A férfi futsal NB I. 8. fordulójában a még nyeretlen Nyírgyulajhoz látogatott az SG Kecskemét Futsal. A szünetre kétgólos előnnyel vonultak a hírös városiak, majd a második félidőben háromszor is bevették a nyírségiek üres kapuját, és végül 5-2-re nyertek.

Nagyon lendületesen kezdődött az összecsapás, rögtön egymásnak estek a csapatok. A meccs első komolyabb helyzete a hazaiak nevéhez fűződött, a DVSC NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Kondás Elemér fia, Kondás Kristóf találta el a kapufát. Válaszul az SG kétszer is a lécre bombázta a labdát, előbb Scherban ziccerben eleresztett lövése csattant a kapufán, majd Gavrilovic is eltalálta azt. A vezetést a ScoreGoal szerezte meg, a 10. percben Nyeste kapott labdát háttal az ellenfél kapujának, remekül fordult be és ballal kilőtte a felsőt, 0-1. A Nyírgyulaj ezután nem tudott komolyabb akciót kidolgozni, míg a túloldalon  Mánya lőtte a felsőlécre a labdát. Még a félidő vége előtt megduplázta előnyét a Kecskemét, Simic indítása után Mánya tolta meg nagyszerű ütemben a játékszert, majd ziccerben fantasztikus megoldást választott: átemelte a kapust, 0-2.

A második felvonás elején rögtön lehozta kapusát a Nyírgyulaj és öt a négy ellen támadott. Ennek ellenére öt perc alatt nem jutottak el helyzetig a hazaiak, sőt, egy rossz passzra Scherban csapott le és az üres kapuba passzolt, 0-3. Ezután nem sokkal a semmiből szépítettek a nyírségiek. Gavrilovicot látták szabálytalannak a játékvezetők saját kapuja előterében, és a megítélt büntetőt Kondás értékesítette, 1-3. Maradt az üres kapus taktikájánál a Nyírgyulaj, de megint rajtavesztett, Gavrilovic is eredményes volt, de pár minutummal később, a 35. percben megint kettőre zárkózott Lovas Norbert együttese, miután egy szép kényszerítőt követően a csapatkapitány, Csoma Alpár lőtt a hálóba, 2-4. A meccs végérvényesen az utolsó percben döntötték el kék oroszlánok, ekkor Scherban megint a hálóőr nélküli kapuba passzolt, a vége 2-5.

Az SG Kecskemét Futsal ezzel a győzelmével már négy sikernél tart az idei szezonban, többnél, mint amennyit a teljes tavalyi idényben elért, míg a Nyírgyulaj továbbra is nyeretlen.

Lovas Norbert vezetőedző (Nyírgyulaj KSE):A probléma az volt, hogy nem csinálták a játékosaim azt, amit kértem. Sok üres passzsáv nyílt meg előttünk, ez talán meglepett minket, mert amikor be kellett volna tenni az üres folyosóba a labdát, akkor visszapasszoltuk, amikor meg bevállaltuk az indítást, akkor már késő volt. Az öt a négy elleni felállásnál olyan szituációkban kaptunk gólokat, ami nem NB I-es szint. Úgy veszítettünk labdákat, hogy azt bárki belőtte volna. A kecskemétieknek minőségi külföldi játékosaik vannak, megérdemelten nyertek. A kapusuk nagyon jó napot fogott ki, többször már bent láttam a lövéseinket, de a hálóőr valahogy kivédte. Az újabb vereség után le kell vonnom a következtetéseket, aztán majd meglátom, hogy hogyan tovább.

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal):Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és így is lett. Nagyon fontos volt, hogy a szünetre lélektani előnnyel tudtunk menni, azonban azt is tudtuk, hogy a Nyírgyulaj erős az öt a négy elleni játékban. Azt hittük, előbb meghúzzák azt, hogy lehozzák a kapusukat. Ekkor több labdát is szereztünk, ám a befejezéseknél többször türelmetlenek voltunk. Hátul Tombácz Róbert biztosítást adott, remekül védett. A kapott gólok elkerülhetők lettek volna, de örülök a győzelemnek, hatalmas gratuláció jár a srácoknak, mert jó csapatot sikerült legyőznünk idegenben.

Nyírgyulaj KSE – SG Kecskemét Futsal Club 2 – 5 (0 – 2)

Férfi Futsal NB I. 8. forduló
2020. október 19. hétfő, 18:30
Nyírbátori Sportcsarnok
Vezette: Szabó Ferenc Szilárd, Takács István. Időmérő: Szűcs László

Nyírgyulaj: Dobó – Vass O., Nagy B., Harmati, Kondás. Csere: Opre, Nahornyi, Orosz, Anton, Hajdu A., Valerij, Csoma, Domokos, Lapa. Edző: Lovas Norbert.

SG: Tombácz – Gavrilovic, Ristic, Simic, Scherban. Csere: Nagy D., Csákó, Móra, Nyeste, Mánya, Szedmák. Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Kondás (27’ – büntetőből), Csoma (34’), illetve Nyeste (10’), Mánya (19’), Scherban (25’), Gavrilovic (29’), Scherban (40’).

Sárga lapok: Csoma (24’), Kondás (34’), illetve Gavrilovic (26’), Ristic (34’)

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?