A hosszú hétvége szombatján, délelőtt 10 órától az NB II csúcsderbije következik, melynek keretében a KARC és a Szentes közös alakulata, a Szekerce látja vendégül a listavezető Nagykőrösi Honfoglalókat a Széktói Stadion Atlétikai Centrumában.

A hazaiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték a szezont és a harmadik helyen tanyáznak, míg a szomszédvár Nagykőrös, a honi felnőtt bajnoki rendszerben első évét jegyző ifjonc csapata meglepetésre valósággal átgázolt eddigi két ellenfelén, melynek eredményeképp listavezetőnek mondhatja magát. Egy biztos, a csata győztese a szombat déli harangszóra a tabella élén fog tanyázni.

A derbit követően 12 órától veszi kezdetét az idei év legnagyobb, 40 feletti öregfiúk részére rendezett rögbi eseménye. Négy hazai old boys formáció fog megküzdeni egymással a KARC 40+ Rögbi Torna keretében. A házigazdák legendáin kívül az Esztergomi Vitézek, a Magyar Old Boys válogatott és a békéscsabai, szentesi, szegedi örökifjakat tömörítő Dél Csillagai lépnek majd pályára. Az esemény apropóját a Kecskeméti ARC, mint legidősebb honi rögbi egyesület 41. születésnapja adja, mely egyébként évente váltakozó „tematikával” az utánpótlás, illetve az öregfiúk számára nyújt lehetőséget a megemlékezésen túl a minőségi tojáslabdás versenylehetőségre.

2020.10.24.

NB II 3. forduló

Szekerce – Nagykőrös

Széktói Stadion, Atlétika Centrum

10.00 óra

•••

KARC 40+ Old Boys Rögbi Torna

Széktói Stadion, Atlétika Centrum

12.00 óra

Vélemény, hozzászólás?