőzés | 14:30


Kesport TV | Pesti Marcell: Szerintem Apunak a legnehezebb


Képgaléria: A Kecskeméti LC – Lajosmizsei VLC mérkőzés képekben


A második félidőben döntötte el a meccset és fontos győzelmet aratott a KTE-Piroska Szörp


Nem bírt egymással a két csapat a szomszédvári derbin – Döntetlen a KLC-Lajosmizsén


Jó erőkből álló újonchoz utazik a KTE HUFBAU


Élő közvetítés: DEAC NK KFT – KTE-Piroska Szörp férfi kézilabda mérkőzés | 18:00


Háromesélyes mérkőzés előtt áll az SC Hírös-Ép, Kitl Zoltán szerint a jó teljesítmény elvárt


Nem ment a Kispest ellen, megszakadt a KNKSE győzelmi szériája


Régi-új emberrel a fedélzetén utazik szombaton Debrecenbe a KTE-Piroska Szörp


Kesport TV: Újra Kecskemét – Lajosmizse megyei rangadó jön, ezúttal a KLC számára