Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC

Az ELTE Fortis csapatát fogadta hazai pályán a Kecskeméti KC az Női Amatőr NBI. Zöld Csoportjának 4. fordulójában. A hírös városiak végig magabiztosan, remekül játszva, 75-63-ra legyőzték a fővárosiakat, megszerezve ezzel szezonbeli 2. győzelmüket.

Rögtön Bibok kettesével szerzett vezetést a Kecskemét, ami megadta a negyed alaphangját 2-0. A KKC gépezete remekül működött mind támadásban, mind védekezésben, így hiába tudott felzárkózni a fővárosi együttes az elején, a hazaiak így is végig birtokolták a vezetést, a 8. percben Magna triplája után már 17-9 állt az eredményjelzőn. A vendégek a végén egy keveset tudtak faragni hátrányukból, Simoncsik dobott be egy ziccert az utolsó másodpercekben, 19-14.

A második etap elején 3-ra csökkentette hátrányát az ELTE, miután Nagyi süllyesztett el egy középtávolit, 19-16. Ezt követően Horváth volt nagyon elemében hazai oldalról, gyorsan szerezett 5 pontja után elhúzott 8-cal a Kecskemét, 24-16. Aztán egy rövidzárlatnak köszönhetően már megint csak 3 egység választotta el a feleket, de még időben felébredt a KKC, és Bibok valamint Burján kosaraival visszaállt a 8 pontos differencia, 29-21. Ez volt a negyed kulcsmomentuma, hiszen innentől kezdve már csak szaladt az eredmény után a fővárosi együttes. A játékrész végül Kiss büntetői zárták le, megnyugtató 15 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre a KKC, 43-28.

A hazaiak ott kezdték a 3. etapot, ahol az 1. félidőben abbahagyták, rögtön Bibok szerzett gyors egymásutánban 2 kettest, 47-28. A fővárosiak hiába próbálkoztak nagy erővel, nem tudták feltörni a kecskemétiek rendkívül jól összerakott védekezését, valamint a jól felépített támadásokra sem volt ellenszerük, így gyakorlatilag már a harmadik játékrész elején eldőlt a mérkőzés sorsa, végül 16-9-re ezt az etapot is nyerte a KKC (59-37).

Az utolsó játékrészben már engedett a gyeplőn a Kecskemét, és egy kicsit magára is húzta a fővárosiakat, de az előző etapban akkora előnyre tett szert, hogy nem tudott komolyabb gondot okozni az ELTE. A fővárosiak, hogy elkerüljék a csúfos vereséget, az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek, és így meg is nyerték a 4. játékrészt 26-16-ra, de a mérkőzés végén ennek ellenére is a KKC örülhetett, hiszen 75-63-ra felülmúlta ellenfelét.

Kónya Levente vezetőedző (KKC): – Nagyon szervezetten védekeztünk, és jó százalékkal dobtunk, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez. Több remek egyéni teljesítmény is volt. Sajnos az utolsó negyedben kicsit kiengedtünk, de ennek ellenére is minden dicséretet megérdemelnek a lányok, nagyszerűen játszottak!

KKC – ELTE Fortis 75 – 63 (19-14, 24-14, 16-9, 16-26)
KKC: Burján, Horváth, Bibok, Kiss, Fekete
Csere: Milkovics, Magna, Virág, Tasi, Kele, Nagy, Balogh
A KKC pontszerzői: Burján 7/3, Horváth 19/3, Magna 13/9, Bibok 25, Tasi 1, Kiss 5, Kele 3, Balogh 2

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu/archív)

Kapcsolódó cikkek

Fölényes győzelmet aratott a Kecskeméti KC

Legfrissebb cikkeink

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.