A Kecskeméti TE súlyemelői a hétvégén, két helyszínen is dobogóra léptek.

A felnőtt versenyzők a Műegyetem Kupán jeleskedtek és szereztek értékes helyezéseket. Pethő Melinda 135 kg-os eredménnyel lett súlycsoportja bronzérmese. Két kecskeméti versenyző, Nagy Noel és Megyeri Dávid a 81 kg-os súlycsoportban indult. Nagy Noel 274kg (123; 151) egyéni csúccsal lett ezüstérmes, Megyeri Dávid egy kicsivel maradt le a dobogóról és a negyedik helyen végzett.

Ezzel egy időben zajlott szintén Budapesten a Masters Országos Bajnokság, ahol három kecskeméti súlyemelő emelte a súlyokat.

M50 korosztályban két kecskeméti aranyérem is született. Nagy Noel 81 kg-os súlycsoportban kilencszer írta át az országos csúcsot és 200 kg-ot (90; 110) teljesítve lett országos bajnok. Benkő Attila a 96 kg-os mezőnyben 153 kg-os (65; 88) eredménnyel állhatott a dobogó legfelső fokára. M45 korcsoportban Hoffmann Károly 155 kg-ot (65; 90) teljesített a 102 kg-os súlycsoportban, ami számára ezüstérmet jelentett a bajnokságon.

Bálint Csaba vezetőedző elmondta, hogy a masters versenyzők eredményei azért is fontosak, mert példaként szolgálnak az utánpótlás korosztály számára és szerencsére egyre nagyobb létszámban ismerkednek a súlyemeléssel minden korosztályban. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a felnőtt versenyzőkkel volt Kmegy Máté is, aki nem versenyzőként, hanem edzőként segítette most a csapatot. A hétvége különlegessége volt még, hogy Nagy Noel a mastersek, míg fia, Nagy Noel a felnőttek mezőnyében bizonyított és javított egyéni csúcsokat.

A hétvégén sem maradunk verseny nélkül, mert Kecskeméten kerül megrendezésre a Junior Országos Bajnokság, október 24-25-én a Bóbis Gyula Csarnokban. A Kecskeméti TE kilenc versenyzővel – Árva Cintia, Klajó Kinga, Vincze Bianka, Nagy Adrienn, Székely Alexandra, Sándor Panka, Balog Ádám, Nagy Dániel és Kocsis Bálint – képviseli a várost.

Terveink szerint három-négy érmet és persze köztük bajnoki aranyat, valamint értékes helyezéseket szeretnék elérni – mondta Bálint Csaba.

Vélemény, hozzászólás?