Szombat este Debrecenben lépett pályára a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 5. fordulójában. Bár a koronavírus mindkét csapatot elérte, ennek ellenére lejátszották a találkozót, amit a második félidőben döntött el a Kecskemét és hat góllal nyert (19-25).

A meccsre való felkészülés egyik csapatnál sem ment zökkenőmentesen. A kecskemétieknél két változás is történt a héten kapusposzton, hiszen Kiss Olivér koronavírusos megbetegedése, míg Zaklajda József térdsérülése miatt határozatlan időre kiesett. Őket a visszatérő Podoba Jánossal és a 43 éves Sárközi Zsolttal pótolta a KTE vezetősége. A debrecenieknél azonban többen is hiányoztak, ugyanis hárman a Covid vírusra utaló tüneteket produkáltak.

Az előző, Mezőkövesd elleni mérkőzésen Berkes Gergő szerezte a kecskemétiek első gólját, csak úgy, mint Debrecenben, ám a hazaiak villámgyorsan válaszoltak, és átvették a vezetést Péter Dominik és Hornyák Zoltán találataival. A KTE a félidő felénél emberhátrányba került. Ekkor – megszokott módon – üres kapuval, hat mezőnyjátékossal támadott a Kecskemét, de három könnyű gólt is kapott labdavesztéseket követően, így ellépett a DEAC, 7-3. A vendégek Bíró Balázs vezérletével indították meg feltámadásukat, illetve Füstös és Tóth Norbert találatait követően még a szünet előtt egyenlítettek, 11-11.

A második játékrész elején rögtön visszavette a vezetést a Kecskemét Országh góljával, majd folyamatosan egy góllal vezettek egészen 14-15-ig, de ekkor lemaradt a Debrecen, és Bencze József csapata négygólos előnyre tett szert, 14-18. A második felvonás hőse Podoba János volt, aki a meccs előtt tért vissza kettős játékengedéllyel az élvonalbeli Dabasról. Podoba 50%-kal védett, ennek köszönhetően a magabiztos előnyét már a végéig megtartotta a KTE. Az 50. percben Berkes találatával először a meccsen öttel, majd Forgács góljával hattal mentek a kecskemétiek. Ez a különbség már nem is változott, a végeredmény 19-25 lett.

Szabó Csaba edző (DEAC NK KFT): – Idejött a KTE, amely egészséges csapat. Nekünk jelen állás szerint három Covid-gyanús játékosunk van, ennek ellenére le kellett játszanunk a meccset. Öt felnőtt mezőnyjátékossal tudtunk kiállni a mérkőzésre. A Kecskemétet nagyon jó csapatnak tartom és biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végén a tabella elején, talán a legelején végez. Elképzelhető, hogy a hiányzó játékosainkkal együtt sem tudtuk volna legyőzni ellenfelünket, ennek ellenére nem tartom fairnek, hogy játszanunk kellett. A játékosaim egyébként szavazást tartottak a héten az öltözőben, fele vállalta, fele nem vállalta a játékot, volt olyan is, aki munkahelyi elfoglaltság miatt nem állt rendelkezésünkre. Azonban megszorítottuk így is a KTE-t, csak gratulálni tudok a játékosiamnak. Amíg bírtuk szuflával, addig tartottuk magunkat. További sok sikert kívánok a hírös városiaknak, kívánom, hogy elérjék a céljaikat!

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp):A meccs elején nagyon enerváltan kézilabdáztunk. Nem tudtuk úgy kiharcolni a helyzeteinket, ahogyan kellett volna, illetve amikor ez sikerült, akkor több ziccert is kihagytunk. Az azonban pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni abból a szituációból, amikor az első félidő felénél emberhátrányban három gólt kaptunk üres kapura. Az első játékrész végére már egalizálni is tudtunk. A második felvonásban a kiváló védekezésünkkel és a gyors góljainkkal sikerült nyernünk. Azt gondolom, látszott, hogy többen is hiányoztak a debreceniek közül, ennek ellenére nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk.   

DEAC NK KFT – KTE-Piroska Szörp 19 – 25 (11 – 11)

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 5. forduló
2020. október 17. szombat, 18:00
Debrecen, DESOK Sportcsarnok
Vezette: Fibec, Herbák

A KTE gólszerzői: Bíró 6 (1), Tóth N. 4, Csordás 3, Füstös 3, Országh 3 (1), Berkes 3, Forgács 1, Mazák 1, Szrnka 1.

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc

Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2

(Vizi Zalán | kesport.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?